Älä tuhlaa aikaasi suuttumiseen – kuuntele vain

joulukuu 20, 2016
Ei kannata antaa toisten ihmisten käytöksen hallita omaa elämääsi. Olet vastuussa omista tunteistasi, ja sinun täytyy oppia vain kuuntelemaan ja reagoimaan vasta myöhemmin.

Viha on normaali tunne, ja se on lähes päivittäinen ihmisen reaktio. Se on tavallista myös aikuisilla, mutta etenkin pienillä lapsilla, jotka eivät osaa hallita tunteitaan ja vain kuunnella.

Sinun ei kuitenkaan kannata katsoa tätä tunnetta vain negatiivisena asiana. Jokainen suuttuu, ja jokainen täyttyy raivosta sellaisissa tilanteissa, joita he pitävät epäreiluina. Tämä on terveellinen asia, joka sallii sinun reagoida sellaisiin asioihin, jotka eivät ole sallittuja ja jotka satuttavat sinua.

Viha on kuitenkin asia, jonka tulisi olla tarkennettu ja ajallisesti rajallinen. Sitä tulisi ajatella ikään kuin kytkimenä, joka menee päälle aivoissasi, jotta osaisit olla varuillasi jostakin sellaisesta asiasta ympäristössäsi, jonka tulisi olla sinulle huolenaihe ja jonka suhteen sinun tulisi tehdä päätös.

Jos annat sen sijaan tämän tunteen hallita sinua, putoat järjettömään vihaan ja huutamiseen, ja mahdollisesti teet jotakin sellaista, jota kadut myöhemmin. Sinun tulisi huomioida vihasi ja myöhemmin hallita sitä, jotta voisit antaa tilanteeseen sopivan vastauksen.

Tämänkertaisessa artikkelissamme kutsummekin sinut miettimään syvällisemmin tätä tavallista tunnetta, josta joskus ei olla tietoisia – vihaa.

Opettele tunteman vihasi, jotta voisit paremmin vastata ympäristöösi

Yksi kaikkein tunnetuimmista asiantuntijoista vihaa ja vastustusta koskien on epäilemättä henkilö nimeltään Eckhart Tolle. Tämä positiivisen psykologian asiantuntija edustaa käyttäytymistieteen hengellisempää puolta, ja hän antaa hyvin osuvan kuvauksen kyseisestä psykologisesta ilmiöstä.

 • Viha on kyvykäs, negatiivinen ja otteessaan pitävä tunne. Viha, jota ei hallita ja jonka annat mennä vapaana hetkessä, aiheuttaa mielessäsi negatiivisten ajatusten tulvan.
 • Tällöin sinä itse et ole päättelemässä – kyseessä eivät ole sinun tasapainoiset ja loogiset osasi, vaan negatiivinen ja jyrkkä tunteesi.
 • Yksi asia, joka kannattaa pitää mielessä, ja jonka Eckhart Tolle myös esittää, on tämä: joskus olet vihainen tietystä asiasta, vaikka et edes itse sitä tajua.

Pian tämä negatiivinen tunne tulee valtaamaan elämäsi muut alueet siinä määrin, että sinusta tulee pessimismin hukuttama.

 • Viha voi myös olla välitettyä, ja se voi levitä kuin tukahduttava energia, joka luo etäisyyttä ja epämukavuutta ympärilläsi. Tämä on hyvin epämiellyttävä ilmiö.

Seuraavassa kerromme, kuinka kyseinen epämukavuus voidaan ratkaista. Kuinka tämä harmonian puute oman itsesi ja ympäristösi välillä voidaan poistaa? Jatka lukemista!

Värikäs norsu

Kuinka voit olla tietoinen siitä, mitä luot?

Seuraavassa on esimerkki tästä asiasta. Kuvittele, että sinulla on huono päivä töissä. Työtoverisi on luonut siellä myrkyllisen ympäristön, joka on täynnä epätosia juoruja ja kritiikkiä, joka loukkaa sinua, ja asia vaivaa sinua.

