Poista myrkyt ja laihdu purjolla

Purjolla on nestettä poistava vaikutus, joka huuhtoo mukanaan myrkyt ja kuona-aineet. Purjo sisältää runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja helposti imeytyvää kuitua, mikä parantaa ruuansulatuksen toimintaa.
Poista myrkyt ja laihdu purjolla
Valeria Sabater

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Valeria Sabater.

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Tämä yksinkertainen purjoresepti sopii käytettäväksi osana laihdutuskuuria, sillä se kiihdyttää kehon luonnollista puhdistumista. Laihdu purjolla ja saat samalla myös lisää energiaa.

Purjon maku on huomattavasti miedompi kuin sipulin ja se sopii myös niille, joiden makuun sipuli on liian voimakas. Purjo sopii moniin eri resepteihin ja purjoa nauttimalla hoikistut nopeammin. Purjo sopii etenkin naisille ja sitä on käytetty vuosisatojen ajan naistenvaivojen parantamiseen. Laihdu purjolla siis helposti ja herkullisella tavalla.

Purjoa on käytetty jo muinaisina aikoina Rooman ja Kreikan alueella, ja vanhoissa teksteissä käsitellään mm. sitä, miten purjolla on hoidettu hedelmättömyyttä ja muita ongelmia. Lisäksi purjoa on käytetty hengästyneisyyden ja väsymyksen hoitoon.

Tässä artikkelissa annamme sinulle ohjeet puhdistavan purjohoidon valmistamiseen, joka poistaa myrkyt ja tehostaa laihtumista.

Purjo sopii terveydenhoitoon

Purjo kuuluu Allicaeae-kasvien sukuun, jotka kasvavat sipulien ja valkosipulien tavoin. Allicaeae-kasvikset ovat maultaan makeampia kuin serkkunsa, ja tämä antaa niille monipuolisuutta keittiössä.

Mekin olemme kirjoittaneet monia artikkeleita, jotka käsittelevät porkkanaa, punajuurta, valkosipulia ja sitruunaa. On aika lisätä purjo tälle listalle, sillä se ansaitsee paikkansa yhtenä terveellisimmistä ja tehokkaimmista kasviksista. Lisää purjoa viikoittaiseen ruokailuusi ja laihdu purjolla!

laihdu purjolla

Purjo, loistava ravintoaineiden lähde

 • Purjo sisältää runsaasti antioksidantteja ja flavonoideja, jotka hillitsevät tulehdusta ja vapaiden radikaalien haittavaikutuksia.
 • Älä unohda, että purjosta saa paljon A- ja C-vitamiinia, jotka auttavat puhdistamaan kehoa, poistavat tulehdusta ja palauttavat kehon luonnollisen pH-tasapainon.
 • Purjo sisältää hyvin vähän kaloreita, joten se sopii hienosti laihduttajan ruokavalioon. 100 grammaa tuoretta purjoa sisältää vain 61 kaloria, joten siitä voi valmistaa esimerkiksi herkullisia, vähäkalorisia keittoja.
 • Purjo sisältää runsaasti hyvälaatuista kuitua. Nauttimalla purjoa säännöllisesti ehkäiset ummetusta.
 • Tämä yksinkertainen kasvis antaa elimistölle runsaasti vitamiineja ja mineraaleja, kuten sinkkiä, rautaa, kaliumia ja magnesiumia – nämä kaikki ovat tärkeitä kehon tehokkaalle toiminnalle.
 • Kaiken tämän lisäksi purjo on täynnä terveellistä foolihappoa, joten se sopii etenkin raskaana olevan naisen ruokavalioon.

Purjo sisältää luonnon omia antibiootteja

 • Vaikka purjosta ei saa yhtä paljon allisiinia kuin valkosipulista, sisältää se kuitenkin vaikuttavan määrän tätä luonnollista antibioottia, joka hillitsee tulehduksia.
 • Tutkimuskeskuksissa suoritettujen kokeiden mukaan purjon ja valkosipulin sisältämä allisiini ehkäisee plakin kertymistä verisuoniin ja ehkäisee liiallista kolesterolia verenkierrossa. Allisiini estää tiettyjen entsyymien kertymisen maksaan, mikä puolestaan pitää verenkiertoelimistön puhtaana. Purjo on todella terveellinen kasvis.

