Mitkä asiat vähentävät energiaasi?

Ajan kuluessa moni ihminen käsittää, että anteeksianto on oikea valinta - sen avulla parannamme itse asiassa omaa elämäämme, sillä niin pääsemme eroon vihan aiheuttamasta taakasta.

Meillä on kaikilla tietty määrä energiaa, jota täytyy opetella käyttämään myönteisellä tavalla, ja lisäksi sen hukkaamista olisi hyvä välttää. Energian avulla pystyt toimimaan ja tekemään töitä motivaatiosi mukaisesti, ja se mahdollistaa mielesi myönteisyyden kohdatessasi erilaisia jokapäiväisiä tilanteita. Kun sinulla on energiaa, voit hyödyntää niitä mahdollisuuksia, joita elämä tuo eteesi.

On onneksi niin, että sinulla itselläsi on kyky kontrolloida omaa energiaasi ja käyttää sitä. Tästä huolimatta on olemassa tiettyjä ulkoisia ja sisäisiä tekijöitä, jotka saattavat vähentää ihmisen kokemaa energian määrää. Ne vaikuttavat siten negatiivisesti myös motivaation voimakkuuteen, mielialaan ja tuottavuuteen. Tässä artikkelissa kerromme siis sellaisista asioista, joita sinun tulisi välttää, jotta voisit pitää energiasi korkealla ja mielialasi hyvänä.

Energia on avainasemassa sen kannalta, pystymmekö saavuttamaan menestystä sekä pääsemään yli kaikista niistä esteistä, joita elämä päivittäin eteemme heittää. Jokaisella on mahdollisuus luoda uutta energiaa kuluneen tilalle, ja tämän voi tehdä joka päivä. Näin pystyt saamaan irti enemmän elämästäsi sekä tuomaan esiin vahvuutesi, lahjakkuutesi ja kaiken sen, mikä tekee sinusta ainutlaatuisen yksilön.

Jokaisella ihmisellä on käytössään energiaa, ja koska tämä energia on avain henkilökohtaiseen ja ammatilliseen kehittymiseen, on hyödyksi vilkaista hengellisen johtohahmon Dalai Laman määrittelemää 10 ”energiavarasta”. Näitä tekijöitä tulisi kaikkien omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneiden välttää. Näin pystyt hallitsemaan omaa energiaasi sekä estämään ne häiriötekijät, jotka ovat sen tiellä, että voisimme hyödyntää parhaiten energiaamme sekä maksimoida oman hyvinvointimme.

Pysy loitolla myrkyllisistä ihmisistä

Negatiivisuus

”Päästä irti niistä ihmisistä, jotka ovat elämässäsi ainoastaan jakaakseen valituksia, ongelmia, katastrofitarinoita tai pelkoja, ja jotka tuomitsevat toisia ihmisiä. Jos joku etsii paikkaa, johon kaataa jätteensä, ole tarkkana, ettei tämä paikka ole oma mielesi.”

Kaikki pystyvät kyllä erottamaan ne ihmiset, jotka tuovat mukanaan positiivisuutta niistä, jotka haluavat estää meitä tekemästä sitä, mitä haluamme. Myrkylliset ihmiset yrittävät rajoittaa meitä tulemasta niiksi henkilöiksi, joita haluamme olla.

Maksa laskusi ajoissa

Ei ole mitään parempaa oman mielenrauhasi kannalta kuin sen tietäminen, että et ole kenellekään velkaa penniäkään, eikä kukaan myöskään ole sinulle velkaa.

”Maksa kaikki laskusi ajoissa. Ja samalla tavalla kerää ne rahat, jotka toiset ovat sinulle velkaa, tai anna asian olla, mikäli näyttää olevan mahdotonta saada rahojasi takaisin.”

Jos olet vastuullinen velkojesi kanssa, tunnet itsesi rauhallisemmaksi toisten edessä sekä myös itsesi kanssa. On siis parasta tehdä kaikkensa sen eteen, että voisi vapauttaa itsensä velkojen kahleista. Näin et joudu häpeilemään tai kätkeytymään siksi, että et ole maksanut laskujasi ajoissa.

Pidä lupauksistasi kiinni

”Jos et pidä lupauksiasi, kannattaa kysyä itseltäsi, miksi teet näin. Voit tietysti aina muuttaa mieltäsi, pyytää anteeksi, korvata vahingon, neuvotella uudelleen asiasta sekä löytää jonkun toisen vaihtoehtoisen toimintatavan, jotta tilanne tasapainottuisi pitämättä jättämäsi lupauksen suhteen. Mutta lupausten rikkomisesta ei ole hyvä tulla tapa. Paras keino välttää tekemästä jotakin sellaista, jota et halua tehdä, on sanoa EI heti alussa, jos et oikeasti halua ryhtyä kyseiseen asiaan.”

 

Lupaukset – vaikka ne olisivat kuinka pieniä – voivat olla hyvin tärkeitä niille ihmisille, joille olet ne tehnyt. Jos pidät kiinni näistä sopimuksistasi, teet itsestäsi paremman ihmisen sekä henkilökohtaisella että ammatillisella tasolla.

Delegoi toisille ne asiat, joita et itse halua tehdä

Ihmiset

”Jos se vain on mahdollista, jätä pois tai delegoi sellaiset asiat, joita et haluaisi tehdä, ja omista aikasi sellaiselle, jota mieluiten teet.”

Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että sinun tulisi jättää hoitamatta velvollisuutesi, vaan sitä, että sinun kannattaa olla tietoinen siitä, että joskus on paras antaa toisten tehdä sellainen työ, jonka he tekevät paremmin kuin sinä itse. Tai antaa työ jollekin sellaiselle, joka voi astua tilallesi silloin kun et itse tunne olevasi parhaassa asemassa asian hoitamiseksi. Näin tekemällä myös muistutat itseäsi siitä, että on tärkeää tehdä niitä asioita, joilla on todella merkitystä sinun elämässäsi.

