Logo image
Logo image

Luonnolliset keinot jotka vilkastaa verenkiertoa

3 minuuttia
Turvonneisuus ja tulehtuneisuus ovat tavallisempia ala- kuin yläraajoissa, ja niitä voi lievittää sekä paikallisilla hoidoilla että tulehtuneisuutta vähentävillä ruoilla. Sinun kannattaakin tehdä näistä ruoista osa päivittäistä ruokavaliotasi.
Luonnolliset keinot jotka vilkastaa verenkiertoa
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López

Kirjoittanut Katherine Flórez
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Tunnetko tarvetta vilkastaa verenkiertoa? Jos tunnet jatkuvasti jalkateräsi, jalkasi ja kätesi kylmiksi, se on selkeä merkki ongelmasta verenkierrossasi. Tähän liittyy yleensä myös tulehtuneisuutta, joka voi pahentua päivän edetessä.

Verenkierron ongelmat ovat tavallisempia keski-ikäisillä ja ikääntyneillä ihmisillä, sillä valtimoista tulee ajan kuluessa jäykemmät. Nämä vaivat voivat myös kehittyä korkean kolesterolin myötä, ja syinä voivat olla huono ruokavalio ja liikunnan vähäisyys.

Koska kyseessä on raajoja koskeva ongelma, ja koska tilanteessa on omat riskinsä, on tärkeää ottaa tiettyjä asioita pysyväksi osaksi elämäntapoja. Näin tilanteen voi tasapainottaa luonnollisesti.

Tämä kaikki mielessä pitäen haluammekin tänään kertoa sellaisista hyvistä kotihoidoista, jotka vilkastaa verenkiertoa, jotta keho saisi verta eri osiinsa tehokkaammin. Jatka lukemista, jos haluat edistää hyvinvointiasi!

Vesihoito vilkastaa verenkiertoa

Some figure

Vesiterapiassa on kyse hieronnasta, joka kohdistuu ongelmalliseen kehoalueeseen, ja se tehdään voimakkaiden kuumaa ja kylmää vettä sisältävien suihkujen avulla. 

Tämä tekniikka vilkastaa verenkiertoa lähes välittömästi, ja se voikin olennaisesti vähentää tulehtuneisuutta ja kipua.

Miten se tehdään?

 • Kuumenna vettä iholle siedettävään lämpötilaan, ja kohdista suihkua sitten tulehtuneille alueille.
 • Sinun tulisi vaihtaa nopeasti kylmiin vesisuihkuihin, ja tässä olisi hyvä käyttää jäävettä (jos vain ihosi kestää sitä).
 • Jatka tätä vaihtelua viiden minuutin ajan.

Cayennepippuri

Cayennepippurin aktiivinen ainesosa kapsaisiini on yhdiste, joka vilkastaa verenkiertoa sekä kohentaa sydämen ja verisuonten systeemejä, jotta voisit alentaa verenpainettasi ja kolesterolitasoasi. Kun lisäät tämän tuotteen ruokavalioosi, voit vähentää ateroskleroosin riskiä, kuten myös sydänkohtauksen ja halvauksen mahdollisuutta.

Jos et vielä kuitenkaan ole vakuuttunut, muista tämä: cayenne on hyvä lisä, jos haluat hoitaa myös suonikohjuja, kylmyyden tunnetta ja tulehtuneisuutta.

Kuinka sitä tulisi käyttää?

 • Osta hiukan cayennepippuria ja laita sitä lisänä smoothieisiin, keittoihin ja muihin ruokiin.
 • Voit myös hyödyntää sitä lisänä paikallisesti käytettävissä voiteissa tai rasvoissa.

Jalkojen nostot

Some figure

Tämä yksinkertainen aktiviteetti on yksi parhaista tavoista stimuloida jalkojen verenkiertoa. Se on hyvä apu väsymyksen, jännityksen ja turvotuksen lievittämiseen – nämä ovat seurauksia verenkierron ongelmista.

Miten tulisi toimia?

 • Kun tulet kotiin töistä, makaa sängyllä ja nosta jalkojasi kattoa kohden.
 • Pysy tässä asennossa 3-5 minuuttia, ja sitten voit levätä.

Ginkgo biloba -hauduke

Ginkgo biloba -kasvissa on aktiivisia yhdisteitä, jotka laajentavat verisuonia sekä palauttavat valtimoiden seinämien joustavuutta.

Jos juot tätä hauduketta, voit parantaa verenkiertoa, alentaa verenpainetta sekä estää suonkohjujen kehittymistä.

