Logo image
Logo image

Valkosipulia ja hunajaa tyhjään vatsaan

2 minuuttia
Valkosipulin nauttiminen hunajan kanssa tyhjään vatsaan on varma tapa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Ei ole toista yksittäistä hoitoa joka tekee yhtä monta asiaa samalla ja ilman sivuvaikutuksia.
Valkosipulia ja hunajaa tyhjään vatsaan
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante

Kirjoittanut Ángela Aragón
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Oletko nähnyt elokuvan Kinkkua, Kinkkua (alkuperäinen nimi Jamón, Jamón)? Siinä näyttelijä Javier Bardem syö jatkuvasti raakaa valkosipulia, koska hän sanoo että se tekee hänestä vahvan kuin tammi. Jotkut ihmiset katsovat häntä ivallisesti, toiset inhoten, mutta totuus oli että hänen näyttelemänsä hahmo teki oikein nauttiessaan tätä voimakasta kasvista niin usein.

Jos lisäät hunajaa valkosipuliin, sen ominaisuudet moninkertaistuvat. Kummatkin ovat voimakkaita antibiootteja, jotka myös suojaavat immuunijärjestelmääsi.

Syy siihen, miksi suosittelemme nauttimaan valkosipulia ja hunajaa tyhjään vatsaan, on hyvin yksinkertainen. Vatsasi on tuolloin täysin tyhjä ja valmis alkamaan työskentelemään. Siksi on hyvä aloittaa päiväsi jollain, joka valmistaa vatsasi sulattamaan ruokasi kaikista optimaalisimmalla tavalla.

Tämä tarkoittaa kahta asiaa: 1) et kerrytä niin paljoa painoa ja 2) pystyt saamaan eniten hyötyä imeyttämistäsi ravinteista ja kehosi puhdistuu myrkyistä.

Tämän päivän artikkelissa haluamme kuvailla yksityiskohtaisesti valkosipulin ja hunajan tyhjään vatsaan syömisen hyödyt, ja jos yhdistät ne, siinä on lisäbonus. Älä menetä tätä mahdollisuutta.

Miksi valkosipuli?

Yleensä tämä on vain jotain, jota lisätään ruokiin tuomaan lisää makua. Näin tekemällä kuitenkin tuhlataan useat sen ominaisuudet.

Se parantaa verenkiertoasi

Kun valkosipuli pääsee vatsaasi se edistää ruoansulatusnesteiden tuottamista. Nämä ovat välttämättömiä raudan oikealle imeytymiselle.

Sen lisäksi valkosipuli on erittäin vitamiini- ja mineraalipitoista, joten sitä nauttimalla rikastutat verenkiertoasi.

Ja mikäli se ei olisi tarpeeksi, se vähentää kolesteroli– ja triglyseriditasoja, joten se estää vertasi paksuuntumista, sallien sen virrata normaalisti. Tämä voi auttaa ehkäisemään sydänongelmia.

Se hoitaa ihoasi

Some figure

Valkosipuli on tehokas antioksidantti joka myös uudistaa solujasi.

Saat kaikki hyödyt ilman että sinun täytyy tukeutua kaupallisiin tuotteisiin. Useat niistä sisältävät tulehdusta aiheuttavia kemikaaleja jotka voivat vahingoittaa orvaskesiä pitkällä aikavälillä.

Lue myös: Kotihoito aknearpiin

Se suojaa vastustuskykyäsi

Valkosipulin ansiosta vastustuskykysi on vahvempi, auttaen sinua puolustautumaan mikrobeja ja bakteereja vastaan.

On myös tärkeää pitää immuunikykysi terveenä välttääksesi kriittisiä tiloja kuten syöpää. Siksi on tärkeää tehdä kaikki mitä voit suojellaksesi itseäsi, tai voit päätyä minkä tahansa bakteerien tai virusten armoille. 

Miksi hunaja?

Se auttaa painonpudotuksessa

Some figure

Kun nautit valkosipulia ja hunajaa tyhjään vatsaan, seos ravitsee sinua samalla kun vähentää mielitekoja ruoalle.

Tämä puolestaan vähentää stressiä ja kortisolin tuotantoa. Kortisoli on hormoni, joka ilmaantuu kun olet stressaantunut, joten tarkoituksena on itse asiassa rentouttaa sinua.

Se vähentää tulehdusta

Some figure

Jos sinulla on migreenejä

Tämä voi parantaa elämänlaatuasi ja laittaa sinut asemaan, jossa voit omistaa enemmän aikaasi vapaa-ajan toimintoihin, ilman kipua.

Energianlähde

Päivät voivat olla hyvin pitkiä. Tehtäväsi töissä alkavat kerääntyä ja on vaikeaa päästä päivän loppuun ilman väsymyksen tunnetta. Siksi useat ihmiset valitsevat energiajuomia tai sokeripitoisia juomia.

Ajan kanssa näiden juomien seuraukset ovat kuitenkin vahingollisia enemmän kuin hyödyllisiä. Toisaalta, hunaja antaa sinulle ekstra-annoksen energiaa ilman mitään sivuvaikutuksia.

Katso tämä artikkeli: Mitkä asiat vähentävät energiaasi

Kuinka nauttia valkosipulia ja hunajaa tyhjään vatsaan

Ainekset

 • 12 valkosipulinkynttä
 • 2,5 dl hunajaa
 • 1 kannellinen lasipurkki

Valmistus

 • Pilko valkosipulinkynnet tai murskaa ne.
 • Lisää hunaja ja valkosipuli purkkiin, sekoita.
 • Sulje purkki ja säilytä sitä pimeässä viikon ajan.
 • Tämän jälkeen voit ottaa ruokalusikallisen seosta päivässä tyhjään vatsaan hyödyttääksesi kehoa paremmin kuin koskaan aikaisemmin.

Pidä mielessä, että tämän hoidon hyödyt ovat todella mahtavat. Ei ole yhtään pilleriä maailmassa joka olisi yhtä monipuolinen. Kokeilethan tätä?

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Healthline.com 11 Proven Health Benefits of Garlic [Online] Available at: www.healthline.com/nutrition/11-proven-health-benefits-of-garlic
 • Healthline.com 10 Surprising Health Benefits of Honey [Online] Available at: www.healthline.com/nutrition/10-benefits-of-honey
 • De Luis DA, Aller R. Ajo y riesgo cardiovascular. An. Med. Interna (Madrid) 2008;25(5):237-240
 • Revista Científica Hygia Enfermería. Colegio de Enfermería de Sevilla. 2013;20(83)

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.