Lepää ja toimi

”Anna itsellesi mahdollisuus levätä, jos tunnet olevasi sellaisessa tilanteessa, että tarvitset lepoa. Anna itsellesi lupa toimia silloin, kun löydät siihen sopivan hetken.”

Luonnolla ja elämillämme on erilaiset rytmit, ja jokaisen ihmisen tulee osata hallita tätä. Usein on suuri virhe olla pysähtymättä silloin kun sitä todella tarvitsee. Samoin on vahingollista olla toimimatta silloin kun voisimme tehdä niin, sillä se voi johtaa katumukseen tulevaisuudessa.

Heitä pois, poimi talteen ja järjestä

”Heitä pois, poimi talteen ja järjestä – mikään ei vie enempää energiaa kuin sekasortoinen tila, joka on täynnä sellaisia tavaroita menneisyydestä, joita et enää tarvitse.”

Koskien sekä fyysisiä tavaroita että henkisiä asioita, on hyvin tärkeää heittää pois kaikki sellainen  mitä emme tarvitse. Tällä tavalla jätät pois elämästäsi kaiken sen, joka on jo menneisyydessä. Otat silloin mukaasi vain ne asiat, jotka sallivat sinun järjestää elämäsi sellaisella tavalla, että voit elää hyvin tänä päivänä ja täyttää tulevaisuutta koskevat unelmasi.

Huolehdi terveydestäsi

Vanhus haukkaa omenaa

”Aseta terveytesi etusijalle elämässäsi. Jos elimistösi ”koneisto” ei toimi hyvin, et voi tehdä kovinkaan paljoa. Pidä siis huolta siitä, että annat elimistöllesi sen tarvitsemia taukoja.”

Paras mahdollinen työpaikka, paljon rahaa ja hienoimmat tavarat eivät anna sinulle mitään iloa, jos terveytesi ei ole kunnossa etkä ole pitänyt huolta elimistöstäsi. Jotta voisit nauttia elämästä maksimoiden energiasi tuomat hyödyt, tulee sinun antaa elimistöllesi sen ansaitsemaa aikaa, jotta se voi puhdistaa itsensä myrkyistä. Sinun tulee meditoida, antaa itsesi kokea mielihyvää, syödä kunnolla, harrastaa liikuntaa, käydä tarpeen vaatiessa lääkärissä sekä tehdä kaikki tarpeellinen, jotta voisit varmistaa hyvän terveyden.

Kohtaa vaikeat tilanteet

”Kohtaa kasvotusten ne myrkylliset tilanteet, joita nyt siedät elämässäsi, olivat ne sitten ystävän tai perheenjäsenen pelastaminen tai negatiivisten tekojen sietäminen kumppaniltasi tai ryhmältä – toimi asian vaatimalla tavalla, jotta pääset näistä tilanteista yli.”

Jos kohtaat vaikeat tilanteet suoraan, on tämä terveellisin tapa hoitaa asiat, ja niin estät asioiden muuttumisen vielä pahemmaksi. On tärkeää, että analysoit asioita ja teet päätöksiä ajoissa, sillä asioiden viivyttäminen tai huomiotta jättäminen voi luoda sinulle stressiä, tehdä keskittymisen vaikeaksi sekä pahentaa ongelmia niin, että ne on vieläkin vaikeampi ratkaista.

Hyväksy

”Hyväksy. Tämä ei tarkoita alistumista, vaan sitä, että mikään ei vie energiaasi enemmän kuin taisteleminen ja vastustaminen silloin, kun tilanne on sellainen, että et voi muuttaa sitä.”

Vaikka monet uskovatkin, että mikään ei ole mahdotonta, ja että toivo on viimeinen asia, josta kannataa luopua, laittaa elämä meidät joskus sellaisiin tilanteisiin, jotka meidän pitää yksinkertaisesti hyväksyä – tällöin ainoa tapa hoitaa jokin asia on hyväksyä se.

Ota huomioon, että hyväksyminen ei tässä yhteydessä tarkoita sitä, että lakkaat kokonaan taistelemasta vastaan, vaan sitä, että kun hyväksyt jonkin asian olevan sellainen, että et voi sitä muuttaa, aukeaa sinulle samalla mahdollisuus muuttaa suunnitemiasi ja etsiä uusia polkuja.

Anna anteeksi

”Anna anteeksi ja päästä irti sellaisesta tilanteesta, joka aiheuttaa sinulle tuskaa. Voit aina valita jättää taaksesi tällaisen muiston tuoman tuskan.”

Yksi kaikkein suurimmista enegianlähteistä on rakkaus tai kokemus yhteydestä Jumalaan niin, että opit antamaan anteeksi. On totta, että elämä laittaa eteemme useinkin sellaisia tilanteita, jotka täyttävät meidät vihalla, kivulla, katkeruudella tai pelolla, ja näistä tilanteista voi olla vaikeaa päästä ylitse. On kuitenkin niin, että jos päätämme olla ruokkimatta näitä tunteita sekä alamme antaa anteeksi, alkaa kaikki elämässämme parantua.

Ajan kuluessa ymmärrämme, että olemme tässä tehneet oikean ratkaisun. Viha, katkeruus ja kauna ovat sellaisia tunteita, jotka eivät tuo meille mitään hyvää, ja ne saattavat saada ihmisen sen sijaan tekemään huonoja päätöksiä.

Jos siis koet, että energiatasosi ole sellainen kuin se voisi olla, ja haluat parantaa elämääsi, kokeile näitä ohjeita energiaa vähentävien asioiden poistamiseksi elämästäsi.