Tosiystävän kuusi tunnusmerkkiä

Vaikka ystävykset voivat viettää vuosia erossa, tosiystävän kanssa tuntuu siltä, kuin aikaa ei olisi kulunut ollenkaan.
Tosiystävän kuusi tunnusmerkkiä

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Pyritkö ympäröimään itsesi hyvillä ihmisillä? Pidätkö itseäsi hyvänä ystävänä?

Me kaikki tarvitsemme ystäviä elämäämme. Ei ole väliä, ovatko he fyysisesti kanssamme vai eivät. Tosiystävä motivoi meitä olemaan parempia ihmisiä ja kuuntelee meitä silloin, kun sitä eniten tarvitsemme.

Tänään haluamme puhua siitä, millainen on tosiystävä. Lue kuusi tosiystävän merkkiä alta!

1. Tosiystävä kuuntelee tuomitsematta

Tosiystävä kuuntelee

Ihmisillä on tapana yrittää auttaa toisia kertomalla omia mielipiteitään ja tuntemuksiaan. Usein he kuitenkin jakavat liikaa. Joskus tarinoitamme kritisoidaan.

Arvostelemme negatiivisesti ystäviä, perhettä ja kumppaniamme silloin, kun emme kunnolla hallitse omaa egoamme.

Aidot ystävät tietävät, että pahantahtoinen kritiikki satuttaa tukea ja ymmärrystä kaipaavaa henkilöä. He tietävät, että kuunteleminen on jalomielinen teko. Vaikka he antavat neuvoja, he eivät halua ainoina vaikuttaa heiltä tukea pyytävien ihmisten päätöksiin.

Tosiystävä auttaa ja tukee haluamatta muuttaa mitään. Hän tietää, että kuunteleminen tarkoittaa kuulemista ja tilanteen ymmärtämistä kokonaisuudessaan.

2. Väittelyt merkitsevät hänelle paljon

Ystävät riitelevät. Älä luule hetkeäkään, että tosiystävät olisivat aina tyytyväisiä asenteeseesi. He eivät ole tyytyväisiä sinuun silloin, kun sinulla on huono asenne.

Oikeastaan asia on juuri päinvastoin. Hyvä ystävä kertoo sinulle rehellisen mielipiteensä. Jos hän uskoo toisen tehneen jotain pahaa, hän sanoo sen päin naamaa. Tämä saattaa johtaa väittelyyn.

Muista kuitenkin, ettet tee sitä virhettä, että otat nokkiisi rakentavasta kritiikistä tai eriävistä ajatuksista ja mielipiteistä. Asioista eri mieltä oleminen ei ole riitelyä. Totuus on, että väittely on tervettä toimintaa. Usein se on jopa välttämätöntä ihmissuhteidemme kannalta.

On tärkeää kyetä kertomaan rakkaalle ihmiselle, mikä mättää, ja kyettävä ottamaan vastaan kritiikkiä. Muista, että se ei ole mitään henkilökohtaista. Vähin, mitä voit tehdä ystävänä, on olla mahdollisimman rehellinen.

3. Hän huolehtii ystävistään

tosiystävä on läsnä

Oletko koskaan kysynyt itseltäsi “hakeutuvatko ystäväni seuraani vain silloin, kun he tarvitsevat minulta jotakin?” Kun alat ajatella tällä tavalla jostakusta ystävästäsi, alat vähitellen menettää luottamusta häneen. Välillänne oleva side alkaa heiketä.

Valitettavasti tulet huomaamaan, että ihmiset jotka eivät ole todellisia ystäviäsi, haluavat vain jompaakumpaa asiaa: he haluavat joko bilettää kanssasi tai he haluavat jotakin sinulta. Et välttämättä pidä asiasta, mutta sinun tulee tiedostaa se.

Onneksi asia toimii myös toisin päin. Tämä tarkoittaa sitä, että löydät aina tilalle uuden, todellisen ystävän, joka on tukenasi.

Tarkoitamme sellaisia ystäviä, jotka tukevat sinua aina ja ovat iloisia nähdessään sinun kehittyvän. Et kuitenkaan välttämättä näe heitä moniin kuukausiin tai jopa vuosiin. Mutta sitten kun taas kohtaatte, tuntuu siltä kuin yhtään aikaa ei olisi kulunut.

4. Hän on aina läsnä

Henkilökohtaiset eroavaisuudet, riidat, aika ja etäisyys eivät vie sinulta tosiystävää. Päinvastoin, tosiystävä näkee vaivaa varmistaakseen, etteivät pahat tilanteet päätä ystävyyttä.

Oliko teillä iso riita? Hän yrittää saada yhteyden sinuun ja jutella selvittääkseen asiat. Menitkö töihin tai opiskelemaan toiseen maahan? Älä lakkaa pitämästä yhteyttä rakkaimpiisi.

Ystävyyttä tulisi vaalia. Se tarvitsee huolenpitoa pysyäkseen vahvana. Siksi on välttämätöntä olla läsnä ja osallistua tärkeisiin hetkiin ystävän elämässä.

Juhlista ystävän menestymistä tuntematta kateutta tai mustasukkaisuutta. Kärsi hänen kanssaan, kun hän kokee tappioita. Anna hänen itkeä olkapäätäsi vasten vaikeina aikoina.

Joskus on mahdotonta olla fyysisesti läsnä ystävän luona. Tosiystävä löytää kuitenkin aina keinon olla toisen elämässä.

5. Tosiystävät luottavat toisiinsa

Tosiystävä on luotettava

Toisten ihmisten levittämät juorut ja ilkeät kommentit voivat vaikuttaa kaikkiin ystävyyssuhteisiin.

Ero väliaikaisten ja todellisten ystävien välillä on kuitenkin se, että tosiystävät osaavat luottaa. He tietävät, että on olemassa ilkeitä ihmisiä, jotka saattavat vääristää asioita. Tosiystävät eivät usko muiden puheita.

Jos haluat säilyttää ystävyytenne, sinun on opittava kuuntelemaan ystäviäsi. Jos sinulla on epäilyksiä, kysy ystävältäsi suoraan kiertelemättä ja kaartelematta.

Älä levitä muille ystävän ajatuksia ja epäonnistumisia tai juoruja ja negatiivisia kommentteja. Älä myöskään etäännytä itseäsi heti ensimmäisen negatiivisen kommentin takia, jonka ystäväsi sanoo sinulle.

6. Hän on rehellinen ja uskollinen

Tosiystävä on uskollinen kaikissa tilanteissa. Hän ei puhu pahaa toisista eikä anna toisten puhua pahaa ystävistään.

Hän puolustaa sinua tarpeen vaatiessa, mutta antaa sinulle myös tilaa ratkaista omat ongelmasi. Hän ei kerro sinun olevan väärässä käyttämällä kritiikkiä. Hän selittää motiivinsa selkeästi.

Näin sinun on mahdollista tehdä omat päätöksesi ja epäonnistua itse. Kun näin tapahtuu, hän on paikalla tukemassa ja auttamassa sinua kohtaamaan tilanteet paremmin. Mutta hän ei yritä ratkaista elämän ongelmia puolestasi.

Jos edellä mainitut asiat kuulostavat joltakulta todellisista ystävistäsi, kerro se hänelle!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.