Paranna vastustuskykyä luonnollisesti

Miten liikunta voi parantaa vastustuskykyä? Liikkuessasi verenpaineesi nousee, jolloin valkosolut ja vasta-aineet kulkevat elimistön läpi nopeammin.
Paranna vastustuskykyä luonnollisesti
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López.

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Immuunijärjestelmäsi suojaa elimistöäsi viruksien, bakteerien, sienten ja loisten aiheuttamilta sairauksilta. Niinpä vahva immuunijärjestelmä takaa hyvän terveyden ja auttaa ylläpitämään hyvää elämänlaatua. Opi kuinka voit vahvistaa vastustuskykyä luonnollisesti!

Immuunijärjestelmän tehtävä on tunnistaa ja tuhota elimistöön tunkeutuvia ulkopuolisia organismeja. Itse asiassa se pystyy tunnistamaan kaiken elimistöön tunkeutuvan, eikä mikään jää havaitsematta. Mutta joidenkin päivittäisten tekijöiden tai huonojen elintapojen johdosta vastustuskyky voi heikentyä, mikä tekee meidät alttiiksi erilaisille sairauksille. Onneksi päivittäisiä tapoja muuttamalla ja näitä luonnollisia keinoja käyttämällä on mahdollista vahvistaa kehon puolustusjärjestelmää.

Vinkkejä puolustusjärjestelmän tehostamiseen

Ennen kuin neuvomme miten voit parantaa vastustuskykyäsi sen jo ollessa heikentynyt, tässä on joitakin yleisiä suosituksia vahvan immuunijärjestelmän ylläpitämiseen.

Syö vähärasvaista proteiinia

paranna vastustuskykyä syömällä lohta

Asiantuntijat neuvovat syömään maltillisesti naudan- tai sianlihaa tarvittavien proteiinien saamiseksi. Mutta voit syödä enemmän kalaa ja äyriäisiä, jotka sisältävät immuunipuolustukselle tärkeitä ravintoaineita.

Lisää hedelmien syöntiä

Ensisijaisesti hedelmät sisältävät A-, C- ja E-vitamiineja, jotka auttavat pitämään immuunijärjestelmäsi huippukunnossa. Saadaksesi enemmän A-vitamiinia, syö porkkanoita ja vihreitä lehtikasviksia. C-vitamiinia saat sitrushedelmistä. Jos tarvitset lisää E-vitamiinia, lisää pähkinöitä ja siemeniä ruokavalioosi.

Liiku 30 minuuttia päivässä

liikunta auttaa parantamaan vastustuskykyä

Terveysammattilaiset suosittelevat omistamaan ainakin 30 minuuttia päivässä liikunnalle – sen lisäksi että se pitää sinut kunnossa, se myös tehostaa vastustuskykyä. Fyysinen aktiivisuus auttaa kuljettamaan valkosoluja ja vasta-aineita nopeammin elimistön läpi.

Vältä stressaavia tilanteita

Stressi voi kirjaimellisesti viedä kaiken energiasi ja näännyttää kehon puolustusjärjestelmän. Siksi on parasta välttää kaikkia stressaavia tilanteita ja yrittää vähentää työkuormaa. Laita asiat oikeaan perspektiiviin, liity joogaryhmään tai kävelytä koiraasi rentoutuaksesi ja poistaaksesi stressiä.

Luonnollisia keinoja immuunijärjestelmän tehostamiseen

Kun olet sisäistänyt ylläolevat suositukset, voit kokeilla seuraavia kotikonsteja immuunijärjestelmän tehostamiseen. Muista käyttää niitä usein, koska ne auttavat ehkäisemään monia sairauksia ja ylläpitävät kehosi valmiutta puolustautua viruksia ja bakteereja vastaan.

Appelsiini-porkkanamehu

porkkana parantaa vastustuskykyä

Appelsiini-porkkanamehu on herkullinen ja helposti kotona valmistettava mehu, josta saat tärkeitä ravinteita, mukaan lukien A- ja C-vitamiinit sekä antioksidantit, jotka auttavat vahvistamaan immuunijärjestelmää.

Valmistusaineet

  • 1 porkkana
  • 2 appelsiinia
  • Tilkka vettä

Kuinka valmistat sen?

Laita porkkana mehustimeen erottaaksesi mehun. Jos teet mehun tehosekoittimessa, lisää hiukan vettä. Sekoita sitten joukkoon appelsiinimehu saadaksesi todellisen tehojuoman puolustusjärjestelmällesi.

Kiivi-appelsiinimehu

Kiivissä on uskomattoman paljon C-vitamiinia. Tässä ohjeessa kiiviin yhdistetään appelsiinimehun hyvät ominaisuudet ja lopputuloksena on tehokkaasti puolustusjärjestelmää kohottava mehu.

Valmistusaineet

  • 2 kiiviä
  • 1 ruokalusikallinen siitepölyrakeita
  • 1 appelsiini

Kuinka valmistat sen?

Kuori ja paloittele kiivit ennen kuin laitat ne tehosekoittimeen. Lisää siitepölyrakeet ja appelsiinimehu, sekoita muutaman minuutin ajan. Juo päivittäin, varsinkin talviaikaan jolloin on korkeampi riski vilustua ja sairastua flunssaan.

Propolis

Propolis on mehiläisten valmistamaa kittivahaa, jota käytetään mehiläispesän reikien peittämiseen estämään pöpöjen leviäminen. Kun nautimme sitä, se vastustaa bakteereja, desinfioi ja tehostaa vastustuskykyä. Sekoita 20 tippaa propolista lasilliseen vettä ja juo kolmesti päivässä.

Puolustusta tehostava smoothie

mangosmoothie

Tässä mehussa yhdistyy valkosipulin, appelsiinin, sipulin ja parsakaalin hyödyt tehokkaaksi juomaksi, joka vahvistaa immuunijärjestelmää. Sen maku ei ehkä ole paras mahdollinen, mutta sen terveyshyödyt ovat hämmästyttävät ja se auttaa suojaamaan sinua monilta sairauksilta.

Valmistusaineet

  • 1 appelsiini
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 sipuli
  • 1 parsakaalin kukinto

Kuinka valmistat sen?

Purista appelsiinin mehu ja lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen. Sekoita kunnes juoma on tasaista. Juo sitä kerran päivässä viikon ajan, pidä kuukauden tauko ja toista.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.