Purjo on hyväksi sydämelle

Tämä helppo purjoresepti auttaa pitämään huolta verenkiertoelimistöstä. Purjon säännöllinen nauttiminen vapauttaa typpioksidia verisuonien seinämien läpi. Tämä kiihdyttää verenkiertoa ja ehkäisee verihyytymien muodostumista.

Poista myrkyt ja laihdu purjolla

Purjo sisältää suuren määrän vettä, mikä tekee siitä diureettisen ruuan, joka poistaa myrkkyjä ja kuona-aineita. Purjo tunnetaankin puhdistavana kasvina, joka sopii etenkin laihduttajalle.

Purjorohdon valmistus

laihdu purjolla

Ainekset

 • 3 purjoa
 • 1 litra vettä
 • Yhden sitruunan mehu

Valmistus

 • Tätä juomaa voi käyttää elimistön puhdistamiseen ja laihduttamiseen. Tarvitset vain muutaman aineksen: kolme suurehkoa purjotankoa ja yhden sitruunan. Jos olet kokeillut puhdistavan artisokkajuoman valmistamista, toimii purjojuoman valmistus samalla tavalla.
 • Täytä kattila vedellä ja kiehauta. Pese ja pilko purjot ja lisää ne keitinveteen, anna kiehua muutaman minuutin ajan.
 • Kun purjo on pehmennyt, poista kattila liedeltä ja siivilöi vesi talteen.
 • Kaada vesi lasipulloon ja lisää sitruunamehu.
 • Voit käyttää siivilöidyt purjonpalat herkullisen keiton valmistukseen, älä siis heitä niitä pois.

Lue lisää puhdistavista keitoista: 4 keittoa elimistön puhdistamiseen

Näin nautit puhdistavan purjojuoman

 • Juo kupillinen nestettä tyhjään mahaan heti aamulla herättyäsi ja anna sen imeytyä rauhassa ennen aamiaisen nauttimista. Nauti juoma huoneenlämpöisenä – voit kaataa kupillisen edellisenä iltana ja antaa sen seistä keittiön pöydällä aamuun saakka. Huoneenlämpöinen juoma kiihdyttää aineenvaihduntaa ja herättelee ruuansulatusta, vaikuttavat ainesosat pääsevät toimimaan tehokkaammin lämpiminä.
 • Nauti toinen kupillinen 15 minuuttia ennen lounasta.
 • Juo kolmas kupillinen iltapäivällä ja viimeinen 15 minuuttia ennen illallista. Laihdu purjolla nauttimalla siis yhteensä 4 kupillista purjojuomaa päivässä.

Voit noudattaa tätä puhdistavaa, hoikistavaa ruokavaliota 10 peräkkäisen päivän ajan. Yhdistä juoman nauttiminen terveelliseen ruokavalioon ja säännölliseen liikuntaan, näkyviä tuloksia ilmenee pian. Purjon terveysvaikutukset ovat monet, ja voit nauttia purjoa viikoittain keitoissa, salaateissa ja muissa ruuissa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Camila R.A. Malafaia, Bernadete P. da Silva, Luzineide W. Tinoco, José P. Parente,
  Structural characterization and gastroprotective property of a novel glucofructan from Allium ampeloprasum var. porrum, Carbohydrate Research, Volume 402, 2015, Pages 44-49, ISSN 0008-6215, https://doi.org/10.1016/j.carres.2014.10.022.
  (http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0008621514003954).
 • Food Data Central. Leeks, (bulb and lower-leaf portion), raw. Abril 2019. U. S. Department of Agriculture.
 • Harvard TH Chan. School of Public Health. Vegetables and fruits.
 • Kolderup Hervik A, Svihus B. The role of fiber on energy balance. Journal of Nutrition and Metabolism. Enero 2019. 4983657. doi: 10.1155/2019/4983657.
 • Mayo Clinic. Dietary fiber: essential for a healthy diet. Enero 2021.
 • Porrata Maury Carmen, Hernández Triana Manuel, Abuín Landín Alfredo, Campa Huergo Concepción, Pianesi Mario. Caracterización y evaluación nutricional de las dietas macrobióticas Ma-Pi. Rev Cubana Invest Bioméd  [Internet]. 2008  Dic [citado  2018  Dic  16] ;  27( 3-4 ). Disponible en: http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-03002008000300001&lng=es.
 • Segura S. y Torres. J. Historia de las plantas en el mundo antiguo. Madrid: Universidad de Deusto, 2009. p. 439.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.