Logo image
Logo image

Näin hyödyt päivittäisestä ruokasoodaveden juomisesta

3 minuuttia
Näin hyödyt päivittäisestä ruokasoodaveden juomisesta
Viimeisin päivitys: 04 joulukuuta, 2018

Kehon muuttuminen liian happamaksi voi olla haitallista. Voit estää sen nauttimalla puoli teelusikallista ruokasoodaa yhdessä vesilasillisessa jokaisen päivän pääaterian jälkeen. Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin ruokasoodaveden juomisen hyödyistä. 

Ruokasooda on suhteellisen yleinen tuote, jota löytyy miljoonista kodeista maailmanlaajuisesti, eikä ainoastaan siksi, että sitä voi käyttää ruoanlaitossa. Lisäksi se helpottaa useita siivoustöitä ja edistää terveyttä.

Vaikka nykyään monet ihmiset turvautuvat mieluummin markkinoilla oleviin tuotteisiin, jotkut käyttävät hyödyksi tätä valkoista jauhetta elämän monilla eri osa-alueillaan.

Ruokasoodaa tulisi nauttia kohtuudella ja pienissä määrin. Sen säännöllisen nauttimisen on huomattu tukevan yleisiä kehon toimintoja säätelemällä veren luonnollista pH-tasapainoa alentaen happamuutta.

Ruokasoodan liuottaminen veteen on yksi ikivanhoista ja paljon käytetyistä hoidoista kautta maailman. Se on tehokas keino suojata kehoa monilta taudeilta.

Se on luonnonmukainen antasidi

Some figure

Ruokasoodan luonnonmukaiset happoa neutraloivat ominaisuudet ovat yksi syy, miksi sitä käytetään niin paljon kotitalouksissa.

Ruokasoodan nauttiminen taas voi neutraloida mahahappoja epämiellyttävän närästyksen ehkäisemiseksi.

Kun sitä liuotetaan vesilasilliseen, se vähentää tulehdusta ja kaasua, joka johtaa helpompaan ja nopeampaan ruoansulatukseen.

Se on luonnonmukainen happamuuden poistaja

Useimmat ruokailutottumukset aiheuttavat kehon kasvavaa happamuuspitoisuutta, mahdollistaen kehon herkistymisen eri tautien kehittymiselle.

Ruokasooda neutralisoi happamuutta ja saa aikaan emäsvaikutuksen. Siitä on tullut luonnonmukainen hoitokeino kehon pH-tasapainon saavuttamiseksi ja terveyden edistämiseksi. Kehon happamuus liittyy suureen osteoporoosin, nivelreuman, ja jopa syövän kehittymisen riskiin.

Siksi niinkin pienellä kustannuksella tämä ainesosa voi olla paras luonnonmukainen hoitokeino, joka estää edellä mainittuja asioita syntymästä.

On kuitenkin tärkeää juoda vain pieni annos päivittäin ja olla varovainen käyttämästä liikaa ruokasoodaa, sillä tämä voi olla vahingollista keholle, tehden siitä puolestaan liian emäksisen.

Se on antiseptinen

Some figure

Ruokasoodaveden yksi erityisominaisuus on sen mieto antiseptinen vaikutus, jota voidaan käyttää tauteja aiheuttavien virusten ja bakteerien eliminoimiseen.

Tämän ansiosta sitä voi käyttää kurkkukivun ja tulehduksen hoitoon sillä kurlaamalla.

Se lievittää virtsatietulehdusta

Ruokasoodaveden sekoitus voi toimia suojana virtsatietulehduksia vastaan sen virtsan happamuustasoa alentavan kyvyn ansiosta.

Tämän seoksen juomisen ohella myös veden ja karpalomehun nauttiminen ovat kaksi yleistä tapaa ehkäistä toistuvia virtsatietulehduksia.

Se hoitaa kihtiä ja muita nivelongelmia

Some figure

Virtsan ja koko kehon kudosten veren korkea virtsahappopitoisuus voi aiheuttaa kipua ja kroonisia sairauksia, kuten kihtiä ja nivelreumaa.

