Logo image
Logo image

Valkosipulin ja hunajan yhdistämisen suuret hyödyt

3 minuuttia
Kun teet tämän hoidon, on tärkeää, että sekä valkosipuli että hunaja ovat luonnonmukaisesti tuotettuja, jotta ne tarjoaisivat mahdollisimman hyvät tulokset ja jotta saisit hyvän avun terveytesi edistämiseksi.
Valkosipulin ja hunajan yhdistämisen suuret hyödyt
Renata Sylwia Kosierb Fernández

Tarkistanut ja hyväksynyt: ravitsemusterapeutti Renata Sylwia Kosierb Fernández

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Valkosipulin ja hunajan yhdistämisestä syntyy todellinen luonnon superhoito. Nämä kaksi raaka-ainetta sisältävät molemmat terveydelle lukuisia hyötyjä.

Miksi valkosipulin ja hunajan yhdistäminen kannattaa

Sen lisäksi, että ne ovat täysin luonnollisia, voit yleensä valmistaa tällaisia hoitoja kotikonstein ja sellaisista tuotteista, joita löytyy jo valmiiksi kaapistasi. Tällä kertaa esittelemme valkosipulin ja hunajan tehokkaat hyvinvointia lisäävät kyvyt.

Kaikille niille, jotka eivät vielä ole kuulleet näiden ainesten yhdistelmän tehokkuudesta, voimme kertoa, että tämä on todella loistava hoito kehon terveyden kannalta yleisesti ottaen. Se on avuksi flunssan ja vilustumisten torjunnassa, kehon puhdistamiseksi sekä vastustuskyvyn vahvistamiseksi, eivätkä hyödyt lopu tähän.

Jatka lukemista, ja kerromme, miksi tätä yhdistelmää kannattaa ehdottomasti kokeilla – ala nauttia valkosipulin ja hunajan erinomaisen hoitavista kyvyistä seuraavan yksinkertaisen seoksen avulla!

Valkosipulin terveyttä edistävät ominaisuudet

Some figure

Ensiksi haluamme kertoa valkosipulista hoitotuotteena, ja tämä kasvi onkin todella loistava tähän tarkoitukseen.

Valkosipulilla on tieteellisesti todistettuja kykyjä estää tai hallita seuraavia ongelmia:

Valkosipuli on myös hyvin tehokas tuote silloin, kun yrität hillitä diabeteksen oireita, eturauhasen ongelmia tai nivelrikkoa.

Valkosipuli on kyvykäs tuote kehon puhdistamiseksi, ja se auttaa poistamaan myrkyllisiä aineita sekä vahvistaa vastustuskyä, kun sitä nautitaan säännöllisesti.

Se sisältää runsaasti B6-vitamiinia, mangaania, seleeniä ja kuitua.

Hunajan ominaisuudet terveyden edistäjänä

Some figure

Hunaja on tuote, jossa on runsaasti antioksidantteja, entsyymejä ja mineraaleja (rautaa, sinkkiä, kaliumia, kalsiumia, fosforia, mangaania ja seleeniä), kuten myös vitamiineja (B6, tiamiini, riboflaviini ja niasiini).

 • Se on erinomainen tuote ruoansulatuksen helpottamiseksi.
 • Hunaja auttaa pitämään yllä ihanteellista painotasoa, sillä se on loistava korvike sokerille.
 • Sen vitamiini- ja mineraalisisältö auttavat tasapainottamaan kolesterolin määrää elimistössä.
 • Hunaja on myös loistava energian lähde.

Näin valmistat luonnollisen hunaja- ja valkosipulihoidon

Tarvittavat ainekset

 • 1 valkosipuli (10-12 kynttä)
 • 335 g hunajaa

Työvälineet

 • Puinen lusikka
 • Ilmatiivis lasipurkki (tähän tarkoitukseen käy esimerkiksi tyhjä marmeladipurkki tai vastaava)

Toimi näin

 • Ensin kuori valkosipulinkynnet.
 • Laita sitten kynnet lasipurkkiin.
 • Kaada hunaja valkosipulin päälle ja käytä puista lusikkaa, jotta voisit poistaa kaikki mahdollisesti ilmaantuneet kuplat.
 • Laita seos kaappiin tai muuhun pimeään paikkaan huoneenlämpöön, ja anna sen olla viikon ajan. Tämän ajan kuluttua voit alkaa nauttia seosta.

