Rakastaako kumppanisi sinua, vai kohteleeko hän sinua huonosti?

Kun alat pohtimaan rakastaako kumppanisi sinua oikeasti vai käyttääkö hän vain sinua hyväkseen, kaikkien hälytyskellojen tulisi alkaa soida, sillä kaikki ei ole kohdallaan.
Rakastaako kumppanisi sinua, vai kohteleeko hän sinua huonosti?

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Rakastaako kumppanisi sinua, vai käyttääkö hän sinua hyväkseen? Joskus ajatuksemme ja oletuksemme rakkaudesta voivat sumentaa ymmärryksemme todellisesta rakkaudesta, mikä aiheuttaa joskus parisuhteen muuttumisen myrkylliseksi.

Sellainen ihminen joka uskoo että rakkaus riippuu toisesta henkilöstä, ei voi olla onnellinen ja tulee käyttämään kumppania hyväkseen monin eri tavoin. Hän esimerkiksi käyttää manipulaatiota pitämään kumppanin rinnallaan.

Raja, joka erottaa rakkauden ja kumppanin käyttämisen hyväksi rakkauden (tai jonkin muun) saamiseksi, on ajoittain hyvin ohut. Sinun pitäisi olla tietoinen siitä mitä tapahtuu.

Rakastaako kumppanisi sinua vai käyttääkö hän sinua saadakseen rakkautta?

Rakastaako kumppanisi sinua, vai kritisoiko hän sinua aina?

Kuten mainitsimme edellä, kumppanisi saattaa käyttää sinua hyväkseen saadakseen rakkautta. Manipuloimalla hän saattaa saada sinut vakuuttuneeksi hänen tarpeidensa täyttämisestä.

Tämä yleensä tapahtuu kun suhteessa on vahva tunteeseen pohjautuva riippuvuus. Kumppanisi voi olla riippuvainen, tarkoittaen että hänen onnellisuutensa riippuu sinusta. Lopputuloksena, jotta voit “tehdä kumppanisi onnelliseksi”, sinun tulisi täyttää kaikki hänen toiveensa jotka hän näkee tarpeellisina.

Esimerkiksi jos kumppanisi on sitä mieltä että teidän tulisi aina tehdä kaikki yhdessä, kun pyydät vähän omaa aikaa ja itsenäisyyttä, liipaisin laukeaa.

Soimaaminen, vanhoihin ongelmiin palaaminen ja niiden heittäminen päin kasvojasi, tilanteen dramatisointi ja lause “sinä et rakasta minua enää!”… kaikki tämä voi olla todellisuutta.

Kivulias lapsuus, huonot roolimallit, ajan myötä vakiintuneet, virheelliset uskomukset rakkaudesta ja yksinjäämisen pelko voivat olla syitä muiden lomassa aiheuttamaan tällaista käytöstä.

Mitä voit tehdä tällaisessa tilanteessa? Se on päivänselvää: jos olet kysynyt itseltäsi käyttääkö kumppanisi sinua hyväkseen ja vastaus tuntuu olevan kyllä, sinun täytyy hakea apua.

Ammattiapu voi auttaa kumppaniasi palaamaan näihin tilanteisiin, jotka opettivat hänelle vahingollisia tapoja rakastaa. Voitte sitten yhdessä kasvaa ja kulkea eteenpäin kohti tervettä parisuhdetta.

Kumppanini ei rakasta minua, vaan satuttaa minua

Rakastaako kumppanisi sinua, vai kohteleeko hän sinua huonosti?

Mikäli vastaus kysymykseen rakastaako kumppanisi sinua vai käyttääkö hän sinua hyväkseen ei olekaan ihan selvä, sinun täytyy etsiä olisiko taustalla muita syitä.

On olemassa ihmisiä jotka eivät tiedä kuinka rakastaa ja joskus he rakastavat vahingollisella tavalla, olematta siitä edes tietoisia. Tällaiset ihmiset näkevät toiset objekteina.

Henkilö joka käyttäytyy toista kohtaan huonosti, saattaa haluta tuntea ylempiarvoisuutta ja arvovaltaa se lisäksi että hän haluaa käyttää valtaa ja voimaa tunteakseen toisen olevan alistettu. Se on vahingollista käytöstä joka heikentää toisen henkilön itsetuntoa ja ihmisarvoa.

Kaltoinkohtelun ollessa kyseessä, oli se sitten fyysistä tai psykologista, on tämä parisuhde tyhjä eikä siinä ole rakkautta. On tärkeää avata silmät ja nähdä tämä tosiasia. Henkilö joka kohtelee toista huonosti ei tiedä miten rakastaa, minkä vuoksi hän tekee asioita joiden luulee olevan rakkaudenosoituksia vaikka ne eivät sellaisia todellisuudessa olekaan.

Näissä olosuhteissa täytyy todellakin avata silmät, pyrkiä niistä pois ja pyytää apua. Se saattaa aluksi olla pelottavaa, mikä on normaalia. Apua on kuitenkin olemassa saatavilla.

Rakkaudettomat parisuhteet

nainen ikävöi miestä

Kun kysyt itseltäsi rakastaako kumppanisi sinua vai käyttääkö hän sinua hyväkseen, tämän pitäisi jo olla punainen lippu. Jos kaikki olisi hyvin, tämä kysymys ei edes tulisi mieleesi.

Minkälainen parisuhde sinulla on ja miksi? Oletko jonkun kanssa joka tarvitsee sinua tänään, muttei huomenna? Oletko jonkun kanssa joka tänään sanoo sinulle “rakastan sinua”, mutta lyö sinua seuraavana päivänä?

Saatamme usein höyrytä ajatuksesta “rakastaako hän minua vai käyttääkö hän minua hyväkseen?” Meidän pitäisi kysyä itseltämme mitä oikein olemme tekemässä.

On omalla vastuulla pysyä tilanteessa joka nostattaa epäilyksiä. Ei unohdeta että meillä on aina valta itse päättää haluammeko jatkaa suhdetta vai emme.

Jos et tunne oloasi hyväksi parisuhteessasi, kysymys rakastaako vai käyttääkö kumppanisi sinua hyväkseen on merkityksetön. Sinun oma aavistuksesi tilanteesta on yleensä oikea. Laita se etusijalle.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Kumppanin vietteleminen pitää yllä suhteen liekkiä
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Kumppanin vietteleminen pitää yllä suhteen liekkiä

Kumppanin vietteleminen on yleistä parisuhteen alussa, mutta sitä ei tulisi unohtaa myöskään muuna aikana. Lue aiheesta lisää tästä artikkelista.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.