Vinkkejä onnellisiin, terveisiin vaihdevuosiin

· maaliskuu 10, 2018
Terveenä ja onnellisena pysyminen vaihdevuosien aikana vaatii, että pidät huolta itsestäsi ja myös kuuntelet itseäsi. Näin tiedostat, että olet sama ihminen kuin aina, sinulla on vain enemmän elämänkokemusta.

Vaihdevuodet ovat usein väärinymmärretty ilmiö. Niihin liittyy nimittäin monia ennakkoluuloja, ja jotkut luulevat niiden olevan elämän kukoistuskauden loppu. On kuitenkin täysin mahdollista tehdä vaihdevuosista onnelliset ja terveet.

Aivan kuin teini-iän alussa, tämä muutos tuo mukanaan fyysisiä seurauksia ja mielialanvaihteluja, jotka eivät aina ole miellyttäviä.

Nykyään vaihdevuosia kuitenkin ymmärretään paljon paremmin, ja on olemassa monia tapoja hallita sitä sekä pysyä onnellisena ja terveenä.

Sinun on vain annettava näille tavoille mahdollisuus ja oltava johdonmukainen niiden kanssa. Kannattaa kokeilla, vai mitä?

Työkalut terveisiin, onnellisiin vaihdevuosiin

1. Pidä huolta luistasi

luusto

On tavallista, että luusi alkavat heiketä. Kannattaakin siis lisätä ruokavalioon sellaisia ruokia, jotka sisältävät paljon kalsiumia ja muita kivennäisaineita. Ne ovat antioksidantteja ja niillä on kyky hidastaa luiden ikääntymistä.

Näiden ruokien syömisen lisäksi harrasta myös liikuntaa luiden vahvistamiseksi. Yksi suositelluimmista lajeista on kävely. Se auttaa myös polttamaan rasvaa, jota alkaa kerääntyä enemmän, ja parantaa lisäksi verenkiertoa.

Käy lukemassa tämäkin artikkeli: Vahvista luidesi terveyttä näillä kahdeksalla kalsiumpitoisella ruoka-aineella

2. Ota aurinkoa 20 minuuttia päivässä

rentoutuminen vinkkinä terveisiin vaihdevuosiin

Auringonotto on loistava keino saada D-vitamiinia. Yksi tämän vitamiinin tehtävistä on auttaa kalsiumia imeytymään elimistöön. Auringonvalo auttaa myös nostamaan mielialaa, eli saat kaksi kärpästä samalla iskulla.

Valitse kuitenkin oikea ajankohta auringonotolle. Aamun ensimmäiset ja iltapäivän viimeiset tunnit ovat parhaita.

Muista, että UV-säteet voivat vahingoittaa ihoasi, joten suojaa itsesi asianmukaisesti.

3. Juo paljon vettä

raikasta vettä

Oli syysi tämän artikkelin lukemiseen sitten vaihdevuosien läheneminen tai niiden läpikäyminen parhaillaan, olet varmastikin kuullut kuumista aalloista. Ne ovat äkillinen ja voimakas kuumuudentunne, joka aiheuttaa usein runsasta hikoilua.

Nestevajeen ehkäisemiseksi on parasta juoda vähintään 8 lasillista vettä päivässä. Tämä neuvo on kaikille, mutta se on erittäin tärkeää käydessäsi läpi vaihdevuosia.

Ihon pysyminen hyvänä ja elimistön hyvä toiminta riippuvat suuresti siitä, kuinka paljon vettä juot. Ilman vettä saat enemmän ryppyjä, ihosi on sameampi, eivätkä elimesi pysty työskentelemään vaaditulla tavalla.

4. Mene ulos ystävien kanssa

ystävykset nauravat

Aiemmin vertasimme vaihdevuosia teini-ikään. Kumpikin niistä on kuin tunnevuoristorata.

Sinun onkin siis löydettävä aikaa itsellesi. Ajan viettäminen ystävien kanssa on erittäin tärkeää. Muille ihmisille jutteleminen vaikuttaa erittäin positiivisesti aivoihin.

Ystävien seura on turvallista ja luotettavaa. Nauratte yhdessä, mutta voit myös jakaa ongelmasi. Niistä puhuminen on hyväksi terveen mielen kannalta.

Suosittelemme lukemaan: Naisten välinen ystävyys torjuu stressiä

5. Meditoi

meditointi vaihdevuosina

Viimeisenä muttei vähäisimpänä, on myös hyvä käyttää aikaa itsensä tutkiskeluun ja kokoamiseen. Kuten tiedät, meditointi tarkoittaa yhteyden saamista itseensä, olemukseensa ja siihen, kuka todella olet. Se on vapaa kahleista ja riippumaton ajasta.

Tällöin muistat, etteivät vuodet voi viedä sitä sinulta. Valosi tulee aina olemaan sama. Olet lopulta vain versio siitä lapsesta, joka joskus olit. Meditaation avulla riisut nuo kerrokset, jotka olet kasannut yllesi, ja löydät itsesi uudelleen.

Meditaatio voi antaa sinulle kaipaamasi rauhan tässä elämänvaiheessa. Tiedostat, että vaikka kehosi ehkä muuttuukin, olemuksesi pysyy koskemattomana. Se saa sinut nauttimaan ja iloitsemaan itsestäsi.

Vaihdevuosien tuomat muutokset voivat itse asiassa saada sinut katsomaan itsesi sisälle: miettimään mitä haluat, kuka olet ja mikä on sinulle hyväksi.

Pidä huolta itsestäsi ja taistele vaihdevuosiin liittyviä väärinkäsityksiä vastaan.