Kuiva iho kiinteäksi ja nuorekkaaksi

syyskuu 29, 2015
Edistääksesi pehmeää ihoa ja torjuaksesi ikääntymisen merkkejä, on todella tärkeää kosteuttaa ihoa päivittäin. On myös hyvä kuoria ihoa vähintään kerran kuussa poistaaksesi kuolleet ihosolut.

Ihomme on suojaton kymmenille olosuhteille joka päivä, mikä voi aiheuttaa sen muuttumisen kuivaksi ja epäterveeksi, antaen meille ikääntyneen ulkonäön ja vaikuttaen terveyteemme. Vapaat radikaalit pilaantuneessa ilmassa, tupakointi, korkeat ja matalat lämpötilat, UV-säteet ja jopa ruokavalio voi pyyhkiä iholtamme sen nuorekasta ulkonäköä kuivattamalla sitä. Se ei ole terveellistä eikä puoleensavetävää, ja kukapa meistä ei toivoisi terveellistä ja säteilevää ulkomuotoa. Kauneus- ja terveysala on kuitenkin antanut meille monia vaihtoehtoja ihon huolehtimiseen ja kosteuttamiseen, jotta se näyttäisi pehmeältä, kiinteältä ja nuorekkaalta. 

Jos olet yksi niistä monista jotka kärsivät kuivasta ihosta, sinun pitäisi tietää, että ihosi tarvitsee jatkuvaa huolenpitoa ja suojelua. Tämä artikkeli antaa sinulle joitakin vinkkejä suojaamaan ja elvyttämään ihosi sen parhaaseen ulkonäköön.

Vinkkejä pehmeän, kiinteän ja nuorekkaan ihon säilyttämiseen

 • Jos nautit kuumista kylvyistä aloittaessasi päiväsi tai ne auttavat sinua rentoutumaan illalla, sinun pitäisi pitää mielessä että vaikka se on hyvä keino rentoutua, sillä voi olla itse asiassa negatiivinen vaikutus ihosi terveyteen. Kuumassa vedessä lilluminen kuorii ihosi sen luonnollisista öljyistä. Kylmä vesi on paras, mutta suihku tai kylpy haaleassa vedessä voi myös auttaa suojaamaan ihoasi.
 • Kun on suihkun aika, hoida ihoasi lempeästi ja valitse kylpytuotteet hyvin. Valitse tuotteita, jotka on tehty kuivalle tai herkälle iholle ja käytä niitä lempeällä kädellä ja pesusienellä, joka on tehty erityisesti siihen tarkoitukseen. Käytä deodorantteja ja antiperspirantteja ainoastaan alueille joille ne on tarkoitettu; niiden lisääminen kehosi muille alueille voi aiheuttaa ihon kuivumista. Ja tärkeimpien suihkun tai kylvyn jälkeisten tapojen joukossa on ihon kuivaaminen pyyhkeellä taputellen, ei jynssäten.
 • Kosteuta ihosi jokaisen suihkussa tai kylvyssä käynnin jälkeen. Suosittelemme tuotteita jotka sisältävät lanoliinia, mineraaliöljyjä, vaseliinia tai hyaluronihappoa – kaikkien tiedetään auttavan hoitamaan kuivaa ihoaParas käytäntö on kosteuttaa käyttäen eteerisiä öljyjä tai voidetta joka sisältää todistettuja kosteuttavia vaikuttajia. 
 • Suosittelemme, että teet kuorimisesta osan viikkorutiiniasi. Vältä kuorinta-aineita jotka sisältävät kemikaaleja tai joita ei ole tehty luonnollisista aineista, koska kemikaalit voivat myös kuivattaa ihoasi. Kotona tehdyt kuorintavoiteet, jotka sisältävät luonnollisia kosteuttavia ainesosia, suojelevat ihoasi ja poistavat kuolleita soluja, on paras vaihtoehto.
 • Ruokavaliosi pitäisi olla terveellinen ja monipuolinen sisältäen runsaasti antioksidantteja taistelemaan vapaiden radikaalien vaikutuksia vastaan. Sisällytä aina hedelmiä ja vihanneksia ruokavalioon, sekä terveellisiä rasvoja kuten Omega-3 -rasvahappoja. 
 • Sinun pitäisi juoda vähintään kaksi litraa vettä päivässä. Tämä auttaa pitämään sinut luonnollisesti kosteutettuna ja vaikutukset näkyvät ihollasi terveellisenä hehkuna.

Kosteuttavat naamiot nuorekkaamman näköisen ihon saamiseksi

Kurkku

 

Seuraava resepti auttaa sinua luomaan naamion, joka hoitaa kuivaa ihoa kolmella voimakkaimmalla ikääntymisen merkkejä torjuvalla ainesosalla, jotka eivät ainoastaan auta kosteuttamaan ihoa vaan myös häivyttämään ryppyjä.

Ainesosat

 • 2 ruokalusikallista maustamatonta jogurttia
 • 1/2 kurkku murskattuna
 • Yksi ruokalusikallinen hunajaa

Valmistus

Sekoita hyvin nämä ainesosat keskenään. Lisää ihollesi, peittäen kasvot täysin. Anna vaikuttaa 15 minuuttia ja huuhtele kylmällä vedellä.

Kuoriva ihonaamio

sokeri

Tämä naamio on täydellinen ratkaisu kosteuttamaan ja kuorimaan, sekä poistamaan iholle kertyneitä kuolleita soluja. Näiden ainesosien sekoitus ei ainoastaan kosteuta vaan myös puhdistaa, tasoittaa ja kiinteyttää uhmaten iän haittoja. 

Ainesosat

 • 3 ruokalusikallista kaurapuuroa
 • 1 ruokalusikallinen sokeria
 • 2 ruokalusikallista hunajaa
 • 1/4 appelsiinia, mehuna

Valmistaminen

Sekoita ainesosat hyvin kunnes siitä muodostuu tahnaa. Lisää puhtaalle iholle, hieroen pyörivin liikkein. Anna vaikuttaa 15 minuuttia ja huuhtele viileällä vedellä.

 

 

UUTISIA VERKOSSA