3 immuunijärjestelmää tehostavaa aamiaista

Terveellisen aamiaisen tulisi sisältää paljon vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja vauhdittaakseen sinut energiseen päivään.

Joskus kehon luontaiset puolustusmekanismit toimivat pienemmillä tehoilla kuin normaalisti. Talvikelit, stressi, sairaus tai leikkauksesta parantuminen heikentävät immuunijärjestelmää ja tekevät siitä haavoittuvaisemman. Suosittelemme aloittamaan jokaisen päivän yhdellä näistä immuunijärjestelmää tehostavista aamiaisista!

Vaihtoehto 1: Terveellinen aamupala immuunijärjestelmälle

munakas

  • Tuoretta sitruunamehua, johon on sekoitettu ruokalusikallinen hunajaa
  • Kulhollinen kaurapuuroa saksanpähkinöillä ja viinirypäleillä höystettynä
  • Munakokkelia valkosipulilla maustettuna

Mikä tekee tästä terveellistä?

Tulet varmasti rakastamaan tätä aamupalaa, joka auttaa kehoasi puolustautumaan luonnollisin keinoin. Kun aloitat päiväsi tuoreella sitruunamehulla, johon on sekoitettu hunajaa, tarjoat kehollesi arvokkaita vitamiineja ja mineraaleja – kukaan ei voi väittää vastaan tässä asiassa. Koska koko ateria on täynnä vitamiineja ja antioksidantteja, se auttaa kehoasi puhdistumaan sisäisesti ja suojelee sinua useilta sairauksilta.

Hunaja on luonnollinen parantaja, joka tehostaa immuunijärjestelmän toimintaa. Nykyään hunaja on olennainen ainesosa terveyden ylläpitämisessä. Yritä löytää niin luonnollista hunajaa kuin mahdollista, joka ei sisällä yhtään lisättyä sokeria.

Mitä kaurapuuroon tulee, tiedät jo varmasti, että kaura on varsinaista superfoodia. Se sisältää paljon B-vitamiinia, joka on edellytys solujen toiminnalle. Erityisesti B-vitamiini tehostaa sellaisia soluja, jotka taistelevat viruksia ja bakteereita vastaan ja näin ollen suojelevat sinua. Kaurapuuro on aina loistava valinta aamupalaksi.

Munakokkeli tai munakas valkosipulilla maustettuna on myös terveellinen ja herkullinen valinta. Sen valmistamiseen tarvitset vain yhden kananmunan ja kaksi valkosipulin kynttä. Kananmuna sisältää paljon puhdasta proteiinia, joka antaa sinulle energiaa ja auttaa sinua aloittamaan päiväsi vahvana.

Valkosipuli yhdistettynä tähän ruokaan tehostaa immuunijärjestelmäsi toimintaa. Valkosipuli on luontainen antibiootti, joka taistelee tulehduksia, viruksia ja bakteereita vastaan. Kokeile siis tätä helppoa aamiaista ja nauti!

Vaihtoehto 2: Aamupala vahvistamaan immuunijärjestelmää

jugurtti

  • Eukalyptustee hunajalla maustettuna
  • Kulhollinen kreikkalaista jogurttia kaurahiutaleiden, marjojen ja pähkinöiden kera
  • Greippimehua

Mikä tekee tästä terveellistä?

Minkä takia sinun tulisi aloittaa päiväsi eukalyptuksesta valmistetulla teellä? Eukalyptuksen lehdet sisältävät useita ominaisuuksia, jotka kasvattavat kehon omaa puolustuskykyä, joka taistelee vilustumisia ja flunssaa vastaan. Eukalyptustee on mahtava valinta syksyisin ja keväisin, tai milloin tahansa, kun tunnet olosi normaalia heikommaksi. Kun tähän teehen yhdistää vielä hunajan, tulee siitä täydellinen juoma kylmiin, aikaisiin työaamuihin.

Olemme kertoneet kreikkalaisen jogurtin hyödyistä jo aikaisemmissa artikkeleissa. Se sisältää kaikista jogurteista vähiten laktoosia, mutta pitää silti sisällään enemmän kalsiumia kuin lasillinen maitoa. Hapatetut maitotuotteet ovat paljon parempia vaihtoehtoja immuunijärjestelmälle, ja ne myös tarjoavat suolistolle hyviä bakteereita. Kreikkalaista jogurttia syömällä vältät myös ummetuksen, joka usein yhdistetään tavallisiin maitotuotteisiin, joten parannat näin myös ruoansulatustasi.

Lisäämällä kaurahiutaleita, pähkinöitä ja marjoja aamupalaasi saat vitamiineja ja antioksidantteja. Saksanpähkinät ja mantelit sisältävät sinkkiä ja magnesiumia, jotka myös edesauttavat immuunijärjestelmän toimintaa.

Greippimehu on erinomainen luonnon oma hoitokeino, joka tehostaa vastustuskykyäsi ja ehkäisee tulehduksia. Itse asiassa greippimehun uutetta käytetään usein emättimen tulehdusten hoitoon tarkoitetuissa lääkkeissä. Haluaisitko tietää vielä yhden salaisuuden? Kun valitset tummemman värisen greipin, saat vielä enemmän antioksidantteja, jotka ovat tärkeitä syövän ennaltaehkäisijöitä sekä puolustuskyvyn nostattajia. Lisää siis greippiä reippaasti ruokiisi.

Vaihtoehto 3: Voima-aamiainen vastustuskykyäsi tehostamaan

punajuurimehu

Mikä tekee tästä terveellistä?

Kuten voitkin jo varmaan arvata, tämä aamiainen sisältää paljon energiaa. Nämä ruoat yhdessä tarjoavat sinulle runsaasti rautaa sekä B- ja C-vitamiineja, ja ne muodostavat lisäksi terveellisen ja herkullisen aamiaisen. Nämä ravintoaineet kasvattavat huomattavasti vastustuskykyäsi ja vahvistavat immuunijärjestelmääsi.

Tämä aamiainen on helppo ja nopea valmistaa, mikäli omistat tehosekoittimen tai mehulingon, jonka avulla voit tehdä kasviksista mehua. Omenaa ei kannata kuoria, sillä kuoren sisältämä pektiini pitää sisällään monia terveydelle hyödyllisiä ominaisuuksia. Yritä siis aina löytää luomuomenoita! Lisää mehusi joukkoon pari desilitraa vettä, jotta siitä tulee helpommin juotavaa. Tämä juoma on niin terveellinen kuin herkullinenkin.

Kun aloitat päiväsi myös kananmunien ja pinaatin voimalla, tulet huomaamaan, kuinka paljon ne antavat sinulle energiaa. Aimo annos rautaa auttaa sinua taistelemaan anemiaa ja heikkoutta vastaan, kuten myös aamuisia päänsärkyjä, joita esiintyy välillä heräämisen jälkeen.

Suosittelemme sinua siis nousemaan ylös sängystä tarpeeksi hyvissä ajoin, jotta ehdit rauhassa nauttia jonkin näistä herkullisista aamiaisista. Kehosi puolustusmekanismit tulevat huomaamaan muutoksen, ja niin tulet sinäkin.