10 rintasyövän varoitusmerkkiä

heinäkuu 12, 2016
Aikainen diagnoosi on olennaisen tärkeä taudin vaikutuksen vähentämiseksi: on todella tärkeää olla tarkkaavainen ensimmäisistä merkeistä jotka usein jäävät huomaamatta.

Useimmat ihmiset ohittavat kehon antamat merkit jotka keho antaa varoittaakseen että jokin on pielessä. Samalla on totta että sinun ei tarvitse aina olla hädissään jokaisen oireen alkamisesta mutta niitä ei pitäisi myöskään jättää täysin huomiotta koska ne voivat olla merkki vakavasta terveysongelmasta.

Rintasyövän tapauksessa asiantuntijat väittävät että sairauden aikainen havaitseminen on tehokkain keino vähentää taudin vaikutusta ja lisätä selviämisen todennäköisyyttä.

Joka tapauksessa sen varhaiset oireet jäävät usein huomaamatta ja useimmissa tapauksissa huomataan ainoastaan kun sairaus on jo edennyt kehittyneempään vaiheeseen. On ennaltaehkäisevä toimenpide olla perehtynyt rintasyövän merkkeihin ja oireisiin sen havaitsemiseksi aikaisin. Jatka lukemalla rintasyövän 10 varoittavaa merkkiä.

Selittämätön painon putoaminen

Monille naisille äkillinen painon lasku voi näyttää kuin ihmeeltä ja monet etsivät säännöllisesti keinoja painon pudotukseen tai terveellisen ja hoikan vyötärön ylläpitämiseen, mutta jos paino laskee ilman syytä, täytyy ottaa selville mistä se johtuu.

Uupumus

Uupumus
Väsymyksen tunteminen päivän lopussa tai kireän tilanteen läpikäymisen aikana on normaalia. Riski tulee kun uupumuksesta tulee kroonista eikä se mene pois lepäämällä tarpeellisen ajan.

Epänormaali vuoto

Mikä vain epänormaali vuoto tai epänormaali verenvuoto voisi olla rintasyövän tai jonkun muun sairauden varoitusmerkki. Yleisesti ihmiset joilla on tämä sairaus kärsivät nännien pienistä vuodoista.

Kyhmyt

Rintojen tarkastus
Suurin osa kyhmyistä ja nystyistä ovat usein hyvänlaatuisia mutta samalla tavoin hälyttäviä. Rinnan iholla voi olla muutoksia jotka voivat myös olla merkki rintasyövästä. Merkit joista sinun tulisi olla selvillä:

  • Punoitus
  • Haavaumat
  • Värimuutokset
  • ”Appelsiini-iho” tai selluliitti

Nännin laskeutuminen

Rintoja tutkiessa on todella tärkeää tarkistaa huolellisesti nännit että ne ovat normaalit ja että niiden ulkomuoto ei ole muuttunut.

Nännien laskeutuminen tai vetäytyminen kokoon on melko varma merkki rintasyövästä.

Rintakipu

Ensimmäisessä vaiheessa on epätavallista tuntea kipua tai tiukkuutta rinnoissa. Mutta kun tauti on edistynyt, on hyvin yleistä tuntea herkkyyttä ja kipua rinnoissa koskematta niitä.

Tätä kipua ei pitäisi sekoittaa PMS-oireiden tai rintatulehduksen aiheuttamaan kipuun.

Rintojen koon muutos

Rintasyövän merkit
Muutoksien huomaaminen rintojen koossa on myös hyvin tärkeää rintasyövän aikaisen havaitsemisen vuoksi.

Jos toinen rinta näyttää tulehtuneelta tai pienemmältä se voi olla merkki joka vaatii välitöntä lääkärin tarkastusta.

Nännieritteet

Joskus eritys nänneistä ei ole ongelma ja häviää itsestään muutamassa päivässä.

Tämän sairauksen monessa tapauksessa nännieritteet on kuitenkin ilmoitettu yhtenä oireena. Naiset, joilla on diagnosoitu rintasyöpä kertoivat, että heillä vuotaa pahan hajuista eritettä yhdestä tai molemmista nänneistä.

Epäsäännöllisyys

Huomaamalla muutokset rinnan rakenteessa tai muodossa voit havaita syövän ajoissa. Epäsäännölliset piirteet kuten myös punoitus tai pienet kuopat ihossa ovat tämän sairauden selviä merkkejä.

Mitkä ovat rintasyövän joitakin riskitekijöitä?

Rintäsyöpä vaikuttaa useimmiten naisiin mutta on mahdollista että se kehittyy myös miehillä. Pääriskitekijät käsittävät:

  • Jos olet nainen, 55-vuotias tai vanhempi
  • Rintasyöpää lähisuvussa
  • Ensimmäiset kuukautiset alle 12-vuotiaana
  • Käyt läpi aikaisia tai myöhäisiä vaihdevuosia
  • Ylipaino
  • Et ole saanut lapsia

 

UUTISIA VERKOSSA