 • Varastoit itseesi suuren määrän vihaa, sinusta tulee väsynyt ja heijastat negatiivisuutta kotona perheessäsi. Mikä tahansa yksittäinen tapahtuma saa aikaan epäsuhteessa olevan reaktion.
 • Ensimmäinen asia, joka sinun tulee tietää on se, että tämä sisäinen tunne, tämä epämukavuus ja huono olo, on jotakin sellaista, joka luodaan sinun ympäristössäsi.
 • Negatiivinen tunne ei ainoastaan luo negatiivisia ajatuksia, vaan myös epäsopivaa käytöstä. Sinun täytyy opetella näkemään ja käsittämään oikealla tavalla se, että sisälläsi käydään taistelua.

Kuinka voit vain kuunnella, ja toimia vasta myöhemmin?

Olet jo tietoinen siitä, mitä sinulle tapahtuu ja mitä sinä aiheutat ympäristössäsi. Tämän ongelman keskipisteen ei tulisi olla kotisi, eikä se ole työpaikkasikaan, vaan oma mielesi.

 • On tilanteita, jolloin et voi muuttaa jonkin toisen ihmisen tai ryhmän käytöstä. Tässä tapauksessa työtoverisi ei tule muuttumaan. Hänen persoonallisuutensa on sitä, mitä se on, ja hän on aina ollut kriittinen ja levittänyt juoruja muista.
 • Kun olet kyvytön muuttamaan jotakin negatiivista ympäristössäsi, sinä olet se, jonka täytyy muuttaa sitä tapaa, jolla asia vaikuttaa tunteisiisi.
 • Sinun ei tarvitse yrittää välttää antamasta tunteelle sen ansaitsemaa tärkeyttä eikä olla niinkuin se ei vaikuttaisi sinuun. Yritä harjoittaa hiukan ”hallintaa”. Hallitse negatiivisia tunteitasi, jotta ne eivät hallitse sinua ja muuta elämääsi todelliseksi helvetiksi.
 • Mikä tahansa sinua hallitseekin, se tekee sinusta vangin ja vie sinulta elämänlaatusi, ja tämä on asia, jota sinun ei koskaan tulisi sallia.
Keijukainen

Sinun täytyy rauhoittaa vihasi ja olla itsevarma, rauhallinen ja tasapainossa. Kerro kyseiselle ihmiselle, että hänen käytöksensä ei ole sopivaa. Se, että ihminen ei kykene hallitsemaan tunteitaan, ei tarkoita sitä, etteikö hän voisi toimia.

Kun olet tehnyt selväksi vihasi ja kipusi lähteelle sen, että hänen käytöksensä ei ole sopivaa, voit järkevöidä kaikki ne negatiiviset tunteet, jotka sisälläsi ovat.

 • Tämän ihmisen kritiikki ei päde minuun, sillä se ei määritä minua. Hänen loukkauksensa eivät loukkaa minua, sillä tiedän kuka olen sekä suojelen omaa itsetuntoani.
 • Mitä tahansa jokin tietty ihminen minusta ajatteleekin, se on hänen oma mielipiteensä sekä osa hänen universumiaan ja sen tiettyä, rajoitettua kenttää. Se ei määrittele sitä, kuka minä omassa maailmassani olen. Siten minä tulen poistamaan päältäni kaiken vihan ja negatiiviset tunteeni. Minä olen vapaa.

Viha saa ravintonsa negatiivisista tunteista, ja se hallitsee ja dominoi niitä. Älä unohda, että nämä strategiat sopivat hyvin myös lapsille.

Mitä nopeammin alat ymmärtää lastesi tunteita, sitä parempi. Opeta siis lapsiasi vain kuuntelemaan sekä pysymään rauhallisina ja vahvoina.

UUTISIA VERKOSSA