Keuhkokuumeen oireet ja hoitokeinot

2 marraskuun, 2018
Keuhkokuume on tavallisempaa lapsilla ja vanhuksilla, ja siksi heidän kohdallaan tulisi olla varovaisempi kyseisen sairauden suhteen.

Onko sinulla joskus ollut keuhkokuume? Jos olet kokenut tämän sairauden omakohtaisesti, tiedät varmasti, kuinka vakava ongelma se voi olla. Lisäksi olet varmastikin tietoinen siitä, kuinka tärkeää on tuntea keuhkokuumeen oireet ja hoitokeinot. Keuhkokuumetta koskien tulisi kuitenkin olla tavallistakin tarkkaavaisempi, mikäli kyseessä on lapsi tai vanhus. Tällöin riskinä voi olla hyvin vakaviakin seuraamuksia. Tässä artikkelissa käsittelemme siis keuhkokuumeen oireita ja luonnollisia hoitokeinoja.

Kuten monissa muissakin terveysongelmissa, tulisi lääkärin olla se henkilö, joka selvittää keuhkokuumeen oireet ja hoitokeinot kanssasi. Seuraavassa kerromme kuitenkin eräistä helpoista ja luonnollisista vinkeistä, jotka ovat sinulle lisäavuksi keuhkokuumeen hoidossa. Kannattaa pitää ne mielessä, sillä terveytesi on kaiken mahdollisen hoidon arvoinen!

Mitkä ovat keuhkokuumeen oireet ja hoitokeinot?

Keuhkokuume on hyvin yleinen sairaus. Tunnet varmasti useamman ihmisen, joka on jossakin elämänsä vaiheessa joutunut kamppailemaan tämän kuumeen kanssa. Se on myös hyvin yleinen vanhusten keskuudessa. Tätä ikäryhmää koskien keuhkokuume on vaarallinen ilmiö, sillä korkeassa iässä olevan ihmisen heikko ja haavoittuvainen vastustuskyky on selkeitä riskejä tuova tekijä.

Tunnetko keuhkokuumeen oireet ja hoitokeinot? Keuhkokuume on keuhkoissa ilmenevä tulehdus, joka syntyy useiden mikro-organismien toiminnan seurauksena – ne hyökkäävät keuhkorakkuloihin, jotka sitten alkavat turpoamaan. Syinä tähän sairauteen saattavat olla virukset, sienet tai bakteerit, joista yleisin tyyppi on pneumococcus. Seuraavassa on yksinkertainen esimerkki, joka tekee keuhkokuumeen synnystä hiukan helpommin ymmärrettävän.

  • Ihmisen hengitysteissä on luonnollinen vastustusmekanismi, joka pitää bakteerit loitolla keuhkoista – tämä mekanismi on käytössä päivittäisessä elämässämme. Ensimmäinen asia, jonka teemme näiden bakteerien karkottamiseksi on yskiminen. Lisäksi meillä on sellaisia soluja, jotka tekevät ihmisestä immuunin, ja ne suojelevat meitä niitä ulkopuolisia vihollisia vastaan, jotka hyökkäävät elimistöä kohti.
  • Mutta mitä tapahtuu, jos sairastumme keuhkokuumeeseen? Yleensä vastustuskykymme on jo valmiiksi jossakin määrin heikko. Bakteerit käyttävät tätä tilannetta hyödykseen päästäkseen keuhkorakkuloihin ja tehdäkseen meistä sairaita.
  • Toinen mahdollinen syy keuhkokuumeeseen on se, että tupakoit, kärsit diabeteksesta, tai sinulla on maksan tai munuaisten ongelmia. Näissä tilanteissa vastustuskykysi voi olla erityisen heikko, ja se saa sinut alttiiksi erilaisille bakteereille.

Mitkä ovat keuhkokuumeen tavallisimmat oireet?

flunssa keuhkokuumeen oireet ja hoitokeinot

Ensinnäkin tulisi todeta, että keuhkokuumeen oireet ovat melko monenlaiset. On kuitenkin olemassa kahdenlaisia pääoireita:

  • Tyypillinen keuhkokuume: tämä sairaustyyppi saattaa aiheuttaa oireita heti tai seuraavan 2-3 päivän aikana. Millainen olosi tällöin on? Olet väsynyt ja rinnassasi on kipua, ja lisäksi tuntuu siltä kuin jokin ulkoinen paine estäisi sinua hengittämästä normaalisti. Sinulla on kova yskä, joka saattaa kehittyä siihen pisteeseen, että yskit limaa. Tunnet olosi hiukan kuumeiseksi, ja koet vilunväristyksiä.
  • Epänormaali keuhkokuume: tämän tyyppinen keuhkokuume käsittää monimutkaisempia tapauksia, ja tämän vuoksi saattaa syntyä sekaannusta siitä, mikä sairaus itse asiassa onkaan kyseessä. Oireisiin kuuluu päänsärkyä, nivelkipua, kuumetta, lihaskipua ja kuivaa yskää (ilman limaa, mikä on tätä vastoin osa tyypillistä keuhkokuumetta). Potilas tuntee olonsa myös väsyneeksi, mutta rintakipua ei ole yhtä paljon kuin tyypillisessä keuhkokuumeessa.

