Smoothiet hiusten, kynsien ja ihon hoitoon

9 helmikuun, 2019
Myös smoothieiden avulla voit antaa elimistöllesi hiusten, ihon ja kynsien kunnon parantamiseen tarvittavia vitamiineja. Nämä juomat ovat myös erittäin täyttäviä ja herkullisia, ja ne sopivat erityisen hyvin aamiaisella nautittaviksi.

Smoothiet ovat kätevä vaihtoehto saada kerralla paljon tarpeellisia ravinteita. Ovatko hiuksesi ohuet, ja katkeilevatko ne helposti? Oletko huomannut ihosi olevan kuiva, tai haluatko estää ryppyjen ilmaantumista? Ovatko kyntesi hauraat, ja huomaatko niissä pieniä valkoisia pisteitä tai pystysuuntaisia viivoja?

Tässä artikkelissa kerromme sinulle kuinka voit valmistat smoothiet, joissa on runsaasti muun muassa silikonia, biotiinia ja A-vitamiinia.

Voit nauttia näitä juomia päivittäin esimerkiksi aamiaisella tai välipalana, ja samalla vahvistat sisältä lähtien ja luonnollisesti hiuksiasi, ihoasi ja kynsiäsi. Lisähyöty on myös se että nämä smoothiet maistuvat erittäin herkullisilta!

Elimistöä ravitsevat smoothiet

Smoothiet ovat helppo ja kätevä tapa antaa keholle sen tarvitsemia vitamiineja, mineraaleja ja muita ravinteita. Ne ovat myös hyvin kylläiseksi tekeviä juomia, jotka auttavat sinua pitämään painosi terveellisellä tasolla. Ravinnepitoiset smoothiet ovat hyvä juomavalinta kaikenlaisille ihmisille.

Annamme sinulle siis muutamia reseptejä, jotka on mietitty erityisesti hiusten, ihon ja kynsien kunnon parantamista ajatellen. Jos juot näitä smoothieita päivittäin, saatat huomata myös muita parannuksia elimistössäsi, ja kaupan päälle on todennäköistä, että koko olosi kohentuu.

Paras aika juoda smoothieita on aamulla tai aamiaisella. Voit juoda yhden kokonaisen juoman kerralla, tai voit ottaa lähtiessäsi mukaan pullon, josta juot aamun kuluessa.

Iltapäiväkin on hyvä ajankohta smoothieille, mutta suosittelemme kuitenkin tällöin ainoastaan yhtä lasillista, mikäli painon kontrollointi on tavoitteenasi. Nämä juomat ovat hyvin ravinteikkaita, ja iltapäivisin emme yleensä liiku yhtä paljon kuin aamulla, joten yksi lasillinen riittää.

Seuraavat smoothiet sopivat koko perheelle. Kokeile kaikkia reseptejä, ja sekoittele aineksia mieltymysten mukaan!

Marjaisat smoothiet

Silikonipitoinen smoothie

Silikoni on osa hiusten, kynsien ja ihon rakennetta. Sitä on hyvä ottaa mukaan ravintoon etenkin siksi, että vuosien vieriessä keho alkaa menettää silikonia, ja tämä tapahtuu kiihtyvällä vauhdilla 40 ikävuoden jälkeen. Etenkin naisilla silikonin määrä laskee helposti, sillä estrogeenin menettäminen vaihdevuosien aikana voi lisätä silikonipuutosta.

Tässä smoothiessa on mukana ennen kaikkea silikonia runsaasti sisältäviä aineksia, mutta saat siitä myös muita hyötyjä mineraalien ja vitamiinien muodossa:

 • Kaura: tämä vilja on tärkeä silikonin lähde (se sisältää 595 mg jokaista 100 grammaa kohden), ja se on myös erinomainen tuote aamiaisella, sillä se on hyvin täyttävä ja ravinteikas.
 • Päärynät: yksi kaikkein silikonipitoisimmista hedelmistä, joka antaa tälle juomalle myös herkullista makeutta.
 • Oluthiiva: tämä ravintolisä on hyvin tärkeä tuote silloin, jos haluat vaikuttaa luonnollisella tavalla ihon tai hiusten kuntoon, sillä se sisältää paljon silikonia.

Kahteen juomaan riittävät määrät:

 • 2 ruokalusikallista kaurahiutaleita tai -leseitä, joita on liotettu 2 tunnin ajan vedessä, tai lasillinen kauramaitoa.
 • 2 kypsää päärynää.
 • Jos käytät kaurahiutaleita, lisää myös 150 ml vettä smoothieesi.
Vaaleat smoothiet

Biotiinipitoinen smoothie

Biotiini, jota kutsutaan myös nimillä H-vitamiini ja B7-vitamiini, on elintärkeä ravinne monille elimistön kudoksille, kuten hiuksille, iholle ja kynsille. Se on hyödyksi etenkin silloin, jos tarvitset näihin lisää tukevuutta tai kestävyyttä.

Tähän smoothieen käytetään seuraavia aineksia:

 • Banaani: tämä on yksi kaikkein eniten biotiinia sisältävistä hedelmistä.
 • Mansikat: biotiinin lisäksi saat niistä smoothiellesi loistavan maun.
 • Saksanpähkinä: tämä on mahtava tuote biotiinin saantia ajatellen, ja saat siitä lisäksi E-vitamiinia ja terveellisiä rasvoja.

Kahteen juomaan riittävät määrät:

 • 1 kypsä banaani
 • 6-8 kypsää mansikkaa
 • 5 raakaa ja kuorittua saksanpähkinää
 • 150 ml vettä
Mansikkaiset smoothiet

A-vitamiinipitoinen smoothie

A-vitamiini, jota löytyy etenkin oranssin ja vihreän värisistä ruokatuotteista, auttaa uudistamaan kudoksia sekä kamppailemaan hiusten ja ihon kuivuutta vastaan.

Suosittelemme siis tätä smoothieta erityisesti niille ihmisille, joiden hiukset tai iho ovat kuivat, ja jotka haluavat saada hiuksensa ja kyntensä kasvamaan nopeammin.

 • Porkkanat: sisältävät paljon A-vitamiinia, ja sopivat smoothieihin erittäin hyvin myös makeutensa vuoksi.
 • Avokado: tämä hedelmä on yksi kaikkein parhaista ravinteiden lähteistä, ja siksi sen ei tulisi puuttua kenenkään hyvinvoinnistaan kiinnostuneen ruokavaliosta.
 • Maito: hyvä A-vitamiinin lähde niille ihmisille, joiden elimistö pystyy käsittelemään sitä ruoansulatuksessa. Jos näin ei ole, voit korvata maidon jogurtilla tai jollakin kasvipohjaiselle juomalla.

Kahteen juomaan riittävät määrät:

 • 2 kuorittua ja raastettua porkkanaa
 • 1 kypsä avokado
 • 1 kupillinen maitoa, jogurttia tai kasvipohjaista juomaa

Kokeile näitä herkullisia ja superravitsevia smoothieita, jos haluat parempikuntoiset hiukset, ihon ja kynnet täysin luonnollisin keinoin!

Lai-Cheong, J. E., & McGrath, J. A. (2017). Structure and function of skin, hair and nails. Medicine (United Kingdom). https://doi.org/10.1016/j.mpmed.2017.03.004

Daniel, C. R., Piraccini, B. M., & Tosti, A. (2004). The nail and hair in forensic science. Journal of the American Academy of Dermatology. https://doi.org/10.1016/j.jaad.2003.06.008

Wisselink, M. A., Declercq, J., & Willemse, T. (2008). Skin, hair, and nails. In Medical History and Physical Examination in Companion Animals. https://doi.org/10.1016/B978-0-7020-2968-4.00015-0