Logo image
Logo image

Suojaa itsesi negatiiviselta energialta

3 minuuttia
Perheriidat ja -ongelmat voivat täyttää kodin negatiivisella energialla. Puhdistaaksesi kodin tästä negatiivisesta vaikutuksesta, avaa ikkunat ja verhot ja anna raikkaan ilman ja auringonvalon poistaa negatiivisuus.
Suojaa itsesi negatiiviselta energialta
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Koti on jokaiselle tärkeä asia. Kotona pääsee rentoutumaan ja rauhoittumaan, kotona saa olla oma itsensä ja kodistaan voi tehdä juuri sellaisen kuin haluaa. Negatiivinen energia haittaa kodin ilmapiiriä ja suurin osa meistä pyrkiikin pitämään kodin rauhallisena, positiivisena paikkana. On tärkeää pyrkiä poistamaan negatiivinen energia myös työpaikalta, koulusta ja harrastuksista, sillä negatiivisuus vaikuttaa niin työsuoritukseen, fyysisiin asioihin ja mielialaan. Onneksi on olemassa muutamia keinoja suojautumaan negatiiviselta energialta – jatka lukemista ja kerromme sinulle lisää energian tasapainottamisesta.

Mitä on negatiivinen energia?

Negatiivinen energia vaikuttaa ihmisen tunteisiin, henkiseen hyväänoloon ja fyysiseen terveyteen. Huono energia häiritsee sisäistä rauhaa ja sekoittaa pakkaa aiheuttaen ahdistuksen ja masennuksen tunteita, sekä keskittymiskyvyn puutetta.

Miten suojaudumme negatiiviselta energialta?

Some figure

 

Negatiivisen energian kohtaaminen on paras tapa päästä siitä eroon ja voimaannuttaa itseäsi, etenkin tunteitasi. On olemassa monta eri keinoa huonon energian välttämiseen ja siltä suojautumiseen, näistä tärkein on positiivinen asenne ja stressin vähentäminen. Näin suojaudut negatiiviselta energialta:

 • Päästä irti peloista: Joskus negatiivinen energia syntyy peloista, negatiivisista ajatuksista ja itseluottamuksen puutteesta. Tätä voi kontrolloida kohtaamalla omat pelkonsa, hyväksymällä ne ja koittamalla aktiivisesti päästä niistä eroon. Selvitä pelkojesi alkuperä ja kohtaa ne rationaalisesti. 
 • Positiivinen mieli: Positiivinen asenne ja elämänkatsomus on paras tapa pitää huonot fiilikset loitolla ja pitää mieli terveenä. Vaikeuksien selättäminen, ongelmien kohtaaminen ja omien puutteiden hyväksyminen on tärkeä osa tätä prosessia. Katso asioita aurinkoisesta vinkkelistä, älä sorru itsesääliin tai katkeruuteen.
 • Kanna mukanasi valkosipulinkynttä: Valkosipuli toimii taikakalun tavoin ja se karkoittaa niin negatiivisen energian kuin kateuden. Kääri valkosipulinkynsi pienen kankaanpalan sisään ja säilytä sitä lompakossa ja käsilaukussa. 
 • Hanki pullo timjamista uutettua eteeristä öljyä: Voit kokeilla levittää muutaman tipan timjamiöljyä korvien taakse tai ranteisiin pitääksesi negatiiviset energiat loitolla. Timjamiöljyä löytyy luontaistuotekaupoista.
 • Kanna mukanasi tuoksuruudan oksaa: Tuoksuruudalla uskotaan olevan kyky karkoittaa negatiivinen energia, joka aiheutuu muista ihmisistä tai muista syistä. Pidä muutama oksa mukanasi käsilaukussa, asettele ruutaa työpöydälle tai tuo sitä ruukullinen kotiisi. 

Miten poistan negatiivisen energian kotoa?

Some figure

 

Jos kodissa riidellään paljon tai kotona on konflikteja vanhempien tai lasten välillä, on todennäköistä, että koti on täynnä negatiivista energiaa, joka muuntaa ilmapiirin koko perheelle haitalliseksi. Ennen kuin asiat kärjistyvät ja muuttuvat vakaviksi ongelmiksi, on tärkeää puhdistaa kodin ilmapiiri negatiivisesta energiasta. Kokeile näitä keinoja kodin energiatasojen tasapainottamiseen:

 • Poista ylimääräiset tavarat: Sotkuinen ja krääsää täynnä oleva koti voi muuntaa kodin energiaa. Lahjoita tai myy ylimääräiset ja tarpeettomat tavarat, varmista ettei kaapinovien takana piileskele kasoittain käyttämätöntä tavaraa. Pidä koti siistinä ja raikkaana ja tavarat hyvässä järjestyksessä.
 • Avaa ikkunat ja ovet: Antamalla ilman kiertää vapaasti asunnossa poistat huonon energian. Tuuleta säännöllisesti ja avaa verhot antaen auringonvalon tunkeutua jokaiseen nurkkaan – tämä pitää kodin energian positiivisena ja raikkaana.
 • Suitsukkeet: Suitsukkeita on käytetty ammoisista ajoista lähtien kodin ilmapiirin puhdistamiseen ja negatiivisen energian karkoittamiseen. Polta rauhoittavia suitsukkeita tai tuoksukynttilöitä ja nauti tuoksuvasta ilmapiiristä.
 • Suolavesi: Suolan ja veden yhdistelmä sopii kodin siivoamiseen ja negatiivisen energian poistamiseen. Suola desinfioi ja poistaa bakteerit tehokkaasti.
Some figure

 

 • Aromaterapia: Käyttämällä eteerisiä öljyjä kotona pidät koko perheen rentona ja positiivisella mielellä, riitoja ei synny ja koti on rauhallinen, turvallinen paikka. 
 • Tuo luonto sisään kotiin: Hyödynnä viherkasveja kodin sisustuksessa ja asettele erilaisia huonekasveja kaikkiin kodin huoneisiin. Kasvit puhdistavat huoneilmaa ja tuovat kotiin rauhallisen, rennon olon. Kasvit kutsuvat luokseen hyvää energiaa.
 • Siivoa säännöllisesti: Pöly, lika ja roska muodostavat kotiin raskaan ja tunkkaisen ilmapiirin, joka heijastuu perheenjäseniin negatiivisina tunteina ja stressinä. Siivoa koti säännöllisesti, vähintään kerran viikossa, ja muuta huonekalujen paikkaa silloin tällöin, tämä pitää kodin energian raikkaana.
 • Kommunikointi: Tärkein tapa suojautua negatiiviselta energialta, pitää perheenjäsenet tyytyväisenä ja koti rauhallisena paikkana on jutella asioista ja ongelmista rauhallisesti ja heti niiden ilmaannuttua. Älkää antako riitojen paisua, älkää piilottako tunteitanne toisiltanne. Viettäkää laatuaikaa perheen kesken ja vahvistakaa perhesiteitä, tämä vaikuttaa koko kodin energioihin positiivisesti.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Evans, G. W. (2003). The Built Environment and Mental Health. In Journal of Urban Health. https://doi.org/10.1093/jurban/jtg063
 • Tahmiscioğlu, M. S., Anul, N., Ekmekci, F., & Durmus, N. (2007). Positive and negative impacts of dams on the environment. International Congress on River Management.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.