Rintaliivittömyyden mahtavat hyödyt

Vaikka rintaliivit ovatkin tärkeä alusvaate suurimmalle osalle naisia, totuus on, että niiden pois jättäminen voi hyödyttää terveyttäsi paljon enemmän.
Rintaliivittömyyden mahtavat hyödyt

Viimeisin päivitys: 27 joulukuuta, 2018

Jos on olemassa jokin asia, josta monet naiset ovat varmasti samaa mieltä, se on tämä: ei ole parempaa tunnetta kuin se, kun päivän päätteeksi tulet kotiin ja voit riisua yltäsi ahdistavat rintaliivit.

Riisu rintaliivit

Vaikka kyseessä olisi hyvätkin rintaliivit, varmasti nekin nipistävät sinua jossain vaiheessa päivää tai hankasivat ihoasi epämukavasti. Siksi on niin ihanaa riisua ne.

Tänään haluamme kertoa muutaman hyvän syyn olla käyttämättä rintaliivejä.

Rintaliivit eivät hyödytä rintojasi

rintaliivien olkain

 

Ehkä sinullakin on se väärä uskomus, että rintaliivit ehkäisevät rintojen roikkumista vuosien saatossa verrattuna siihen, jos et pitäisi niitä.

Jos näin on, joudumme valitettavasti kertomaan, että rintaliiveillä on itse asiassa juuri vastakkainen vaikutus. Rintakudos heikkenee jatkuvasta rintaliivien käytöstä johtuen. Vanhenemisen myötä ne menettävät kiinteyttään.

Ei myöskään ole olemassa mitään todisteita siitä, että rintaliiveistä olisi hyötyä terveydelle tai rintojen ulkonäölle.

Rintaliivien pois jättäminen parantaa verenkiertoa

Tämän pitäisi olla itsestään selvää, sillä riisuessasi rintaliivit poistat rintaa puristavan “hihan”.

Muista, että parantuneesta verenkierrosta on monia hyötyjä terveydelle, mukaan lukien kohentunut sydämen kunto ja kiinteämpi, terveempi iho.

Onko rintaliivien pitäminen tärkeämpää kuin verenkiertosi? Ei tietenkään ole.

Rinnoistasi tulee terhakammat

Naisilla, jotka eivät käytä rintaliivejä on nännit keskimäärin 5-7 millimetriä korkeammalla kuin heillä, jotka pitävät rintaliivejä. Nännien korkeudella ja terhakkaammilla rinnoilla on yhteys.

On mahdollista, että nännisi reagoivat negatiivisesti pitkäaikaiseen rintaliivien käyttöön tai sellaisiin liiveihin, jotka on valmistettu jostakin tietystä materiaalista.

Tämä selittää sen, miksi monet naiset valittavat ärtymisestä tai arkuudesta rintojen seudulla.

Tunnet olosi paremmaksi

naisen rinnat

 

Miksi et siis vain päättäisi olla käyttämättä rintaliivejä ja nauttisi koko päivän siitä mukavuudentunteesta, jota koet vasta päivän päätteeksi liivit riisuttuasi? Riisu rintaliivit ja nauti sen tuomasta vapaudesta.

Jos sinua huolestuttaa se, että ihmiset huomaavat asian, yksi ratkaisu on valita vaatteita, joissa on sisäänrakennetut rinnan alaosan peittävät kupit.

Tällä tavalla saat rintaliivin peittävän vaikutuksen ilman painetta ja epämukavuutta.

Rintaliivittömyys antaa mahdollisuuden oppia enemmän omista rinnoista

Se, että olet koko päivän ilman rintaliivejä, voi olla loistava tilaisuus olla paremmassa vuorovaikutuksessa omien rintojen kanssa. Tämä on vaikeampaa, jos ne ovat vangittuina useiden kangaskerrosten ja toppausten alle suurimman osan päivästä.

Muista, että sinun tulisi säännöllisesti tutkia omat rintasi. Tämän monet naiset tapaavat unohtaa, mistä syystä rinnat eivät saa kaikkea ansaitsemaansa huomiota.

Voit myös varata ajan mammografiaan, eli ryhtyä tuumasta toimeen. On tärkeää tietää, että säännölliset mammografiat auttavat vähentämään rintasyövästä aiheutuvaa kuolleisuutta 25-30 prosentilla. Tämä johtuu siitä, että mammografiassa on mahdollista huomata kasvaimia, joita et ehkä havaitse itse tekemäsi tutkimuksen aikana.

Mammografiaseulonnassa tulisi käydä kerran vuodessa 40-vuotiaasta lähtien.

Rintaliivien käyttö nukkuessa voi tuoda mukanaan ongelmia

Sen lisäksi, että nukkuminen rintaliivit päällä on erittäin epämukavaa, se myös lisää riskiä saada rintasyöpä hurjalla 125 prosentilla.

On tutkittu, että rintasyövän sairastaneet naiset käyttivät ennen sairastumistaan liivejä todennäköisimmin yli 12 tuntia päivässä ja jopa nukkuivat ne yllään.

Kun rintaliivejä käyttää noin monta tuntia putkeen, rintojen ei ole mahdollista poistaa myrkkyjä imusolmukkeiden kautta, mikä aiheuttaa nesteiden kerääntymisen ja arkuutta rintakudoksiin, kuten myös kystien muodostumista.

Suosittelemme lukemaan: Rintasyöpää ehkäisevät ruoat

Sieni iholla

nainen uimassa

 

Kuuma ja kostea ilmasto on otollinen sienen kasvulle. Huonosti istuvien liivien pitäminen tai liivien liian pitkäaikainen käyttö voi saada aikaan sienikasvua.

Tämä ongelma on tavallisempi, jos asut lämpimissä maissa ja olet isorintainen. Mitä vähemmän käytät rintaliivejä, sitä pienemmällä todennäköisyydellä saat iholle sieni-infektion.

Sinun on annettava ihosi hengittää. Tällä voidaan ehkäistä myös ihoärsytys, huono verenkierto ja ihon tummuminen tai laikukas iho.

Muista, että kaikki rinnat ovat erilaisia, ja rintaliivien käyttäminen tai niiden käyttämättä jättäminen on sinun ja rintojesi välinen asia.

Rintaliivien poisjättöä suositellaan kuitenkin vain siinä tapauksessa, että et koe sitä epämukavaksi; jotkut naiset nimittäin tuntevat olonsa “alastomiksi” jos he jättävät liivit pois vaatteiden alta. Kaikki riippuu omista mieltymyksistäsi, joten riisu rintaliivit ja kokeile milta se tuntuu ja katso, mitä pidät.

 

 

 

 


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.