Logo image
Logo image

Sipuli, valkosipuli ja sitruuna - varsinainen superhoito

4 minuuttia
Yksinäänkin käytettyinä sipuli, valkosipuli ja sitruuna ovat äärimmäisen hyödyllisiä terveyden parantajia. Niiden sekoittaminen yhdeksi hoidoksi tarjoaa kuitenkin kaikkien kolmen tuotteen loistavat hyödyt kerralla, joten kannattaa ehdottomasti kokeilla!
Sipuli, valkosipuli ja sitruuna - varsinainen superhoito
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López

Kirjoittanut Yamila Papa Pintor
Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Sipuli, valkosipuli ja sitruuna: nämä ovat kolme sellaista tuotetta, joita kotona kannattaisi aina olla, sillä niitä voidaan käyttää loistavina lisinä lukuisissa erilaisissa resepteissä. Yhdessä niistä valmistuu myös superhoito flunssaa ja muitakin sairauksia vastaan. Jatka lukemista ja lue ohje superhoidon valmistamiseen!

Lisäksi ne ovat lääkinnällisiä tuotteita, jotka ovat tärkeitä aineksia luonnollisessa lääketieteessä. Tällä kertaa haluammekin kertoa, kuinka valmistaa superhoito joka sisältää kaikkia näitä terveyttä edistäviä raaka-aineita!

Jatka lukemista, ja voit vakuuttua näiden ainesten äärimmäisen tehokkaista terveyttä parantavista kyvyistä – ota avuksesi sipuli, valkosipuli ja sitruuna!

Sipulin hoitavat ominaisuudet

Some figure

Tämä kasvi on ollut käytössä jo tuhansia vuosia sekä Aasiassa että Euroopassa. Lisäksi sitä käytetään laajalti Amerikoissa, ja sipulin loistaviin hyötyihin lukeutuvat seuraavat:

 • Se on mahtava ravinteiden lähde, sillä sipuleista saa runsaasti vettä ja elintärkeitä aminohappoja.
 • Sipuleista saa myös mineraaleja (rikki, natrium, kalsium, magnesium ja fosfori).
 • Se tarjoaa vitamiineja (C- ja E-vitamiineja, kuten myös B-monivitamiineja).

Se parantaa munuaistesi toimintaa

Koska sipulilla on kehossa nestettä poistava vaikutus, se on hyvä apu kaikille sellaisille henkilöille, joilla on ongelmia munuaisten toimintaan liittyen (munuaiskivet, munuaisten vajaatoiminta jne.). Lisäksi on myös hyvin suositeltavaa syödä sipulia silloin, jos henkilöllä on korkea verenpaine ja nesteen kerääntymistä.

Se on yskänlääke

Kun sinulla on hengitysteiden sairauksia, kuten esimerkiksi keuhkoputkentulehdus tai nielutulehdus, sipuli on suureksi avuksi, sillä se auttaa sinua pääsemään eroon limasta.

Lisäksi kannattaisi syödä sipulia silloin, jos olet vilustunut.

Se alentaa kolesterolia

Tämän kasvin nauttiminen alentaa rasvan määrää veressä, ja se vähentää myös huonon kolesterolin eli LDL-kolesterolin määrää kehossa.

Lisäksi sipuli auttaa puhdistamaan valtimoita luonnollisesti.

Se tasapainottaa verensokeria

Ne, joilla on diabetes, saavat sipulista loistavan avun sairauteensa. Näin on siksi, että tällä kasvilla on kyky vähentää verensokerin tasoja.

Valkosipulin hyödylliset ominaisuudet

Some figure

Moni ruokalaji ei olisi mitään ilman valkosipulia, ja sen kynsistä saadaankin ruoalle loistava ja ainutlaatuinen maku. Lisäksi valkosipuli tarjoaa kuitenkin keholle kymmeniä erilaisia hyötyjä terveyttä ajatellen.

