Ikuinen uhri - ihminen, joka valittaa aina

Krooninen uhrina oleminen luo vääristyneen kuvan todellisuudesta. Tällainen ihminen onnistuu aina löytämään syyn kaikille asioille, jotka hänelle tapahtuvat.
Ikuinen uhri - ihminen, joka valittaa aina

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Jossakin vaiheessa elämäänsä jokainen on varmasti ottanut itselleen uhrin roolin. Mutta mitä sitten tapahtuu, jos tästä roolista tulee osa ihmisen persoonallisuutta? Mitä tapahtuu, jos valitamme koko ajan?

Tällöin ihminen kärsii kroonisesta uhrina olemisesta. Seuraavassa kerromme tästä asiasta tarkemmin, joten jatka lukemista ja poista näiden ihmisten negatiivinen vaikutus omasta elämästäsi, jos sellaisia on kohdallesi sattunut, tai ehkä huomaat itsessäsi näitä piirteitä ja haluat niistä eroon.

Krooninen uhrin ja pessimismi

Ihminen, joka näkee itsensä uhrina, on onneton ja pessimistinen. Kaikki on tällöin tummaa, ja kyseinen henkilö uskoo, että hänelle tapahtuu vain pahoja asioita. Hän kokee, että huono tuuri seuraa häntä aivan missä tahansa. Tällaisessa tapauksessa kyseessä on krooninen uhri.

nainen ja pilvi

Ongelmana on kuitenkin se, että tämä ei ole totta, sillä kroonisella uhrilla on vääristynyt kuva todellisuudesta.

 

Ihminen, joka valittaa kaikesta ja aina, näkee nimittäin elämän sellaisella tavalla, joka ei vastaa todellisuutta. Hänen pessimistinen asenteensa ja usko siitä, että hänelle tapahtuu aina kaikkea pahaa, saa aikaan tämän vääristyneen näkemyksen.

Jokaisella on ollut elämässään kovia aikoja, ja saatat nyt tätä lukiessasi miettiä, oletko kenties itsekin tällainen krooninen uhri. Krooninen uhriksi itsensä kokeminen rakentuu ajan kuluessa, ja se on asenne elämää kohtaan.

On kuitenkin niin, että jos käyt läpi tumman tai suruntäyteisen jakson elämässäsi, ei tämä automaattisesti tarkoita, että sinusta tulisi krooninen uhri.

Pessimistiset ihmiset ja krooniset uhrit saavat ravintoa negatiivisista tunteistaJa vielä pahempaa on se, että he eivät vain syytä toisia omista onnettomuuksistaan, vaan heillä on halveksunnan, aggressiivisuuden, suvaitsemattomuuden ja jopa väkivaltaisuuden asenteita.

Kroonisen uhrin tyypilliset piirteet

Jos et nyt ole varma, oletko itse krooninen uhri, tai jos joku sinun lähipiirissäsi kärsii tästä häiriöstä, katsotaan seuraavaksi niitä ominaisuuksia, jotka kuvaavat tätä persoonallisuustyyppiä parhaiten.

Vääristynyt kuva todellisuudesta

Ne ihmiset, jotka ovat kroonisia uhreja, uskovat, että kaikki tapahtuu heille jostakin toisesta ihmisestä johtuen. Tämän vuoksi he eivät koskaan ole vastuussa omista teoistaan, vaan syyttävät aina muita.

Ongelmana on se, että vääristynyt kuva todellisuudesta saa ihmisen tuntemaan olonsa vain huonommaksi, sillä tällöin hän uskoo, ettei hänellä ole kykyä muuttaa omaa tilannettaan.

surullinen nainen

Hän saa ravintoa valittamisesta

Valittaminen ja surkuttelu ovat ruokaa krooniselle uhrille. Jokaisella valituksellaan hän onnistuu saamaan toisten huomion sekä tulemaan huomion keskipisteeksi, mikä saa hänet tuntemaan olonsa tärkeäksi.

Pahinta tässä on se, että hän ei koskaan pyydä apua tai yritä vetää itseään irti sellaisesta tilanteesta, josta hän ei pidä. Hänen tapansa toimia on yksinkertaisesti valittaminen.

Tavoitteena on syyllisen löytäminen

Kaikki uhrit etsivät syyllistä osapuolta, jolle he voisivat asettaa syyn omista ongelmistaan, joista he eivät itse halua olla vastuussa. He uskovat, että toisia motivoivat heidän omat kiinnostuksen kohteensa, ja että ihmiset vain käyttävät muita hyväkseen.

Tällaisen kuvan omaava ihminen ei kuitenkaan ymmärrä, että hän itse on keksinyt tämän valheen, ja hän ei myöskään ymmärrä itse asiassa nauttivansa tästä.

Itsekritiikin puute

Tässä kohtaa on varmaankin jo selvää, että krooninen uhrina oleminen saa ihmisen olemaan kykenemätön omaamaan hyvää käsitystä omasta itsestään. Olet siis kroonisena uhrina kykenemätön ymmärtämään, että sinussa itsessäsi olisi jotain vikaa, tai että voisit parantaa itsessäsi jotakin.

Huonot asiat ja negatiivinen energia ovat muiden luomaa, eivätkä nämä ole tällaisen ihmisen hallinnassa. Hän on vain uhri jossakin, jota hän itse ei voi pysäyttää.

Manipulaatio ja tunnetason kiristys

Krooninen uhri on asiantuntija siinä, kuinka tilanteita ja ihmisiä hallitaan, jotta omat tavoitteet voidaan saavuttaa. Hän tietää, että uhrina oleminen kääntää asiat omaksi eduksi.

Tämän vuoksi on tärkeää olla tietoinen siitä, että pessimistinen ihminen käyttää tunnetason kiristystä, jotta hän näyttäisi vielä enemmän uhrilta missä tahansa tilanteessa. Hän nauttii huonosta asenteestaan sekä saa ravintoa omasta surustaan, syyttäen toisia tunteakseen itsensä tärkeäksi.

nainen ja pinkit hiukset

 

Sinun kannattaa opetella toimimaan tämän tyyppisen ihmisen kanssa sillä tavalla, että voit neutralisoida hänen käytöksensä. Näin negatiiviset tunteet eivät valtaa sinua. Krooninen uhri on myrkyllinen ihminen, joka myrkyttää sinut siitä huolimatta, uskotko näin käyvän vai et.

Jos sinulla on mahdollisuus poistaa krooninen uhri elämästäsi, tee se!

Muista, että sinä et ansaitse sitä, että joku toinen repii alas onnellisuutesi valituksillaan ja kritiikillään. Ne ovat tulosta tällaisen ihmisen omasta vääristyneestä todellisuuskäsityksestä ja hänen yrityksestään tulla marttyyriksi.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.