Muutama suositus

 • Jotta voisit saada suurimmat hyödyt valkosipulista, sitä kannattaa aina käyttää raakana. Muutoin menetät eräitä sen ominaisuuksista.
 • On parasta nauttia tätä seosta joka päivä tyhjään vatsaan. Näin voit edistää sitä, että sairauksia ei tule ja että voit päästä eroon vilustumisen tai flunssan oireista.
 • Jos mahdollista, yritä jättää noin reilu sentti tilaa purkin yläosaan.
 • Jos suljet purkin kunnolla, tämä seos voi kestää jopa kahden vuoden ajan. Kyseessä on siis kestävä ja helposti valmistettava, tehokas hoito.

Mitä hyötyjä valkosipulin ja hunajan yhdistelmästä on?

Some figure

Jotta saisit mahdollisimman suuret hyödyt irti valkosipulin ja hunajan nauttimisesta tämän reseptin mukaisesti, kannattaa nauttia seosta viikon ajan ja sitten odottaa muutaman viikon verran, ennen kuin toteutat kuurin toiseen kertaan.

1. Se auttaa hallitsemaan huonon kolesterolin (LDL) tasoja

Koska raaka valkosipuli vapauttaa allisiinia kun se murskataan, voit tämän hoidon ansioista puhdistaa vertasi sekä poistaa kaiken liiallisen kolesterolin.

Lisäksi tämä seos auttaa myös pitämään triglyseridien tason kurissa – näiden määrä voi nousta liian korkeaksi, jos ruokavalio ei ole terveellinen.

2. Se vahvistaa vastustuskykyä

Kuten olemme sanoneet jo aikaisemmin, tämä hoito on täydellinen apu vastustuskyvyn vahvistamiseksi tehokkaasti.

Sillä sekä valkosipuli että hunaja sisältävät mikrobeja ja sientä torjuvia ominaisuuksia, pystyt seoksen avulla tehostamaan kehosi reaktioita viruksiin, bakteereihin ja muun tyyppisiin taudinaiheuttajiin, jotka tunkeutuvat helposti kehoosi.

3. Se vähentää tulehtuneisuutta

Valkosipuli ja hunaja auttavat vähentämään tulehtuneisuutta, ja ne toimivat luonnollisina kipulääkkeinä.

Tämä on ihanteellinen ratkaisu niille, jotka kärsivät niveltulehduksesta, nesteen kertymisestä ja lihasten toiminnan häiriöistä.

4. Se alentaa verenpainetta

Sekä valkosipuli että hunaja voivat olla hyvä apu verenpaineen hillitsemiseksi, ja ne parantavat sydämen ja verisuonten terveyttä.

Kun nautit tätä seosta tyhjään vatsaan joka päivä, pystyt kontrolloimaan luonnollisin keinoin kyseistä terveytesi merkittävää puolta.

Oletko jo kokeillut valkosipulin ja hunajan voimia, kun ne yhdistetään? Ota resepti talteen ja ala nauttia näiden kahden tuotteen ällistyttävän tehokkaista kyvyistä hyvinvoinnin lisääjinä!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Josué Gonzalez. (2013). Colesterol. 1. https://doi.org/10.1109/FCST.2015.28.

 • Ulloa, J. A., Mondragón, P. M., Rodríguez, R., Reséndiz, J. A., & Rosas, P. R. (2010). La miel de abeja y su importancia. Revista Fuente Año. https://doi.org/10.1007/978-3-642-35125-9_6.

 • Gómez, L. J. G., & Sánchez-Muniz, F. J. (2000). Revisión: Efectos cardiovasculares del ajo (Allium sativum). Archivos Latinoamericanos de Nutricion. https://doi.org/10.1080/09528820500472530.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.