Tarvittavat ainekset

 • 1 ruokalusikallinen ginkgo biloba -kasvia (10 g)
 • 1 kupillinen vettä (250 ml)

Kuinka tulisi toimia?

 • Laita ruokalusikallinen ginkgo biloba -kasvia kupilliseen kiehuvaa vettä, ota pois liedeltä ja anna nesteen olla 10 minuutin ajan.
 • Tämän jälkeen voit siivilöidä nesteen ja nauttia sitä teenä.
 • Voit juoda hauduketta kaksi kertaa päivässä.

Punaviini

Some figure

Punaviinin juonnin terveyshyödyt, mikäli tätä juomaa nautitaan kohtuullisesti, ovat mahtava apu hyvän verenkierron ylläpitämiseksi. Tämän viinin sisältämä resveratroli on kyvykäs antioksidantti, jota saadaan viinirypäleistä, ja se puhdistaa valtimoiden seinämiä sekä pitää ne joustavina, jotta verenkierto voisi kohentua.

Kuinka tulisi toimia?

Juo lasillinen punaviiniä päivän pääaterioiden aikana. Ei kuitenkaan kannata ylittää tätä määrää, sillä seuraukset voivat olla haitalliset.

Omega-3

Tämä ravinnelisä tarjoaa useita tärkeitä vaikutuksia sydämen ja verisuonten terveyttä ajatellen. Nämä elintärkeät rasvahapot puhdistavat verisuonia, alentavat kolesterolitasoja sekä hillitsevat tulehtuneisuutta, jotta sydänsairauksien riski vähenisi.

Vaikka sitä saakin kaupoista tabletteina ja muissa lääkemuodoissa, paras tapa saada Omega-3 -rasvahappoja elimistöön on ravinnon kautta.

Kuinka tulisi toimia?

Kokeile lisätä ruokavalioosi seuraavia tuotteita:

 • kylmän veden kalat
 • oliiviöljy
 • avokadot
 • pähkinät
 • pellavansiemen
 • auringonkukansiemenet
 • kurpitsansiemenet

Käy kävelyllä!

Some figure

Jos tunnet jännittyneisyyttä ja kipua raajoissasi, saatat tällöin ajatella, että paras hoito on lepo. Tämä tuokin tietysti pienen helpotuksen oloosi, mutta fakta on kuitenkin se, että lepo voi lopulta tehdä ongelmasta pahemman.

Vain vähän rasitusta aiheuttava fyysinen aktiivisuus edistää verenkiertoa sekä vähentää tulehtuneisuutta, jotta voisit saada täysipainoisen ja tehokkaan avun vaivaasi.

Kuinka tuliso toimia?

Kävele vähintään puoli tuntia joka päivä, ja varmista, että pidät kehosi kunnolla nesteytettynä.

Muista, että jokainen tässä artikkelissa esittelemistämme verenkiertoa edistävistä hoidoista tulee vähentämään raajojesi raskasta oloa ja niiden kylmyyttä.

Vaikka ensin saattaakin tuntua siltä, että kyseiset oireet ovat normaaleja tuntemuksia, kannattaa toimia, sillä jos et ota niitä hallintaan ajan kuluessa, ongelmat saattavat kehittyä terveyttäsi uhkaaviksi vakaviksi haitoiksi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Meijide Failde, Rodríguez-Villamil Fdez y Teijeiro Vidal. Técnicas hidroterápicas. InfoMed – Red de Salud de Cuba.[En línea] Disponible en: http://www.sld.cu/galerias/pdf/sitios/rehabilitacion-fis/tecnicashidroterapicas.pdf
 • Morales, Miguel & Hernandez, Doris & Bustamante, Sandro. (2000). Fitomedicamento: Extracto de Ginkgo biloba.
 • ”Los expertos recomiendan la ingesta diaria de 250mg de ácidos grasos Omega-3 al día, para una buena salud cardiovascular”. Fundación Española del Corazón. [En línea] Disponible en: https://fundaciondelcorazon.com/prensa/notas-de-prensa/1649-expertos-recomiendan-ingesta-diaria-250mg-acidos-grasos-omega-3.html

 • ”La sensación de frío en personas mayores”. Sanitas. [En línea] Disponible en: https://www.sanitas.es/sanitas/seguros/es/particulares/biblioteca-de-salud/tercera-edad/control-patologias-cronicas/sensacion-frio.html
 • ”Insuficiencia cardíaca: Síntomas menos comunes”. (2017). North Shore University Health System.[En línea] Disponible en: https://www.northshore.org/healthresources/encyclopedia/encyclopedia.aspx?DocumentHwid=tx4083abc&Lang=es-us


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.