Ruokasoodavesi normalisoi veren pH-tasapainon ja vähentää tämäntyyppisen hapon esiintymistä. Sitä voi myös käyttää näiden sairauksien hoitokeinona.

Se parantaa fyysistä suorituskykyä

Fyysisen suorituksen aikana vapautuva maitohappo voi kerääntyä lihaksiin ja niveliin aiheuttaen jäykkyyttä ja lihasväsymystä.

Jos haluat estää tätä vaikuttamasta fyysiseen suorituskykyysi, yksi hyvä vaihtoehto on juoda veteen liuotettua ruokasoodaa, joka auttaa kontrolloimaan tätä happoa.

Se hillitsee kolesterolin muodostumista

Kivennäisveden juominen yhdessä ruokasoodan kanssa voi vaikuttaa positiivisesti korkean kolesteroliarvon, erityisesti LDL:n eli niin sanotun “haitallisen kolesterolin” arvon laskemiseen.

Kuitenkin korkeasta natriumpitoisuudesta johtuen tätä ei suositella henkilöille, joilla on korkea verenpaine, sillä tämä voi pahentaa heidän ongelmaansa.

Ruokasoodaveden valmistus

Some figure

Kuten edellä on mainittu, liiallinen käyttö voi aiheuttaa vaarallisia negatiivisia vaikutuksia.

Siksi onkin syytä pitää seuraava neuvo mielessä, jotta voit sisällyttää sen ruokavalioosi ilman riskiä:

Perusannos

 • 1/2 tl ruokasoodaa
 • 1 lasillinen vettä (200 ml)

Sekoita ainekset keskenään ja nauti jokaisen pääaterian jälkeen.

Vilustumisen ja flunssan lievittämiseen

Tämä hoito on erinomainen taistelussa vilustumista, flunssaa ja allergiaa aiheuttavia mikro-organismeja vastaan.

Käytä hoitoa näissä tilanteissa seuraavalla tavalla:

 • Päivä 1: ota yhteensä viisi annosta ottaen kerralla puoli teelusikallista ruokasoodaa liuotettuna yhteen vesilasilliseen kolmen tunnin välein.
 • Päivä 2: ota kolme annosta (sama määrä) ja jaa annokset pitkin päivää.
 • Päivä 3: ota sama annos lounaan jälkeen ja toinen päivällisen jälkeen.

Vaikka maku ei olekaan erityisen hyvä, on ruokasoodan päivittäinen käyttö silti erinomainen päätös terveytesi hyväksi. Ala lisäämään sitä ruokavalioosi ja tulet huomaamaan sen positiiviset vaikutukset jo lyhyen ajan sisällä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Biblioteca Nacional de Medicina de los EE.UU. Bicarbonato de sodio. https://medlineplus.gov/spanish/druginfo/meds/a682001-es.html
 • WebMD. Baking Soda. https://www.webmd.com/a-to-z-guides/baking-soda-do-dont#1
 • Trials. 2013; 14: 196. Published online 2013 Jul 4. Effect of oral sodium bicarbonate supplementation on progression of chronic kidney disease in patients with chronic metabolic acidosis: study protocol for a randomized controlled trial (SoBic-Study). doi: 10.1186/1745-6215-14-196
 • Ione de Brito-Ashurst, Mira Varagunam, Martin J. Raftery and Muhammad M. Yaqoob
  JASN September 2009, 20 (9) 2075-2084; Bicarbonate Supplementation Slows Progression of CKD and Improves Nutritional Status. DOI: https://doi.org/10.1681/ASN.2008111205
 • Medical College of Georgia at Augusta University. (2018). Drinking baking soda could be an inexpensive, safe way to combat autoimmune disease. https://www.sciencedaily.com/releases/2018/04/180425093745.htm
 • Compend Contin Educ Dent Suppl. 1997;18(21):S17-21;quiz S46. Antibacterial Activity of Baking Soda. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12017929/
 • International Journal of Medical Research & Health Sciences, 2016, 5, 8:22-29. Association between sodium bicarbonate consumption and human health: A systematic review . https://www.ijmrhs.com/medical-research/association-between-sodium-bicarbonate-consumption-and-human-health-a-systematic-review.pdf

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.