Selätä uupumus tällä valkosipuli-porkkanamehulla

· tammikuu 31, 2017
Sekoittamalla porkkanaa ja valkosipulia saamme runsaasti ravintoaineita. Tämä mehu vahvistaa immuunijärjestelmää ja taistelee väsymystä vastaan.

Aika ajoin huomaamme kamppailevamme kovan fyysisen ja psyykkisen väsymyksen kanssa. Kun näin käy, kokeile tätä helppoa valkosipulista ja porkkanoista valmistettua juomaa.

Vuodenaikojen vaihtuessa immuunijärjestelmämme voi olla normaalia tehottomampi. Tämän vuoksi olemme väsyneitä kaikenlaisen fyysisen ponnistelun yhteydessä. Heikompi immuunijärjestelmä tarkoittaa myös sitä, että saatamme kärsiä jatkuvista flunssista.

Jos tämä on sinun tilanteesi tällä hetkellä, suosittelemme kiinnittämään huomiota syömiisi ruoka-aineisiin. Valitse ruokia, jotka sisältävät luontaisesti runsaasti ravintoaineita. Sinun tulisi erityisesti valita sellaisia ruokia, joissa on paljon energiaa antavia ja immuunijärjestelmää tehostavia ravintoaineita.

Tässä artikkelissa haluamme kertoa sinulle yhdestä loistavasta vaihtoehdosta: valkosipuli-porkkanamehusta. Tämä juoma saa olosi hyväksi ja auttaa sinua kohtaamaan jokaisen päivän tarmokkaammin.

Porkkana ja valkosipuli pitävät huolta terveydestäsi

Nainen juo valkosipuli-porkkanamehua

Porkkanat tekevät paljon muutakin kuin vain hoitavat silmien ja ihon terveyttä. Valkosipulista taas saat enemmän hyötyjä irti, kun syöt sitä maukkaalla tavalla aamiaiseksi.

Kokeile vähemmän perinteistä tapaa yhdistää nämä kaksi ainesosaa. Saat niistä luonnollisen juoman, joka on sekä voimakas että virkistävä. Se on myös ainakin yhtä tehokas kuin mitkä tahansa apteekissa myytävät vitamiinipillerit.

Tämä riittää olosi parantamiseen. Nyt haluamme kertoa syyt, miksi tämä juoma auttaa sinua.

Porkkanat ovat täynnä ravintoaineita

Porkkanat sisältävät runsaasti karotenoideja. Karotenoidit antavat porkkanoille niiden kauniin oranssin värin.

Jokin niinkin yksinkertainen asia kuin porkkanamehun juominen on erittäin hyväksi terveydellesi. Se sisältää antioksidantteja, kuten A-, C-, K-, B8- ja B9-vitamiineja, pantoteenihappoa ja hivenaineita, kuten kaliumia, rautaa, kuparia ja mangaania.

 • Porkkanoissa on myös sellaisia yhdisteitä, jotka ovat antiseptisia ja antibakteerisia. Nämä yhdisteet avustavat immuunijärjestelmää.
 • Ne vahvistavat immuunijärjestelmää sekä antavat energiaa. C-vitamiinista on vielä enemmän hyötyä, sillä se stimuloi valkosoluja vahvistamaan immuunipuolustusta. Näin kykenemme paremmin taistelemaan ulkoisia viruksia vastaan.
 • Tämä mehu on virkistävä, ruoansulatusta edistävä ja terapeuttinen. Siitä voi olla apua myös diabeetikoille; karotenoidien ansiosta porkkanamehu säätelee verensokeritasoja.
 • Nämä antioksidantit säätelevät elimistömme vapauttaman insuliinin määrää. Ne säätelevät myös elimistön käyttämän glukoosin määrää. Molemmat tekijät auttavat varmistamaan sen, että verensokeritasot pysyvät terveellisissä lukemissa.
 • Tämän valkosipuli-porkkanamehun juominen tekee hyvää myös maksalle, sillä siinä on antiseptisia ominaisuuksia. Se myös taistelee ummetusta vastaan ja edistää vatsan sekä suoliston terveyttä.
immuunijarjestelma

Valkosipuli suojaa monilta sairauksilta

Valkosipuli on yksi harvoista ruoka-aineista, joista on enemmän hyötyä pilkottuna. Valkosipulin leikkaaminen aktivoi mm. allisiini-nimisen entsyymin.

 • Tämä rikkipitoinen yhdiste auttaa edistämään rauta-aineenvaihduntaa.
 • Tämä tapahtuu stimuloimalla ferroportiinin tuotantoa. Kyseinen proteiini on se, joka auttaa soluja varastoimaan rautaa tarvittaessa.
 • Tämä on tärkeää siksi, että se antaa energiaa. Se auttaa myös taistelemaan uupumusta vastaan.
 • Yksi mielenkiintoinen seikka valkosipulissa ovat sen sisältämät flavonoidit ja rikki. Syömällä kaksi valkosipulinkynttä päivässä saamme elimistön tarvitseman annoksen näitä kivennäisaineita.

Valkosipuli sisältää runsaasti myös seuraavia aineita:

 • C- ja B-ryhmän vitamiineja
 • Hivenaineita kuten mangaania, kuparia, seleeniä, fosforia, sinkkiä ja rautaa
 • Proteiinia

Nyt haluamme kertoa sinulle, kuinka voit valmistaa tätä mehua. Sen avulla saat lisää energiaa ja selätät uupumuksen.

Kuinka tätä luonnollista valkosipuli-porkkanamehua valmistetaan

porkkanamehu

Ainekset

 • 3 porkkanaa
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 kupillinen (200 ml) vettä

Valmistus

Tämä juoma valmistuu vain viidessä minuutissa. Näin ollen se sopii erinomaisesti aamiaiselle.

 • Ensimmäiseksi varmista, että käyttämäsi porkkanat ja valkosipuli ovat luomua. Varmista myös, että ne ovat vielä käyttökelpoisia. Valkosipulin tulisi olla tarpeeksi iso, eikä se saa olla kuiva.
 • Pese porkkanat ja valmista niistä mehua monitoimikoneessa tai mehustimessa.
 • Pilko sitten valkosipuli. Muista, että tämä aktivoi sen entsyymit.
 • Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita kunnes seos on tasaista.

Juoman maku ei varsinaisesti ole makea. Sen maussa on kuitenkin sekoitus porkkanoiden pehmeyttä ja valkosipulin rikkipitoisuuden voimakkuutta. Tämä tekee siitä virkistävän juoman, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla.