Viinirypäleet: lääkettä munuaisille

Syö 15 viinirypälettä päivässä stimuloidaksesi munuaisten toimintaa ja saadaksesi parhaat hyödyt tästä herkullisesta hedelmästä.

Miten pidät huolta munuaisistasi? Juotko tarpeeksi vettä päivän aikana? Oletko poistanut liiallisen suolan ruokavaliostasi? Harrastatko liikuntaa joka päivä?

Kaikki edellä mainitut keinot ovat tärkeitä munuaisten terveyden kannalta. Joskus on helppo unohtaa terveelliset elämäntavat ja kehittää tekosyitä – ainakin siihen päivään saakka, kunnes munuaiset alkavat oireilla.

Kipu alaselässä, joka säteilee vatsaan, polttava tunne virtsatessa, muutokset virtsan värissä… Kaikki nämä ovat merkkejä siitä, että jotakin on tekeillä munuaisissa. Munuaiset ovat elintärkeät kehon toiminnalle, sillä ne suodattavat yhdessä maksan kanssa vaaralliset aineet pois elimistöstä; esimerkiksi saasteet, ruuasta ja kosmetiikasta kerääntyvät kemikaalit ja lääkeaineiden yhdisteet käsitellään munuaisissa ja maksassa, josta ne erittyvät hien, virtsan ja ulosteen kautta pois elimistöstä. Jos munuaiset eivät toimi kunnolla, voi elimistöön kertyä haitallisia myrkkyjä.

Mikset parantaisi elämäntyyliäsi ja tekisi elämästäsi terveellisempää? Lisää viinirypäleitä ruokavalioosi ja parannat munuaisten toimintaa heti.

Viinirypäleiden hyödyt: luonnollinen lääke munuaisille

Punaiset viinirypäleet

Nämä tiedot saavat sinut varmasti heräämään todellisuuteen: Yhdysvaltalaisen munuaissäätiön mukaan yksi ihminen yhdeksästä kehittää munuaisvaivoja. Munuaisvaivat voivat olla mitä tahansa yksinkertaisesta virtsatietulehduksesta tai munuaistulehduksesta vakaviin ja kroonisiin sairauksiin, jotka pitkällä aikavälillä vaativat agressiivista hoitoa, kuten dialyysia tai munuaissiirron.

Munuaisten terveys on vakava asia, ja munuaiset tulee ottaa huomioon päivittäin. Pelkät geneettiset seikat eivät määritä sitä, kehittyykö sinulle munuaisongelmia, sillä munuaisten terveyteen voi vaikuttaa pitkälti elämäntapavalinnoilla. Elämäntyyli ja ruokailutottumukset ovat tärkeitä mitä tulee munuaisten toimintaan.

Tästä syystä on tärkeää lisätä tiettyjä ruoka-aineita ruokavalioon. Näillä aineksilla voi parantaa munuaisten terveyttä ja toimintaa, ja varmistaa sen, että munuaiset jaksavat puhdistaa verta ja poistaa kuona-aineita kehosta.

Suosittelemmekin, että alat nauttimaan viinirypäleitä päivittäin, sillä tämä lääkinnällinen hedelmä pitää sisällään yhdisteitä, jotka suojaavat munuaisia ja pitävät niiden toiminnasta huolta.

Viinirypäleiden siementen teho munuaisissa

Kun nautit rypäleitä, älä sylje siemeniä pois. Haluatko tietää miksi?

 • Rypäleen siemen sisältää fenoleja ja proantosyanideja, jotka ovat tehokkaita antioksidantteja. Nämä auttavat vahvistamaan munuaisia ja korjaavat vaurioita.
 • Antioksidanttien lisäksi siemenet sisältävät C- ja E-vitamiineja, sekä betakaroteenia, jotka viipyvät munuaisissa jopa kolme päivää nauttimisen jälkeen. Nämä ainekset auttavat munuaisia puhdistamaan verta, poistamaan myrkkyjä ja toimimaan täydellä teholla.
 • Rypäleen siemenet tasapainottavat verenpainetta, parantavat verenkiertoa ja vahvistavat verisuonia.
 • Applied Physiology -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan viinirypäleiden siemenet ja siemenuute uudistavat munuaiskudosta vaurioitumisen jälkeen ja auttavat ylipainoisia ihmisiä polttamaan rasvaa. Ylimääräinen rasvakudos on haitallista munuaisten terveydelle.

Vihreät viinirypäleet

Rypälemehun hyödyt

 • Luonnollinen rypälemehu, johon ei ole lisätty sokeria, on todellinen antioksidanttipommi, joka suojaa kehoa vapaiden radikaalien vaikutuksilta. Vapaat radikaalit voivat vaikuttaa munuaisten toimintaan negatiivisesti.
 • Älä unohda, että rypälemehu laajentaa verisuonia, jolloin ne puhdistuvat tehokkaammin. Rypälemehulla voi ehkäistä valtimoiden kovettumisen ja plakin kertymisen, mikä pitää pitkällä aikavälillä huolta myös munuaisista.
 • All 4 Natural Health -lehdessä julkaistun artikkelin mukaan luomukasvatetut rypäleet vähentävät virtsahapon määrää kehossa ja puhdistavat munuaisia ja maksaa kuona-aineista ja jätteistä.

Miten viinirypäleitä nautitaan munuaisten terveyden parantamiseksi?

Muista, että vaikka viinirypäleet ovat luonnontuote, sisältävät ne silti sokeria. Jos haluat tehostaa niiden vaikutusta, pitää niitä nauttia kohtuudella seuraavia ohjeita noudattaen:

 • Noin 15 rypälettä päivässä on riittävä määrä munuaisten terveyden kohentamiseen sekä munuaiskudoksen uudistamiseen. Nauttimalla 15 rypälettä et saa liikaa sokeria elimistöösi.
 • Milloin on paras aika päivästä rypäleiden nauttimiseen? Aamuisin. Voit lisätä rypäleitä puuroon, hedelmäsalaattiin tai maustamattomaan jogurttiin. Viinirypäleitä voi napostella myös päivän mittaan välipalana.
 • Millaiset viinirypäleet ovat kaikkein terveellisimpiä? Punaiset rypäleet. Punaiset rypäleet sisältävät enemmän antioksidantteja kuin vihreät rypäleet. Älä osta siemenettömiä rypäleitä, vaan totuttele rouskuttelemaan rypäleet siemenineen.
 • Muista ostaa luomutuotettuja rypäleitä, sillä näin tiedät varmasti, ettei niitä ole käsitelty hyönteismyrkyin tai muita haitallisia kemikaaleja käyttäen.
 • Muista pestä rypäleet ennen syömistä ja nauti ne kuorineen ja siemenineen.
 • Jos valmistat oman rypälemehun, älä siivilöi nestettä. Nauti siemenet ja kuoret mehun seassa. Rypäleet sisältävät paljon vettä, joten ne on helppo mehustaa. Mehu säilyy jääkaapissa muutaman päivän.
 • Viinirypäleet ovat paljon enemmän kuin hedelmä, jota nautitaan jälkiruuissa tai aamiaisella. Ne sopivat täydellisesti salaatteihin, kasvisruokiin ja liharuokien kumppaniksi. Viinirypäle tuo mukavan makean säväyksen suolaisten aterioiden tueksi, ja se sopii etenkin kesäisiin grillijuhliin.

Aina kun viinirypäleet ovat sesongissa, kannattaa niitä lisätä ruokavalioon – näin pidät huolta munuaisista.

UUTISIA VERKOSSA