Kuten voit jo näistä oirekuvauksista päätellä, ovat keuhkokuumeen oireet melko tuntuvat. Ne saattavat tosin kertoa myös jostakin paljon vakavammasta ongelmasta, mikäli niiden lisäksi ilmenee sydämenlyöntien kiihtymistä, hukkumiselta tuntuvaa olotilaa tai tajunnan menettämistä. Korkea kuume voi myös olla vaarallinen, joten jos tunnet olosi epävarmaksi tai haluat selvittää tilannetta kunnolla, mene lääkärin vastaanotolle. Ja muista ennen kaikkea, että vanhusten ja lasten kohdalla tulisi aina olla erityisen varovainen.

Mitä luonnollisia hoitokeinoja on olemassa keuhkokuumeeseen?

inkivääri keuhkokuumeen oireet ja hoitokeinot

Kuten jo aikaisemmin mainitsimmekin, tulisi sinun aina antaa lääkärisi päättää mitä hoitokeinoja keuhkokuumeen poistamiseksi tulisi noudattaa. Joskus jokin yksinkertainen lääkitys on riittävä tämän sairauden taltuttamiseksi, ja joskus taas potilas joudutaan viemään sairaalaan, mikäli kyseessä on selvästi vakavampi tilanne. Älä kuitenkaan pelästy – yleensä on niin, että kyseessä ei ole mikään suurta huolta aiheuttava ongelma, kunhan vain potilaan ikä ei ole selkeästi korkea.

Keuhkokuumeen hoitoa voi edistää myös kotikonsteilla – kokeile seuraavia niksejä:

1. Happea sisältävät kylvyt

Mitä happikylvyt saavat aikaan ihmisen elimistössä? Niiden tarkoituksena on lyhyesti sanottuna puhdistaa keuhkojasi sekä vähentää turvotusta. Kuumasta vedestä nouseva höyry alkaa irrottaa limaa keuhkorakkuloissasi sekä avata hengitysteitäsi. Tämä sitten auttaa suuresti parantamaan oloasi, joka saattaa olla melko epämukava.

Jotta voisit nauttia happikylpyjen parantavista vaikutuksista, tulee sinun yksinkertaisesti täyttää kylpyammeesi kuumalla vedellä. Lisää siihen yksi kupillinen (200 grammaa) kivisuolaa sekä kaksi lasillista vetyperoksidia (noin 400 ml). Pulahda sitten ammeeseen ja rentoudu. Voit hengittää normaalisti, jotta saisit höyryn vaikuttamaan sisälläsi. Pysy kylvyssä noin 20 minuuttia, ja toista hoito kerran päivässä.

2. Inkivääritee

Olet varmasti joskus ostanut inkivääriä ruoanlaittoa varten, mutta oletko tietoinen sen mahtavista lääkinnällisistä ominaisuuksista? Ne tekevät tästä tuotteesta mahtavan avun, jos haluat vähentää turvotusta sekä parantaa useita sairauksia. Se toimii myös luonnollisena antibioottina ja rentouttajana, jolla ei ole ollenkaan sivuvaikutuksia. Juo siis ainakin kaksi kupillista inkivääriuutetta joka päivä, jotta voisit parhaalla tavalla hyötyä sen parantavista vaikutuksista!

3. Sipuli- ja valkosipulihoito

Tämä hoito ei ehkä kuulosta kaikkein miellyttävimmältä, mutta siitä huolimatta, että sivuvaikutuksena on luultavasti pahanhajuinen hengitys, on tämä yhdistelmä mahtavan tehokas apu keuhkokuumeen hoidossa. Se vähentää turvotusta sekä parantaa itse sairauttakin. Saat näin avuksesi luonnollisen antibiootin, jota voit valmistaa edullisesti ja helposti.

Sinun tarvitsee vain pilkkoa kaksi valkosipulinkynttä ja 50 grammaa sipulia. Hienonna ainekset kunnolla ja sekoita ne sitten yhteen kupilliseen mineraalivettä. Voit lisätä myös yhden ruokalusikallisen hunajaa makeuttamaan tätä juomaa. Sekoita kaikki ainekset kunnolla ja juo nestettä aamuisin – tulet takuulla hämmästymään näiden luonnollisten lääkintätuotteiden tehokkuudesta!

4. Porkkanamehu

Illallista ennen kannattaa kokeilla tätä hyvin yksinkertaista porkkanamehua. Miksi porkkana sitten soveltuu hyvin juuri keuhkokuumeen hoitoon? Tämä vihannes kykenee vahvistamaan keuhkojasi, ja saat siitä ne tarvitsemasi antioksidantit, joiden avulla voit korjata vahingoittuneita kudoksiasi. Lisäksi saat runsaasti A-vitamiinia, kalsiumia, rautaa, magnesiumia, kaliumia, fosforia ja B-vitamiineja. Valmista siis itsellesi smoothie, jossa on kaksi porkkanaa hienonnettuina ja lasillinen vettä – hyvin helppo keino keuhkokuumeen hoidon tehostamiseksi.

Keuhkokuumeen oireet ja hoitokeinot tulee aina ottaa vakavasti. Jos sinä tai joku lähipiiristäsi sattuu siis joskus kärsimään tästä kyseisestä tilasta, kokeile näitä vinkkejä, joiden avulla edistät luonnollisesti keuhkokuumeen häviämistä!