Näihin vaikutuksiin kuuluvat tärkeimpinä seuraavat:

 • Verenkierron tehostuminen: Sillä tässä tuotteessa on yhdistettä nimeltään allisiini, se auttaa estämään verihyytymien muodostumista sekä lisää veren virtausta.
 • Verenpaineen alentuminen: Yhdessä verenkiertoa parantavien vaikutusten kanssa saat tästä tuotteesta tasapainoa verenpaineeseesi. Tämän vuoksi suositellaankin, että korkeasta verenpaineesta kärsivät käyttäisivät valkosipulia hyödyksi sairautensa hoidossa.
 • Kolesterolin alentuminen: Sillä tämän vaikutukset vereen ovat kovin suuret, ei kannata unohtaa tätäkään loistavaa ominaisuutta. Valkosipuli vähentää kolesterolia sekä poistaa lipidejä, joita kertyy valtimoihin.
Some figure
 • Se vahvistaa vastustuskykyä: Valkosipulin sisältämät yhdisteet parantavat kehon luonnollista vastustuskykyä. Tämän vuoksi valkosipulin syönti säännöllisesti vähentää todennäköisyyttä saada sairauksia, ja näihin pulmiin lukeutuvat vilustumiset, flunssat ja nielurisatulehdus.
 • Se on tulehtuneisuutta vähentävät tuote: Kaikkien mainitsemiemme hyötyjen lisäksi saat valkosipulista myös tämän vaikutuksen. Se vähentää nimittäin luonnollisten ominaisuuksiensa vuoksi turvotusta, ja siksi se onkin hyvä apu nivelten ongelmien hoitoon (olipa kyseessä niveltulehdus tai nivelrikko), ja se auttaa myös miehillä eturauhasen tulehtuneisuuden lievittämisesssä.

Sitruunan terveyttä edistävät vaikutukset

Some figure

Tämä hedelmä tunnetaan erittäin hyvin sen keltaisesta väristä ja sen hapokkaasta mausta. Sitruuna on niin suosittu hedelmä, että sitä käytetään lukemattomissa tuotteissa makeisista salaatteihin. Voit valmistaa sitruunasta esimerkiksi haudukkeita, jotka ovat hoitavia ja ennaltaehkäiseviä.

Seuraavassa on eräitä tämän hedelmän tärkeimmistä kehon terveyttä parantavista vaikutuksista:

 • Se vahvistaa kehon vastustuskykyä: Aivan kuten valkosipulikin, sitruuna vahvistaa immuniteettia. Tämä estää sitä, että saat virustauteja. Esimerkiksi juodessasi puoli lasillista sitruunamehua kehosi saa 53 mg C-vitamiinia. Kyseinen vitamiini stimuloi luonnollisesti kehosi torjuntakykyä.
 • Se puhdistaa elimistöäsi: Moni niistä sairauksista, joista ihmiset kärsivät, aiheutuu itse asiassa epäpuhtauksien ja jätteen kertymisestä kehoon.
 • Sitruunalla on kyky puhdistaa luonnollisesti maksaa ja sappirakkoa, ja tämä tarkoittaa sitä, että se edistää sappinesteen tuotantoa sekä vähentää maksassa olevaa rasvaa.
 • Se puhdistaa verta: Maksan puhdistuksen prosessin aikana tämä sitrushedelmä auttaa myös puhdistamalla vertasi, ja tähän sisältyvät lipidit ja muut sellaiset tekijät, jotka ovat haitallisia terveydellesi.
 • Se antaa suojaa vapaita radikaaleja vastaan: Koska sitruunassa on runsaasti antioksidantteja, se on mahtava apu vapaiden radikaalien negatiivisten vaikutusten vähentämiseksi. Nämä tekijät aiheuttavat paljon ongelmia ja sairauksia, ja sitruuna antaa suojaa vapaiden radikaalien hyökkäyksiä vastaan.

Syö sipulia, valkosipulia ja sitruunaa!

Some figure

Nyt kun tiedät, mitä nämä ainekset tekevät terveytesi eteen erillisinä tuotteina, voit arvata, kuinka tehokasta niiden yhdistäminen on. Kun nautit näitä kolmea tuotetta yhdessä, saatkin uskomattoman tehokkaan luonnollisen terveyttä parantavan hoidon.

Sen sisältämien mineraalien, vitamiinien ja muiden ravinteiden määrä on loistava, ja sipuli, valkosipuli ja sitruuna ovatkin tuotteita, joita parempia ei terveyden kannalta löydy. Ne ovat paras apu silloin, jos haluat pysyä terveenä.

Saatat usein syödä näitä tuotteita yhdistettyinä erilaisissa ruokalajeissa, mutta niiden hyödyistä voidaan nauttia myös tekemällä eräänlaista siirappia.

Tämä superhoito estää ja taistelee tavallisia talvikauden sairauksia vastaan (vilustumiset ja flunssa). Lisäksi tätä hoitoa voidaan käyttää veren kunnon parantamiseksi, kivun ja tulehtuneisuuden vähentämiseksi sekä myrkyllisten aineiden poistamiseksi kehosta.

Tarvittavat ainekset

 • 3 valkosipulinkynttä
 • 1 sipuli (mieluiten punainen väriltään)
 • 1 viipale inkiväärinjuurta (noin 2,5 cm pituinen palanen)
 • 3 sitruunaa
 • 1 dl puhdasta hunajaa

Näin superhoito valmistuu

 • Kuori valkosipuli, paloittele se, ja jauha sitä morttelissa, kunnes saat aikaiseksi paksun tahnan.
 • Kuori sipuli ja raasta se, ja sekoita sitten valkosipulin kanssa.
 • Raasta inkivääri ja lisää sekin mukaan.
 • Purista mehu sitruunoista, ja lisää se sekä hunaja seokseen.
 • Peitä seos ja anna sen olla yön yli (noin kahdeksan tunnin ajan).
 • Tämän ajan kuluttua laita se lasiseen purkkiin, jossa on kansi.
 • Voit pitää siirappia jääkaapissa kuukauden ajan.

Kuinka tätä seosta tulee nauttia?

Jotta voisit saada tästä hoidosta yhtä tehokkaat vaikutukset kuin haluat, ota sitä ruokalusikallinen päivässä, jotta voisit saada ennaltaehkäisevän vaikutuksen. Jos haluat sen sijaan hoitaa jotakin virustautia, ota seosta ruokalusikallinen jokaisen päivän pääateriasi kanssa (kolme kertaa päivässä).

Valmista tämä helppo superhoito ja kokeile – et tule pettymään!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Corzomartinez M, Corzo N, Villamiel M. Biological properties of onions and garlic. Trends Food Sci Technol. 2007;18(12):609–25.
 • Benkeblia N. Antimicrobial activity of essential oil extracts of various onions (Allium cepa) and garlic (Allium sativum). Lebenson Wiss Technol. 2004;37(2):263–8.
 • Griffiths G, Trueman L, Crowther T, Thomas B et al. Onions–a global benefit to health. Phytother Res [Internet]. 2002;16(7):603–15.
 • Charron CS, Milner JA, Novotny JA. Garlic. En: Encyclopedia of Food and Health. Elsevier; 2016. p. 184–90.
 • González E, Domínguez R, Moreno D, García C. Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. J Pharm Biomed Anal. 2010;51(2):327–45.
 • González D, Angulo J, Vallejo S, et al. High-cholesterol diet enriched with onion affects endothelium-dependent relaxation and NADPH oxidase activity in mesenteric microvessels from Wistar rats. Nutr Metab (Lond). 2014;11(57).
 • Colina C. Evaluación de las propiedades antiinflamatorias, antioxidantes e hipolipidémicas de cebolla procesada como ingrediente funcional “in vitro” y en modelo animal. Madrid: Universidad Complutense. 2018.
 • González M, Guerra G, Maza J, Cruz A. Revisión bibliográfica sobre el uso terapéutico del ajo. Revista Cubana de Medicina Física y Rehabilitación. 2014;6(1).
 • Ordóñez E, Reategui D, Villanueva J. Polifenoles totales y capacidad antioxidante en cáscara y hojas de doce cítricos. Scientia Agropecuaria. 2018;9(1):113-121.
 • Argote F, Suárez Z, Tovar M, Pérez J et al.  Evaluación de la capacidad inhibitoria de aceites esenciales en staphylococcus aureus y escherichia coli. 2017;15(2).

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.