Logo image
Logo image

Valkosipulin uskomattomat painonpudotuksessa auttavat kyvyt

2 minuuttia
Mikäli toivot pudottavasi muutaman kilon, täytyy sinun oppia lisää valkosipulin painonpudotuksessa auttavista kyvyistä. Ne saattavat yllättää sinut!
Valkosipulin uskomattomat painonpudotuksessa auttavat kyvyt
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Valkosipuli on hyvin suosittu ja sitä löytyy oikeastaan kaikkialta maailmasta ja jokaisesta keittiöstä. Maun lisäksi valkosipuli on täydellinen apu painonpudotuksessa! Se on erinomainen heille, jotka haluavat laihduttaa ja elää terveellisemmin. Se tekee kaikkea stressitason vähentämisestä bakteeritulehdusten parantamiseen.

Valkosipulin lääkinnällinen käyttö

Valkosipulilla on monia eri käyttötarkoituksia luonnollisessa lääketieteessä. Se toimii antibioottina, alentaa verenpainetta ja kolesterolia sekä säätelee insuliinitasoa. Sitä on myös käytetty toksoplasman, sydänongelmien, ateroskleroosin, reumatismin ja diabeteksen hoitoon.

Some figure

Suurina määrinä otettuna se on kuitenkin haitallista verenvuoto-ongelmista kärsiville ihmisille, koska se on antikoagulantti. Se voi myös aiheuttaa vatsan ärsytystä. Mutta silti, kuten mainitsimme, sen lääkinnälliset käyttötavat ovat lukuisat ja melko monipuoliset. Tässä joitakin terveysongelmia ja sairauksia, joissa valkosipuli voi olla hyödyllinen:

 • Suolistotaudit
 • Peräpukamat
 • Kylmänkyhmyt, syylät ja kovettumat
 • Huuliherpes
 • Stressi ja unettomuus
 • Aivoverenkiertohäiriö ja tromboosi
 • Kihti
 • Kuume
 • Turvotus
 • Anemia

Raakana vai kypsennettynä?

Jos haluat käyttää valkosipulia painonpudotuksessa, se toimii sekä raakana että keitettynä. Kun se murskataan tai puserretaan, vapautuu allisiinia, joka tunnetaan sen antibioottisista, hypoklygemisista ja antioksidanttisista vaikutuksista. Kun se keitetään, siitä vapautuu adenosiinia ja ajoenea. Näillä aineilla on hyytymistä estävä vaikutus ja ne voivat myös auttaa korkean kolesterolin hallinnassa.

Mitä tulee painonpudotukseen, valkosipuli parantaa ruoansulatusta, sillä se lisää mahahapon eritystä. Se pitää myös verensokerisi hallinnassa ja poistaa myrkkyjä ja liiallista nestettä kehostasi.

Niin ikään se säätelee myös kortisolin tuotantoa (stressiin liittyvä hormoniyhdiste) ja auttaa verenkiertoasi toimimaan tavalla, jolla sen pitääkin. Nämä erityiskyvyt ovat tärkeitä kaikille, jotka haluavat laihtua.

Valkosipuli painonpudotuksessa: mitä tutkimukset sanovat

Patricio Lopez, Santanderin yliopiston ja Madridin yliopiston tutkimusjohtaja, selventää että valkosipulilla on sydäntä suojelevia ominaisuuksia. Siispä se on hyvä tapa ehkäistä diabetesta, sydänkohtauksia ja sydänsairauksia.

Lopez johti tutkimusta nimeltä “Ikääntynyt valkosipuliuute parantaa metabolisesta oireyhtymästä kärsivien adiponektiinitasoa”. Siinä tutkittiin 47 ihmistä: naisia, joiden vyötärönympärys on vähintään 80 cm sekä miehiä, joiden vyötärönympärys on vähintään 90 cm.

Yksi ryhmä käytti 4 kuukauden ajan valkosipulia ja toinen lumelääkettä. Valkosipulia käyttäneissä todettiin seuraavaa:

 • Lisääntynyt adiponektiinihormonitaso, joka suojelee sydäntä
 • Huomattavasti alhaisempi kolesterolitaso
 • Nopeampi painonpudotus

Valkosipuli stimuloi aineenvaihduntaa

Jos haluat pudottaa painoa, tulisi valkosipulin olla sinun paras kaverisi. Ensinnäkin se hillitsee ruokahaluasi, pitää olosi kylläisenä pidempään ja estää sinua ylensyömästä.

Lisäksi, ja ehkä kaikista tärkeintä on se, että valkosipuli on myös vastuussa aineenvaihduntasi nopeuttamisesta. Kuinka? Se saa hermojärjestelmäsi tuottamaan enemmän adrenaliinia. Se tarkoittaa sitä, että kehosi polttaa enemmän kaloreita, mikä todellakin on hyödyllistä painonpudotuksessa.

Vinkit: valkosipulin käyttö painonpudotuksessa

Jos tavoitteenasi on laihduttaa valkosipulin avulla, yhdistä 1 tl oliiviöljyä yhden murskatun, raa’an valkosipulinkynnen kanssa. Nauti joka aamu vähintään puoli tuntia ennen aamupalaa.

Some figure

Toinen vaihtoehto: yhdistä 1 murskattu, raaka valkosipulinkynsi, 1/2 tl kanelia ja kupillinen kuumaa vettä. Jos juot tämän seoksen joka päivä aterioiden lisäksi, huomaat muutoksen kehossasi. Kuten huomaat, valkosipuli on erittäin tehokas ja täydellinen terveeseen painonpudotukseen. Siinä ei kuitenkaan ole kaikki: se on myös hyväksi kehollesi monella muulla tapaa.

Valkosipuli ei kuitenkaan ole ihmelääke. Se pitäisi yhdistää tasapainoiseen ruokavalioon ja liikuntaan, jos haluat laihduttaa oikealla tavalla. Jos sinulla on kysymyksiä sen käytöstä, hae apua ravintoterapeutilta tai muulta asiantuntijalta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Lee, M.-S., Kim, I.-H., Kim, C.-T., & Kim, Y. (2011). Reduction of Body Weight by Dietary Garlic Is Associated with an Increase in Uncoupling Protein mRNA Expression and Activation of AMP-Activated Protein Kinase in Diet-Induced Obese Mice. The Journal of Nutrition. https://doi.org/10.3945/jn.111.146050

 • Haciseferoǧullari, H., Özcan, M., Demir, F., & Çalişir, S. (2005). Some nutritional and technological properties of garlic (Allium sativum L.). Journal of Food Engineering. https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2004.06.024

 • Lanzotti, V. (2006). The analysis of onion and garlic. Journal of Chromatography A. https://doi.org/10.1016/j.chroma.2005.12.016


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.