Puhdista valtimot mehuilla ja haudukkeilla

Istuma-asentoon painottuva elämäntyyli voi aiheuttaa valtimoiden tukkeutumista. Jotta tätä mahdollisesti vakavaa ongelmaa voisi lievittää, on tärkeää aloittaa liikkuminen vähintään kohtuullisissa määrin. Lisäksi on oleellista muuttaa huonoja ruokailutottumuksia.

Useilla ihmisillä valtimot alkavat tukkeutua tietyn iän jälkeen, ja tämä johtuu erilaisista huonoista elämäntavoista. Tällaisia ovat esimerkiksi epäterveellisten rasvojen syönti, ylipainon kertyminen ja muut hyvinvointia vähentävät tottumukset.

Tällä kertaa haluamme antaa tietoa valtimoiden tukkeutumisen syistä sekä mahdollisista seurauksista. Sen lisäksi tarjoamme muutaman mahtavan reseptin valtimoita puhdistavien mehujen ja haudukkeiden valmistamiseksi – niiden avulla voit hoitaa tätä ongelmaa luonnollisesti, herkullisesti ja vaivattomasti. Jatka siis lukemista, mikäli haluat puhdistaa valtimoitasi ja parantaa samalla terveyttäsi!

Miksi valtimot voivat tukkeutua?

Vuosien kuluessa valtimoihin alkaa usein kertyä rasvaa, jota kehoon on varastoitunut. Seurauksena on valtimoiden sisäseinämiä päällystävä plakkikerros, joka aiheuttaa suonten joustavuuden vähenemistä.

On olemassa eräitä tekijöitä, jotka edistävät tämän vakavan terveysongelman syntyä:

  • tupakointi
  • korkea kolesterolin ja triglyseridien taso
  • korkea verenpaine
  • istuma-asentoon painottuva elämäntyyli
  • ylipaino
  • diabetes
  • suuri stressin määrä
  • runsaasti tyydyttyneitä rasvoja sisältävien ruokien syönti
  • perinnölliset tekijät

Valtimoiden tukkeutumisen vakavat vaarat

Valtimoiden tukkeutuminen on iso terveysongelma, joka kehittyy kuitenkin vähitellen. Sen seuraukset voivat olla hyvinkin vakavat, sillä tukkeutuminen estää runsaan veren ja hapen pääsyn sydämeen, mikä lopulta voi aiheuttaa jopa sydänkohtauksen.

Siksi on hyvin tärkeää välttää niitä riskitekijöitä, jotka lisäävät valtimoiden tukkeutumista. On myös hyväksi nauttia erilaisia lääkinnällisiä mehuja ja haudukkeita, jotka auttavat puhdistamaan valtimoita luonnollisesti ja tietysti herkullisesti.

Valkoinen orapihlaja

Tätä yrttiä on käytetty jo vuosisatojen ajan sydämen ja valtimoiden suojelemiseksi. Siinä on suuri määrä flavonoideja, mineraaleja, dopamiinia ja muita tekijöitä, ja lisäksi valkoinen orapihlaja auttaa laajentamaan valtimoita sekä parantamaan verenkiertoa yleisesti ottaen.

Siten sitä suositellaankin usein takykardian, rytmihäiriöiden, migreenin ja korkean verenpaineen hoitoon.

Valkoinen orapihlaja toimii kevyenä rauhoittavana tuotteena, joka rentouttaa hermostoa sekä edistää unettomuuden lievittymistä.

Tätä yrttiä kannattaa käyttää haudukkeena.

OrapihlajaKamomilla

Kamomilla on yksi maailman suosituimmista teelaaduista, ja sillä on kyky rauhoittaa hermostoa sekä parantaa ruoansulatusta. Verisuoniin liittyen tulee myös mainita kamomillan kyky laajentaa valtimoita sekä torjua tulehtuneisutta, mikä tekee siitä verenkiertoa ja veren hyvää virtaamista edistävän tuotteen.

Kamomilla on siten avuksi korkean verenpaineen lievittämisessä.

Kamomillateetä tukkeutuneille valtimoilleSelleri

Sellerissä on runsaasti A-, C- ja E-vitamiinia, ja lisäksi siinä on paljon mineraaleja, kuten sinkkiä ja seleeniä. Nämä mineraalit auttavat parantamaan veren laatua. Sellerissä on myös ftalidinia, joka on yhdiste, joka rentouttaa valtimoita ympäröiviä lihaksia. Se edistää vasodilataatiota ja verenkierron sujuvuutta.

Selleri on yksi parhaista kaupasta saatavista tuotteista kehon puhdistamiseksi, sillä se edistää myrkyllisten aineiden ja liiallisen nesteen poistumista. Sillä on myös laksatiivinen vaikutus elimistössä.

Sellerimehulla on herkullinen maku, ja se sopii hyvin myös monien hedelmien kanssa nautittavaksi, esimerkiksi omena, päärynä ja ananas.

Suosittelemme, että valitset selleriä ostaessasi mahdollisimman vaaleanvihreitä yksilöitä, ja jotka ovat luonnonmukaisesti tuotettuja.

Päärynä

Tämä makea ja virkistävä hedelmä pitää sisällään loistavia hyötyjä, sillä se on erinomainen apu valtimoille. Päärynä auttaa tasapainottamaan verenpainetta, ja sen sisältämä runsas kaliumin määrä laajentaa valtimoita ja verisuonia. Päärynä estää verihyytymien muodostumista, ja se parantaa sydämen ja verisuonten toimintaa yleisestikin ottaen. 

Se on makea ja runsaasti vettä sisältävä hedelmä, ja siten päärynä onkin loistava lisä mehuihin, sillä et tarvitse mitään makeuttavaa tuotetta hedelmien lisäksi.

Jos ostat luonnonmukaisesti tuotettuja päärynöitä, se on parempi valinta kuin kemikaaleja sisältävät tuotteet, sillä päärynän kuorestakin saa runsaasti hyödyllisiä ravinteita, joita ei kannata jättää hyödyntämättä.

Valtimoiden tukkeutuminen päärynäAnanas

Ananas toimii paljolti samalla tavalla kuin päärynä, sillä se sisältää paljon kaliumia sekä auttaa kontrolloimaan verenpainetta. Tämän lisäksi ananas on trooppinen hedelmä, joka on hyödyksi ylipainoa vastaan taisteltaessa – se auttaa edistämään vähitellen etenevää painonpudotusta.

Voit syödä ananasta sellaisenaan, mutta ananasmehun juominen mahdollistaa tämän loistavan hedelmän hyödyistä nauttimisen helposti koko päivän mittaan.

Ananasmehua voi ostaa kaupastakin, ja se on yleensä makeampaa kuin kotitekoinen mehu, mutta makeuden saamiseksi kannattaa valita hyvin kypsiä ananaksia. Voit jopa käyttää ananaksen kuoren hyödyksesi joidenkin muiden juomien valmistuksessa, sillä sekin on hyväksi monien terveysongelmien kannalta.

Kokeile siis näitä herkullisia mehuja, jotta voisit torjua ja vähentää valtimoiden tukkeutumista sekä välttää mahdolliset vakavat seuraukset terveydellesi!