Sisarukset ovat parhaita ystäviä, joita ei valita

· lokakuu 24, 2016
Sisarusten väliset riidat eivät kaikesta huolimatta ole negatiivinen asia, sillä ne itse asiassa auttavat ihmistä kasvamaan. Vaikka sinulla saattaakin olla sisarustesi kanssa ylä- ja alamäkiä, tiedät sen, että he tulevat aina olemaan tukenasi silloin, kun sitä tarvitset.

Ystävät ovat tärkeitä ihmisiä, jotka tulevat olemaan vierelläsi, sillä yhdellä tai toisella tapaa sinä olet valinnut heidät.

Samaa ei voida sanoa sisarista ja veljistä, sillä nämä ovat perheenjäseniä, mutta joista mahdollisesti tulee parhaita ystäviäsi ja joiden kanssa jaat suuren osan elämästäsi.

Suhde sisaruksiisi on yksi kaikkein intensiivisimmistä suhteista toisiin ihmisiin, joita sinulla voi elämäsi aikana olla.

Monissa ihmissuhteissa käy niin, että mikäli teillä on erimielisyyksiä tai jos riitelet toisen osapuolen kanssa koko ajan, saatatte päätyä jatkamaan eri suuntiin ja lopettaa suhteenne. Tätä ei kuitenkaan tapahdu sisarusten välillä, ja näissä suhteissa ala- ja ylämäet ovat myös yleisempiä kuin niiden puuttuminen. Tällä kertaa käsittelemme siis sisarusten läheistä ja erityistä suhdetta.

Voit aina luottaa sisaruksiisi

Siskot piilosilla

Sisaruksesi ovat ne ihmiset, jotka todella tuntevat sinut. Et ole valinnut heidän kanssaan elämistä, mutta he ovat jakaneet kanssasi ainakin muutaman elämäsi alkuvaiheen vuoden.

Yhdessä eläminen voi olla hyvin vaikea asia parisuhteessa, mutta veljien ja sisarten välillä ei ole edes vaihtoehtoa toimia toisin. Kyseessä on tilanne, joka tuo eteen mahdollisuuksia monille ongelmille, jotka täytyy aina käsitellä.

Tämän lisäksi se tosiasia, että kaikki riidat selvitetään anteeksiannon merkeissä tappelemisesta ja vihasta huolimatta (mitä usein koetaan), perustuu siihen, että sisarusten välillä on ehdotonta rakkautta. Tämä on rakkautta, jota vahvistetaan vuosien kuluessa ja jakaessanne naurua, kyyneleitä, iloa, kysymyksiä ja mielipiteitä – ja paljon, paljon muuta.

Haluatko tietää erään kiintoisan faktan sisaruksiin liittyen?

Riidat sisarusten välillä ovat itse asiassa kaikkea muuta kuin negatiivinen asia, sillä ne voivat auttaa ihmistä hallitsemaan tunnetason impulsseja ja olemaan joustava. Näin ihminen voi laittaa sivuun kaikki olemassa olevat negatiiviset tunteensa, jotta tilanne pystyttäisiin selvittämään selkeästi vihankin hetkellä.

Mitä muuta hyötyä suhteista sisaruksiin voi olla? Seuraavassa kerromme eräistä mahdollisesti yllättävistäkin eduista, joita sisarusten kanssa kasvamiseen liittyy.

  • Ihmisen itsetunto paranee.
  • Opimme olemaan anteliaampia ja jakamaan omastamme.
  • Usko tai älä, sisarusten myötä ihmisestä tulee myös kärsivällisempi.
  • Tunne-elämän ongelmat ovat epätodennäköisempiä jo pienestä pitäen.
  • Sisarusten kanssa kasvava ihminen ei yleensä kärsi yksinäisyydestä.

On tietysti totta, että moni näistä hyödyistä on sellainen, jonka voi saada ilmankin veljiä tai sisaria, mutta on huomionarvoista, että ne ovat seurausta sisarusten kanssa kasvamisesta.

Sisarusten väliset suhteet ovat vertaansa vailla

Vaikka sinulla saattaakin olla hyvin voimakas suhde ystäviisi tai muihin elämässäsi oleviin läheisiin ihmisiin, on mahdotonta verrata näitä suhteita siihen, joka sinulla on sisaruksiisi.

Ajattelepa asiaa hiukan: olet elänyt sisartesi tai veljiesi kanssa pienestä lähtien, ja teidän välillenne on muodostunut turvan tunne, jota ei voida verrata sellaiseen, jonka rakennat jonkun muun läheisen kanssa.

Siihen ei edes tarvita yrittämistä, sillä sisaret pysyvät yhdessä niin huonompien kuin parhaimpien hetkien läpi. On kiintoisaa, että tämä on asia, joka luvataan avioliitossa, mutta vaikka avioliitto voi murentua kyseisen lupauksen haihtuessa, samoin ei käy sisarusten välisille suhteille.

On kuitenkin totta, että joskus tällaista hyvää sisarusten välistä suhdetta ei ole olemassa. On sellaisia tapauksia, että yksi sisaruksista on toiselle myrkyllinen, tai henkilöt voivat kerta kaikkiaan olla niin yhteensopimattomia, että he eivät pysy läsnä toistensa elämissä.

Kun näin tapahtuu, syntyy katastrofaalinen sisarussuhde, joka jättää huonon kokemuksen molemmille osapuolille.

Joskus itsekkyys tai jokin muu epämiellyttävä tekijä nousee esiin. Tavallisissa suhteissa käy kuitenkin niin, että hyvät ja huonot asiat jaetaan toisen kanssa. Kun näin ei tapahdu, ehkäpä sinulla on elämässäsi pahantahtoinen sisar tai veli, joka tuo sinulle vain negatiivisia tunteita.

On kuitenkin tavallisempi tilanne, että sisarukset ovat osa ihmisen elämää ja muodostavat sen joukon, jonka henkilö käsittää perheeksensä.

Jos lopulta valitsette jostakin syystä sisarustesi kanssa erilaiset polut elämissänne, tiedät, että kun tapaatte jälleen, voit aina luottaa siihen, mitä välillänne oli aikaisemmin.

Ja jos sinulle tapahtuu jotakin huonoa tai sinulla on ongelma, voit luottaa siihen, että voit tukea sisarukseesi. Hän on luonasi ja valmiina auttamaan.

Ajattele suhdettasi sisaruksiisi kuin se olisi eräänlainen puu. Huolimatta siitä, kuinka erilleen toisistaan puun oksat kasvavat, niillä on silti samat juuret, joten jokaisen oksan välillä tulee aina olemaan yhteys.

Ne tietävät katseet, se kieli, jonka vain te sisarukset ymmärrätte, ja kaikki ne salaisuudet, joita ette koskaan tule kertomaan kenellekään ulkopuoliselle.

Sisarukset ovat tärkeä osa ihmisen elämää, joten heitä kannattaa arvostaa ja suojella, ja heidät kannattaa pitää lähellä. Ihmisen elämässä ei ole mitään muuta suhdetta, joka olisi näin puhdas ja terve.

Kyseessä onkin suhde, joka perustuu todelliselle ja ehdottomalle rakkaudelle.