Logo image
Logo image

Poista negatiivinen energia kotoasi

2 minuuttia
Koti on usein se ainoa paikka maailmassa, jossa voi tuntea olonsa täysin turvalliseksi, vapaaksi ja rentoutuneeksi. Kotona voi jättää stressaavat asiat ovelle, olla oma itsensä ja tehdä mitä huvittaa. Joskus kuitenkin käy niin, että kodista tulee turvapaikan sijaan ahdistava tila, johon palaaminen tuntuu ikävältä ja epämukavalta.
Poista negatiivinen energia kotoasi
Viimeisin päivitys: 12 maaliskuuta, 2019

Huomioi, miltä sinusta tuntuu kotona ollessasi. Jos elät jatkuvassa riitelyn tai henkisen pahoinvoinnin ilmapiirissä, oli se sitten puolisoon tai lapsiin liittyvää, saattaa hyvinkin olla, että kotisi huokuu negatiivista energiaa. Negatiivinen energia kotona vahingoittaa yleistä hyvänolontunnetta ja vaikuttaa vakavasti mielentilaan. Jos joku talosi asukkaista käyttäytyy jatkuvasti inhottavalla tavalla ja luo negatiivisuutta ympärilleen, tukahduttaa se helposti ilon ja rentouden tunteen.

Jatkuva negatiivinen energia kotona tekee hallaa kaikille tilanteessa oleville. Voit tutkiskella kotisi asukkaiden suhteita ja kanssakäymistä, omaa suhtautumistasi asioihin ja asennettasi muutoksiin. Sisäisen työn lisäksi voit kokeilla konkreettisempia keinoja negatiivisen energian poistamiseen kodistasi. Näillä nikseillä luot tilalle positiivisia reaktioita, joiden vaikutuksen huomaat niin muissa perheenjäsenissä kuin vierailijoissakin.

Jos huomaat yhtäkkiä kodin muuttuneen rauhallisesta riitaisaksi, tai jos et tunne oloasi enää mukavaksi kotonasi, on aika tarttua toimeen.

Kokeile tätä…

 • Ylimääräisen tavaran kerääminen kotiin sekä tilan puute voivat alitajuntaisesti tehdä olon ahdistuneeksi. Etenkin kaapeissa ja komeroissa lymyilevät käyttämättömäksi jääneet ja tarpeettomat tavarat vaikuttavat kodin ilmapiiriin tukahduttavalla tavalla. Luovu ylimääräisestä tavarasta kirpputoreilla tai lahjoita ne hyväntekeväisyyteen – samalla teet jonkun toisen päivän aurinkoisemmaksi. Koko kodin ilmapiiri paranee kohinalla, kun tavarat ovat poissa tieltä ja hyvässä järjestyksessä.
 • Auringonvalo tekee hyvää. Avaa verhot joka aamu ja anna auringonvalon valua sisään. Kesällä pidä ikkunoita auki, jotta ilma vaihtuu.
 • Jos olet saanut perintönä huonekaluja tai muita tavaroita, kannattaa kokeilla rituaalista puhdistusta suitsukkeita käyttäen. Saadut tavarat voivat tuoda mukanaan huonoa energiaa edellisestä paikasta.
 • Ilmanvaihto kodissa on tärkeää. Ummehtunut ilma luo ummehtuneen ilmapiirin. Kunnon tuuletus tulisi suorittaa vähintään kolme kertaa viikossa, ristiveto on paras tapa saada ilma liikkeelle, eli avaa ovet ja ikkunat kaikissa huoneissa. Älä pidä verhoja tai ovia suljettuina pitkiä aikoja.
 • Hedelmät voivat auttaa huonon energian eliminoimisessa, joten pidä aina tuoreita hedelmiä esillä keittössä tai olohuoneen pöydällä.
 • Huonekasvit tekevät hyvää kodin ilmapiirille, ne luovat kuin huomaamatta rauhallisen ja vehreän ilmapiirin. Erityisesti talven pimeydessä vihreiden kasvien ja kukkien läheisyys tekee hyvää. Huonekasvit myös puhdistavat ilmaa.
 • Pese lattiat suolavesiseoksella. Lisää lattianpesuveteen kuusi ruokalusikallista suolaa, ja pese normaaliin tapaan.
 • Kaktukset ovat loistavia negatiivisen energian karkottajia. Aseta ne ikkunoiden läheisyyteen.
 • Kuuntele rentouttavaa musiikkia kotonasi. Klassinen ja rauhallinen musiikki rentouttaa mieltä ja pitää energian tasapainossa. Myös meditaatio tai rentoutusmusiikki sopii taustalle.
 • Kokeile aromaterapian rauhoittavaa vaikutusta. Valitse mieleisesi tuoksu ja anna sen levitä asuntoosi sitä samalla puhdistaen.
 • Pidä kotisi siistinä ja puhtaana. Sotku ja likaiset tai rikkinäiset esineet aiheuttavat negatiivista energiaa.

Meditaatio

Some figure

 

Meditaatio on loistava tapa puhdistaa koti negatiivisesta energiasta ja kirkastaa mieli tehden positiivisille ajatuksille tilaa. Meditaatiota voi tehdä missä vain. Vapauta kehosi lihasjännityksestä ja stressistä, ja keskity syvään hengitykseen. Meditaatio auttaa päästämään irti negatiivisista ajatuksista ja auttaa elämään hetkessä. Tunnet olosi vahvaksi ja pelottomaksi, ja voit analysoida syvimpiä tuntojasi. Meditaatio tuo esille parhaat puolesi, ja voit säteillä hyvää energiaa läheisillesi.

Huolestunut mieli ei pääse toteuttamaan itseään parhaimmalla tavalla. Meditaatio poistaa mielen esteitä ja ahtaumia, jotka usein itse kehitämme, ja vapauttaa tilaa positiivisuudelle. Taistele unelmiesi puolesta, käytä mielikuvitustasi ja luovuuttasi.

Asennemuutos uudistaa. Rakasta itseäsi ja taistele sen puolesta, että olet juuri se ihminen, joka haluatkin olla. Harmoninen koti tekee harmonisen mielen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Hooper, D. (2010). The Five Dysfunctions of a Team. Houston Home Journal. https://doi.org/http://dx.doi.org/10.1057/palgrave.jt.5740051

 • Pennartz, P. J. J. (1986). Atmosphere at home: A qualitative approach. Journal of Environmental Psychology. https://doi.org/10.1016/S0272-4944(86)80014-7

 • Pink, S., & Leder Mackley, K. (2016). Moving, Making and Atmosphere: Routines of Home as Sites for Mundane Improvisation. Mobilities. https://doi.org/10.1080/17450101.2014.957066


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.