Teini-ikäiset

Haluatko tehostaa kommunikointiasi teini-ikäisen lapsesi kanssa? Askel Terveyteen antaa parhaat vinkit saavuttaaksesi sen. Annamme myös loistavia työkaluja jotta voit opettaa lapsillesi vastuuntuntoa, tunneälyä, seksuaalisuuskasvatusta sekä hyviä ruokailutottumuksia. Onnellisesta ja vastuullisesta teini-ikäisestä kasvaa kypsä ja itsenäinen aikuinen.

Teinin uniongelmat – mitä vanhemmat voivat tehdä?

Kunnollinen yöuni on elintärkeä asia jokaiselle ihmiselle hyvän fyysisen ja psyykkisen terveyden kannalta. Nuorilla on kuitenkin yhä useammin vaikeuksia saada nukuttua riittävästi, ja uni ei aina ole hyvälaatuista. Tällä kertaa keskitymme siis neuvoihin, joiden avulla teinin uniongelmat saadaan ratkaistua.

Auta lapsiasi kohtaamaan ikätovereiden painostus

Ikätovereiden painostus on todellisuus, joka vaikuttaa lapsiin ja nuoriin heidän elämänsä aikana. Sillä on vaikutus useaan heidän elämänsä näkökohtaan, kuten siihen mitä he pitävät yllään ja kuinka he tulevat toimeen tai välttelevät muita ihmisiä. Ikätovereiden painostus voi saada lapset tekemään…

Uhriutumisen sijaan yritä nähdä mahdollisuuksia

Kun ymmärrät, että olet oman elämäsi tärkein henkilö, pystyt näkemään, että uhriutumisen sijaan voit nähdä asiat toisinkin. Tilanteissa on aina jotakin positiivistakin – tapahtuipa mitä vain. Sinä olet se taho, joka hallitsee, miten omaan todellisuuteesi suhtaudut.

Neljä vinkkiä teinille puhumiseen

Teinille puhuminen ei ole helppoa. Yleensä vanhemmilla on vaikeuksia kommunikoida tämän ikäisten lastensa kanssa yksinkertaisesti siitä syystä, että he ”puhuvat keskenään täysin eri kieliä”. Teinille puhuminen vaatii mahdollisimman paljon kärsivällisyyttä.

Kuinka reagoida, jos oma lapsi on homoseksuaali

Homoseksuaalisuus määritellään seksuaaliseksi viehätysvoimaksi kahden samaa sukupuolta olevan välillä. 1970-luvulta asti sitä ei ole enää pidetty psyykkisenä sairautena. Mutta yhä nykyäänkin konservatiivisessa perheessä tyttären tai pojan homoseksuaalisuuden paljastuminen voi olla vaikea paikka vanhemmille.

Kuinka on parasta antaa neuvoja lapsille?

Lasten kasvattaminen siten, että heidän potentiaalinsa voisi kehittyä maksimaalisesti, ja jotta he täyttäisivät roolinsa yhteiskunnassa, ei ole mikään helppo tehtävä. Siksi on tärkeää oppia lähestymään lapsia oikealla tavalla. Tässä artikkelissa kerromme, mikä on paras tapa antaa neuvoja lapsille niin, että he…

Nuoruuden mielialan muutokset: syyt ja niiden käsitteleminen

Kun lapsi tulee 10 tai 11 vuoden ikään, hän alkaa käymään läpi kaikenlaisia intensiivisiä muutoksia. Niihin kuuluvat nuoruuden mielialan muutokset, joihin kuuluvat niin fyysiset, tunteelliset, psykologiset sekä sosiaaliset muutokset. Kaikki nämä lopulta vaikuttavat lapsen kehitykseen. Nuoruuden mielialan muutokset eivät siis…

Näin luot vankan suhteen lapseesi

Äidinrakkaus on aitoa ja ehdotonta, tämä on selvää. On kuitenkin totta, että ihmissuhteet ovat joskus hankalia. Siksi haluamme nyt kertoa eräistä hyvistä vinkeistä, jotta voisit paremmin ymmärtää suhdettanne ja luoda vankan suhteen lapseesi.

Kuinka selvitä keski-iän kriisistä

Keski-iän kriisi. Ehkä näkökulman muuttaminen voi auttaa, mutta miten voimme käytännössä kohdata keski-iän kriisin? Sen ymmärtäminen voi auttaa meitä elämään hetkessä ja torjumaan masennuksen ja ahdistuksen, jotka saattavat iskeä eri elämänvaiheissa.

10 arvoitusta, jotka haastavat mielesi

Mikään ei ole yhtä hyvä tapa mielen kunnon hoitamiseksi ja aktiivisuuden takaamiseksi kuin arvoitukset ja niiden ratkaiseminen. Kokeile näitä aivoja treenauttavia pelejä, jotka saavat sinut miettimään hiukan enemmän, ja voit saada aivosi aktiiviseksi samalla kun nautit olostasi.

Kuukautisten verihyytymät – 5 faktaa

Vaikka verihyytymät ovatkin tavallinen asia useimpien naisten kuukautisten aikana, tilannetta kannattaa kuitenkin pitää silmällä. Mikäli hyytymiin liittyy muita oireita, kyseessä saattaa nimittäin olla terveysongelma.

Kaikkia ei ole tarpeen miellyttää

Yksi suurimmista syistä tarpeettomaan kärsimykseen on epäilemättä ihmisten halu miellyttää kaikkia muita. Saatat kuitenkin sanoa itsellesi juuri tällä hetkellä, että tämä ei koske sinua, etkä itse välitä ollenkaan toisten ihmisten haluihin ja makuihin mukautumisesta vain siksi, että tahtoisit kuulua joukkoon.