Logo image
Logo image

Kolme suurta virhettä suhteen päättyessä

2 minuuttia
Vaikka hän onkin ollut osa elämääsi, eron jälkeen sinun ei tulisi yrittää pitää yllä samanlaista suhdetta ex-kumppanisi kanssa, tai muutoin sinun on mahdotonta mennä eteenpäin.
Kolme suurta virhettä suhteen päättyessä
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Me kaikki teemme paljon virheitä, mutta on joitakin hyvin suuria virheitä, joita saatamme tehdä suhteen päättyessä sitä tiedostamattamme.

Jotkut niistä ovat väistämättömiä. Tunteet tekevät temppunsa, ja kaikki riippuu myös olosuhteista, joissa olemme päättäessämme suhteen.

Suhteen päättäminen silloin, kun rakkaus tai intohimo on jo lopullisesti sammunut, ei ole sama asia kuin suhteen päättäminen uskottomuuden tai muun hyvin tuskaisen petoksen jälkeen.

Tänään katsomme joitakin mahdollisia virheitä suhteen päättyessä. Niiden tunnistaminen ja pohtiminen estää tekemästä niitä enää uudelleen ja näkemään tilanteen uudesta näkökulmasta.

Virheitä suhteen päättyessä

1. Et pysty kääntämään sivua

Some figure

Yksi suurimmista virheistä suhteen päättyessä on pitää ex-kumppani mukana tärkeänä henkilönä elämässä.

On vaikea hankkiutua eroon ihmisestä, jonka kanssa on jakanut kokemuksia ja jopa vuosia elämästä. Olet tottunut hänen läsnäoloonsa, ja kumpikin teistä on omaksunut tiettyjä rutiineja. Nyt kun kumppani ei ole enää läsnä, tunnet olevasi nuorassa.

Mutta mitä aiemmin käännät sivun, sen parempi. Sinun on hyväksyttävä, että suhde on päättynyt, paluuta ei enää ole ja elämä jatkuu. Sinulla on paljon koettavaa!

Menneisyyteen tarrautuminen aiheuttaa turhaa kärsimystä ja estää nauttimasta elämästä. Mitä voit tehdä muuttaaksesi tämän tilanteen?

  • Nyt sinulla on aikaa itsellesi, joten käytä se hyväksi. Tee kaikkea mitä et tehnyt kumppanisi kanssa, aloita uusia harrastuksia, mene enemmän ulos ystäviesi kanssa ja näe enemmän perhettäsi.
  • Omaksu uusia rutiineja, kuten kävely tai juokseminen varhain aamulla, kahvikupillisen nauttiminen lempikahvilassasi lehteä lukien, mitä tahansa!
  • Mieti itseäsi, pidä huolta itsestäsi ja rakasta itseäsi. On virhe uskoa, että ex-kumppani pitää sinua silmällä. Miksi et alkaisi kiinnittää huomiota itseesi? Olet luultavasti unohtanut itsesi suhteen aikana.

2. Odotat jotakin ex-kumppanilta

Some figure

Suhteen päättyessä saatat odottaa jotakin ex-kumppaniltasi sitä tiedostamattasi. Se saattaa olla jokin pieni todiste siitä, että kumppanisi todella rakasti sinua, että hän aikoo pitää yhteyttä tai yhä välittää sinusta.

Tämä ei johdu mistään muusta kuin valtavasta pelostasi päästää irti. Se, että odottaa jotakin toiselta, on suuri virhe, sillä et anna toiselle aikaa käydä läpi hänen omaa suruaan. Saatat jatkaa yhteydenpitoa, kertoa tunteistasi, ja tiedostamattasi hämmennät häntä.

On selvää, että sinun täytyy saada puhua jonkun ymmärtäväisen henkilön kanssa. Mutta teidän molempien tulisi olla yksin ja päästää irti mennäksenne eteenpäin.

Kuvittele, että ex-kumppanillasi ei ole mitään mielenkiintoa kuunnella sinua. Ajattele, jos hän tekisi saman sinulle, kyllästyttäisikö sinua kuunnella mitä sanottavaa hänellä on?

Pidä kaikki tämä mielessä, sillä ehkäpä odotuksesi toista kohtaan ovat vain seurausta surustasi suhteen päättyessä.

3. Ex-kumppani on keskustelujesi pääaihe

Some figure

Yksi suuri virhe suhteen päättyessä on pitää ex-kumppani keskusteluidesi pääaiheena.

On selvää, että haluat päästellä höyryjä ja puhua aiheesta. Mutta auttaako saman toistaminen tuhansia kertoja todella sinua? Kannattaako valittaa jostakin, jota ei voi enää ratkaista?

Tämän tekeminen estää sinua pääsemästä eron yli, sillä näin pidät läsnä sen henkilön, joka ei ole enää osa elämääsi.

Toinen tapa pitää ex-kumppani elämässä on roikkua kaikessa, mikä muistuttaa hänestä. Tämä on valtava virhe, joka vain pitkittää tuskaa.

Oletko tehnyt joitakin näistä virheistä suhteen päättyessä? Niiden välttäminen vähentää aikaa, joka sinulla kestää päästä yli erosta.

Lakataan roikkumasta asioissa, jotka ovat ohi. Se ainoastaan satuttaa.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.