Opettele olemaan yksin

Meille on opetettu, että yksinolo on sama asia kuin yksinäisyys, mutta tämä ei ole totta. Jokaisen tulisi oppia olemaan yksin ja tyytyväinen itsekseen.
Opettele olemaan yksin

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Kun mietit sanaa “yksin”, ja kaikkea mitä siihen liittyy, se saattaa aiheuttaa pientä pelkoa. Yksinäisyyden pelkoa, pelkoa siitä, ettei kukaan ole rinnalla, hylkäämisen pelkoa…

Yksin on hyvä olla

Se on hassu tunne ottaen huomioon, että maailma on täynnä ihmisiä!

Mutta miksi yksinolo aiheuttaa pahaa oloa? Mikä on aiheuttanut sen, että ihminen on alkanut karttaa yksinoloa? Tänään haluamme löytää vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin. Ymmärrä että on hyvä olla yksin.

Yksinolon pelon syy

Tämä perusteeton yksinolon pelko alkoi lapsuudessasi ja varhaiskasvatuksessasi. Yhteiskunta, jossa elämme, on vahvistanut tätä jatkuvaa pelkoa siitä, ettei kukaan ole vierellämme ja että olemme omillamme.

nainen ja kissa

 

Tämä pelko on johtanut moniin häiriöihin, kuten esimerkiksi tunneriippuvuuteen. Ihmiset, joilla on tämä ongelma, eivät kykene olemaan ilman kumppania, sillä muuten he tuntevat olonsa tyhjiksi, elottomiksi ja masentuneiksi.

Ei ole helppoa muistaa, että yksinolo ei ole ongelma – se ei ole edes mitään negatiivista. Meille on vain uskoteltu niin, mutta se ei pidä paikkaansa.

Etkö ole koskaan huomannut, että jokin sinulle opetettu asia onkin ollut lopulta aivan toisin? Voit yllättäen huomata että on hyvä olla yksin.

Sama koskee yksinoloa. Totuus on, ettei sinun pitäisi pelätä. Sinun ei suinkaan tulisi pitää yksinoloa kauheana asiana, vaan mahdollisuutena henkilökohtaiseen kasvuun ja parempaan tietoisuuteen itsestä. Opettele olemaan yksin!

Yksi ihminen ei koskaan petä sinua: sinä itse

Kun kumppani jättää sinut, kun perheenjäsen kuolee, kun ystävä kääntää selkänsä sinulle… Kaikki nämä tilanteet saavat sinut tuntemaan olosi yksinäiseksi ja hylätyksi. Pettymys lisää tuskaasi ja saa sinut uskomaan, että olet tuomittu olemaan yksin ikuisesti.

nainen ja perhonen

 

Totuus on kuitenkin se, että tässä elämässä joudut kärsimään lukemattomia pettymyksiä: parhaat ystäväsi saattavat pettää sinut, ihminen, jonka valitsit kulkemaan vierelläsi voi muuttua yhtäkkiä… Pitäisikö sinun valittaa näistä vääryyksistä? Onko elämä niin epäreilua?

Tietysti. Näet epäoikeudenmukaisuutena sen tosiasian, että mikään elämässä ei ole varmaa. Sinun on opittava hyväksymään se, että muut ihmiset saattavat pettää sinut minä hetkenä hyvänsä – sinut saatetaan “hylätä” ja jättää täysin yksin.

Mutta et ole ehkä ollut tietoinen siitä, että on olemassa joku, joka ei koskaan petä sinua, koska hän arvostaa sinua yli kaikkien muiden. Hän on aina tukenasi ja rinnallasi. Se henkilö olet sinä.

Opi olemaan yksin yksinäisyytesi kanssa

nainen istuu nojatuolissa

 

Yksi ihmisten suurimmista ongelmista on se, etteivät he tiedä kuinka tulla sinuiksi yksinolon kanssa. Mitä sinun tulisi tehdä? Kuinka voit pyyhkiä pois nuo tyhjyyden tunteet?

Valehtelisimme, jos väittäisimme sen olevan helppoa, mutta varmaa on, ettei se ainakaan ole mahdotonta!

Yksinolo voi olla paras ystäväsi, mutta vaatii ponnistelua oppia tuntemaan se paremmin. Haluaisimme jakaa joitakin vinkkejä, jotka auttavat sinua sopeutumaan yksinoloon vähitellen.

Tämä ei tarkoita, että sinun pitäisi välttää muuta maailmaa vain kokeaksesi yksinolon tunteen. Opettele vain yksinkertaisesti rakastamaan tätä tunnetta, kun sen aika tulee.

  • Kiinnitä huomiota sisäiseen vuoropuheluusi: jos sanot jatkuvasti itsellesi, että yksinolo on huono asia, niin sitä se onkin. Kysy itseltäsi, pitääkö väite oikeasti paikkansa, ja yritä muuttaa tapasi nähdä asiat.

Pystytkö väittelemään itsesi kanssa?

  • Vietä aikaa itsesi kanssa: mikset viettäisi viikonloppua yksin? Miksi tunnet olosi niin huonoksi, kun menet kahvilaan itseksesi?

Opettele tekemään niitä asioita, joita luulet kuuluvan tehdä aina kumppanin tai ystävän kanssa. Sinulla on itsesi! Vietä aikaa vain itsesi kanssa.

  • Avaudu muille: oletko koskaan ajatellut, jospa tyhjyyden tunteesi onkin itseaiheutettu. Joskus saatat tuntea olosi yksinäiseksi, koska et ole avoin ympärilläsi olevia ihmisiä kohtaan tai kieltäydyt tapaamasta muita.

Yksinolosta nauttiminen ei tarkoita itsensä eristämistä muusta maailmasta. Kun löydät tämän tasapainon, löydät todellisen onnen.

Älä jätä lukematta: 7 edellytystä rakkaudelle

ystävien merkitys

 

Oletko koskaan tuntenut oloasi yksinäiseksi? Oletko kamppaillut tyhjyyden tunteen kanssa? Vaikka se onkin vaikeaa, on mahdollista päästää irti tyhjiöstä! Avaudu, tapaa uusia ihmisiä, pyri olemaan oma itsesi.

Yksinolosta voi tulla paras ystäväsi, jos todella opit olemaan yksin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Cacioppo, J. T., Fowler, J. H., & Christakis, N. A. (2009). Alone in the Crowd: The Structure and Spread of Loneliness in a Large Social Network. Journal of Personality and Social Psychology. http://doi.org/10.1037/a0016076
  • Hawkley, L. C., & Cacioppo, J. T. (2010). Loneliness matters: A theoretical and empirical review of consequences and mechanisms. Annals of Behavioral Medicine. http://doi.org/10.1007/s12160-010-9210-8
  • Johnson, R., Henkell, H., Simon, E., & Zhu, J. (2008). The self in conflict: The role of executive processes during truthful and deceptive responses about attitudes. NeuroImage. http://doi.org/10.1016/j.neuroimage.2007.08.032
  • Méndez, F.X., Inglés, C.J. e Hidalgo, M.D. (2002). Estrés en las relaciones interpersonales: Un estudio descriptivo en la adolescencia. Ansiedad y estrés, 8, 23-31
  • Carrillo, F. J. M., Saura, C. J. I., Fernández, J. M. G., Sebastián, M. J. Q., & Montesinos, M. D. H. (2003). Los miedos en la infancia y la adolescencia: Un estudio descriptivo. REME, 6(13), 3.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.