5 hoitavaa ruoka-ainetta, jotka voivat parantaa elämänlaatuasi

5 hoitavaa ruoka-ainetta, jotka voivat parantaa elämänlaatuasi

Viimeisin päivitys: 10 toukokuuta, 2019

Tiesitkö, että on olemassa tiettyjä ruokia, jotka hoitavien ominaisuuksiensa ansiosta voivat auttaa parantamaan elämänlaatua? Ne ovat jokapäiväisiä ruokia, joista on valtavasti hyötyä terveydelle. Siitä huolimatta unohdamme joskus lisätä niitä ruokavalioomme. Otetaan selvää mitkä ovat viisi tällaista hoitavaa ruoka-ainetta, niin voit aloittaa niiden lisäämisen ruokavalioosi jo tänään!

1. Valkosipuli: paras vaihtoehto

On osoitettu, että valkosipuli on yksi niistä ruuista, joilla on eniten lääkinnällisiä ja hoitavia ominaisuuksia.

Valkosipuleilla on puhdistava, desinfioiva ja bakteereja tappava vaikutus. Se auttaa myös tehokkaasti veren muutoksissa. Valkosipulia voidaan käyttää sisäisesti tai ulkoisesti. Sitä voivat käyttää henkilöt, joilla on terveysongelmia, ja se on myös vaaratonta.

Mihin valkosipulia käytetään yleisesti

 • Diabetekseen
 • Ripuliin tai suoliston ähkyyn
 • Lisäämään ruokahalua ja auttamaan ruoansulatusta
 • Taistelemaan maksahäiriöitä vastaan
 • Taistelemaan hengitysteiden tulehduksia vastaan
 • Tarttuviin infektioihin (kurkkumätä, vilustuminen, lavantauti)
 • Loisten poistamiseen

Miten sitä käytetään

Valkosipulihoidossa sitä syödään tyhjään vatsaan joka päivä. Jos kuitenkin haluat parhaat tulokset, sinun pitäisi syödä sitä tyhjään vatsaan keskipäivällä ja yöllä. Se on tehokasta, mutta jos hengityksesi tai vatsasi ei kestä sitä hyvin, syö valkosipulia kohtuudella.

2. Kaura

nauti kauraa, hoitavaa ruoka-ainetta

 

Kaurat ovat hiilihydraatteja, tunnettuna yleisesti samankaltaisena viljana vehnän kanssa. Tästä syystä moni uskoo, että se aiheuttaa painonnousua, mutta se ei ole totta. Päinvastoin kaura edistää kehosi oikeanlaista toimintaa monella tavalla. 

Sen lisäksi että siinä on paljon kuituja, kaura auttaa ruoansulatuselimistöäsi toimimaan paremmin, auttaa alentamaan kolesterolitasoa ja huolehtii verensokerin tasapainosta.

Miten sitä käytetään

Voit syödä kauraa kuinka tahansa (mieluiten hiutaleina). On oma päätöksesi haluatko syödä sitä vain maidon kanssa vai lisätä myös muita ainesosia. Voit syödä kulhollisen kaurahiutaleita päivässä.

3. Pähkinät

Pähkinät

Pähkinät ovat loistava täydennys aterioihisi tai päivittäiseen toimintaasi.

Makeisten ja karamellien ahmimishimo on hyvin yleinen kaikissa ikäluokissa. Kaikki taitavat kyllä tietää, että makeisten syöminen ei anna keholle hyviä ravintoaineita, koska ne eivät sisällä vitamiineja tai mineraaliaineita ja ainoastaan täyttävät meidät kaloreilla. Itse asiassa ne voivat olla todella haitallisia, ja voivat aiheuttaa esimerkiksi diabetesta.

Tästä syystä suosittelemme, että vaihdat makeiset pähkinöihin, jotka ovat hyvin terveellisiä, herkullinen jälkiruoka, sisältävät vain vähän sokeria, niissä on todella paljon kuituja ja mineraaleja ja niissä on hyvä määrä kaliumia, joten ne pitävät kehosi järjestyksessä. Älä kuitenkaan ylisyö pähkinöitäkään, sillä niissä on paljon kaloreita.

4. Suklaa

Suklaa

Mahtaako olla mitään ihanampaa kuin nauttia suklaapala arkirutiinien lomassa! Suklaan herkullisuus ei kuitenkaan ole sen ainoa hyvä ominaisuus. Tutkimusten mukaan suklaa voi suojella sinua verihyytymiltä ja vähentää riskiä sairastua sydänsairauksiin. Toisin sanoen se vähentää sydänkohtauksen riskiä.

Tässä tapauksessa tulee ehdottomasti syödä orgaanista tummaa suklaata, koska se on puhtaassa muodossa ilman lisättyä sokeria ja maitoa.

5. Tomaatti

Tomaattimehu

Tomaateilla on erityinen ominaisuus: ne ovat hyviä puhdistamaan ihoasi. Mutta sen lisäksi niistä on löydetty muitakin todella terveellisiä ominaisuuksia niiden syömisen suhteen, joten laita tämän hedelmän ympärillä pyörivät ennakkoluulot syrjään.

Tomaatit toimivat suurella voimalla veressä, ja niissä on suuri K-vitamiinipitoisuus, joka auttaa ehkäisemään verenvuotoja. Niillä on myös verta puhdistava vaikutus ja myöskin ruoansulatusta aktivoiva kyky, taaten paremman aineenvaihduntaprosessin kehossasi.

Tomaatit voivat toimia laksatiiveina ja ne ovat hyödyllisiä liikalihavuuden ja maksahäiriöiden torjuntaan. 

Miten sitä käytetään

Syö mieluummin luonnollisia (raakoja) tomaatteja ja yritä sisällyttää ne aterioihisi.

Nauti näitä viittä hoitavaa ruoka-ainetta säännöllisesti ja paranna terveyttäsi!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Kolme tapaa puhdistaa kehoa jatkuvasti
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Kolme tapaa puhdistaa kehoa jatkuvasti

Kehon puhdistaminen kuureina saattaa tuntua hankalalta. Tästä artikkelista löydät hyvin yksinkertaisia ja nopeita tapoja puhdistaa kehoa jatkuvasti...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Gómez-Juaristi, M., González-Torres, L., Bravo, L., Vaquero, M.P., Bastida, S. y Sánchez-Muniz, F.J. Efectos beneficiosos del chocolate en la salud cardiovascular. Nutr Hosp. 2011; 26(2): 289 – 292
 • López León, R. y Ureña Solís, J. Propiedades antioxidantes de los frutos secos y la disminución del colesterol total y LDL- colesterol. Rev Costarr Salud Pública 2012; 21(2): 87-91
 • Navarro-González, I. y Periago, M.J. El tomate, ¿alimento saludable y/o funcional? Rev Esp Nutr Hum Diet. 2016; 20(4).
 • Ramírez-Concepción, H.R., Castro-Velasco, L.N. y Martínez-Santiago, E. Efectos Terapéuticos del Ajo
  (Allium Sativum). Salud y Administración, 2016; 3(8): 39 – 47.
 • Ruiz, N.A. Efectos beneficiosos de una dieta rica en granos enteros. Rev Chil Nutr. 2005; 32(3)

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.