Pudota tehokkaasti painoa artisokkadieetillä

· elokuu 21, 2018
Onko kalenterissasi tärkeä tilaisuus, jossa sinun pitää näyttää hyvältä? Jos vastaus on kyllä, kokeile tätä artisokkadieettiä.

Haluaisitko löytää nopean dieetin, jonka avulla voisit pudottaa painoa muutamassa päivässä? Onko kalenterissasi pian tulossa tärkeä tapahtuma, jossa haluat näyttää hyvältä? Siinä tapauksessa artisokkadieetti on mainio vaihtoehto.

Artisokka on loistava kasvi ruoanlaittoon, kun haluat pudottaa painoa. Siinä on paljon kuituja, jotka imevät rasvaa ja sokeria. Artisokan avulla pystyt poistamaan suolistoosi kerääntyneitä myrkkyjä ja rasvoja.

Kuka voi aloittaa artisokkadieetin?

  • Jos sinulla on muutama ylimääräinen kilo tai olet ylipainoinen ja haluat pudottaa painoasi nopeasti vaatekoon verran. Artisokan kuidut pitävät sinut pitkään kylläisenä.
  • Jos sinulla selluliittia. Artisokassa on paljon kaliumia, joka ehkäiseen nesteiden kertymistä ja vähentää selluliittia.
  • Jos sinulla on sydän- ja verenkiertoelimien ongelmia. Kun syöt paljon artisokkaa, tunnet olosi kylläiseksi, se vaikuttaa verenpaineeseen parantavasti ja siinä on vain vähän natriumia.

Artisokkadieetti askel askeleelta

Tämä dieetti kestää kolme päivää. Dieettiä ei kannata jatkaa yli kolmen päivän, sillä silloin tämä äärimmäisen tehokas dieetti voi aiheuttaa epätasapainoa elimistössä.

1. päivä

Ensimmäisen päivän aikana tulet todennäköisesti yllättymään kuinka täydeltä olosi tuntuu, etkä tunne nälkää, kuten muiden dieettien aikana.

Aamiainen

1 kuppi vihreää teetä, 1 viipale kokojyväleipää raejuuston ja puolikkaan grillatun artisokan kanssa.

nauti artisokkadieetillä vihreää teetä

Välipala

1 annos jogurttia.

Lounas

1 kypsennetty artisokka, 1 annos kalaa, vihersalaattia ja 1 omena.

Lue tämä: 7 syytä syödä vihreä omena tyhjään vatsaan

Välipala

Smoothie, jossa on puolikas artisokka. 1 kuppi vihreää teetä.

Illallinen

1 kypsennetty artisokka, 50 g raejuustoa, 1 raastettu porkkana, 5  salaatinlehteä, yhden sitruunan mehu, ripaus suolaa ja pippuria.

2. päivä

Dieetin toisen päivän aikana saat enemmän proteiinia. Tämän dieetin aikana et tule tuntemaan nälkää, mikä on yllättävää muihin dieetteihin verrattuna.

Aamiainen

Smoothie: 5 dl kookosmaitoa, puolikas artisokka, 5 mintun lehteä, 5 mantelia, 1 vihreä omena ja 1 rkl vehnäleseitä.

nauti artisokkadieetillä vihreää smoothieta

Välipala

1,5 dl artisokan keitinvettä, 5 rkl raejuustoa ja 1 päärynä.

Lounas

1 kypsennetty artisokka, 1 grillattu pihvi, 250 g höyrytettyä parsakaalia ja 2 viipaletta kokojyväleipää.

Välipala

1,5 dl artisokan keitinlientä ja 1 greippi.

Illallinen

1 kypsennetty artisokka, 30 g juustoa, 2 viipaletta kinkkua, 1 viipaloitu tomaatti, 1 rkl oliiviöljyä ja ripaus suolaa ja pippuria.

3. päivä

Viimeisen päivän aikana on tarjolla paljon kasviksia. Suosittelemme nauttimaan runsaasti kasviksia ja kuituja tämän dieetin jälkeenkin.

Aamiainen

Salaatti: 1 suuri kypsennetty ja pilkottu artisokka, puolikas avokado, 6 pilkottua salaatinlehteä, 1 viipaloitu tomaatti, 3 rkl jotain kypsennettyä viljatuotetta tai kvinoaa, 1 annos kypsää, vähärasvaista lihaa, ripaus suolaa ja pippuria.

Käy vilkaisemassa tämä artikkeli: 5 ravitsevaa salaattia, jotka on helppo valmistaa

nauti artisokkadieetillä terveellistä salaattia

Välipala

Smoothie, jossa on 1 kupillinen vihreää teetä, puolikas artisokka ja 5 mintun lehteä.

Lounas

Keitto, jossa on 1 suuri pilkottu artisokka, 3 porkkanaa, 2 sellerin vartta, 1/4 punasipulia, 4 sientä, puolikas kananrinta pilkottuna, 3 dl kanalientä, ripaus suolaa ja pippuria.

Välipala

1,5 dl artisokan keitinlientä, 5 mantelia ja 2 appelsiinia.

Illallinen

1,5 dl artisokan keitinlientä, 1 viipale kokojyväleipää ja 2 rkl raejuustoa.

Vältä näitä ruokia artisokkadieetin aikana

Voit tehdä ruokavalioosi muutoksia omien tarpeittesi mukaan luettuasi artisokkadieetin ohjeet. Muista, että voit tehdä muutoksia kunhan muistat välttää seuraavia:

  • Hienoa, valkaistua jauhoa. Jos et halua syödä kokojyväleipää, syö sen sijaan kauraa, kokojyvävehnää tai kvinoaa.
  • Rasvat. Valitse vähärasvaista lihaa ja vältä erittäin rasvaisia juustoja ja ihraa.
  • Sokerit. Artisokkadieettiin kuuluu hedelmiä, joista saan hedelmän omaa sokeria. Vältä lisäämästä sokeria tai makeutusaineita teehen tai smoothieen.