Feng Shuin perusteet kodin harmonisoimiseen

· elokuu 12, 2017
Vain muutamalla feng shuihin perustuvalla muutoksella saat kodistasi miellyttävämmän ja kodikkaamman paikan ja energian virtaamaan siellä paremmin.

Olet luultavasti kuullut feng shuista ja kuinka se voi auttaa parantamaan kotisi tasapainoa.

Joitakin feng shuin periaatteita on vaikea soveltaa kaupunkiasunnoissa tai vanhoissa omakotitaloissa. Voit kuitenkin soveltaa muita ohjeita helposti ja saada merkittäviä parannuksia.

Selvitä tästä artikkelista, kuinka feng shui voi tehdä kodistasi harmonisemman, miellyttävämmän ja kutsuvamman vain muutamalla yksinkertaisella ja käytännöllisellä muutoksella.

Mitä feng shui on?

Feng shui on vanha kiinalainen menetelmä, jossa oma ympäristö (koti, toimisto jne.) järjestetään esi-isiltä perityn viisauden mukaan tilassa oleskelevan ihmisen harmonian ja tasapainon parantamiseksi.

Feng shuissa vaikutetaan seuraaviin elementteihin:

  • Huonekalujen järjestys
  • Valaistus
  • Ilmanvaihto
  • Seinien väri
  • Peilit ja koristeet
  • Muut tekijät, joita on vaikeampi muuttaa, kuten rakennuksen sijainti

Alapuolella puhumme joistakin feng shuin tärkeimmistä tekijöistä, jotta voit harmonisoida tilasi helposti ja tuntea sen hyödyt terveydessäsi ja hyvinvoinnissasi.

Etuovi

Kotisi etuovi on erittäin tärkeä, sillä se symbolisesti toivottaa sinut tervetulleeksi kotiisi joka päivä sekä vastaanottaa vieraasi.

Sen tulisi olla iso, jämäkkä ja väriltään vaalea – ovi, jonka voi avata apposen auki ja josta on esteetön pääsy kodin ensimmäiseen huoneeseen.

ovi

Valo on energiaa

Kodissasi tulisi olla valoa, joko luonnonvaloa tai sähkövaloa, jotta tunnelma olisi lämmin ja miellyttävä. Valitse aina luonnonvalo ja suuret ikkunat, jos mahdollista.

Jos tämä ei onnistu, käytä lamppuja, kynttilöitä ja muita valaistuselementtejä.

Toisaalta sinun tulisi välttää pienintäkin valoa makuuhuoneessasi öisin, sillä se vaikuttaa haitallisesti uneesi.

Kylpyhuoneet

Kylpyhuoneiden tulisi aina sijaita erillään muista huoneista. Toisin sanoen niiden ei tulisi näkyä sisäänkäynnistä, keittiöstä tai olohuoneesta.

Katso tarkasti ovien sijaintia ja jopa kulmia niiden ollessa auki. Harkitse niiden piilottamista tilanjakajilla tai verhoilla, jos ne näkyvät päähuoneesta.

Toinen feng shuin yksityiskohta on se, että wc-pöntön kannen tulisi aina olla alhaalla. Se ei ole vain esteettinen kysymys; se liittyy energian virtaamiseen, joka voi oletettavasti johtaa jopa taloudellisiin tappioihin.

kylpyhuone

Yltäkylläisyyden keittiö

Keittiö on erittäin tärkeä osa kotiasi, sillä se symboloi perheen vaurautta ja yltäkylläisyyttä. Ruoan valmistaminen veden ja tulen välityksellä on terveyden kannalta oleellisen alkemian prosessi.

Näin ollen lieden tulisi olla kaukana tai erillään tiskialtaasta, jotta näiden kahden vastavoiman välillä on tarpeeksi suuri etäisyys.

Lisäksi vältä sellaista järjestystä, jossa ruokaa laittavalla henkilöllä on selkä keittiön sisäänkäyntiä kohden.

Lopuksi, sisällytä puisia elementtejä, tuoreita hedelmiä ja kukkia antamaan hieman elämää ja väriä keittiöösi.

Harmoninen uni

Makuuhuone on tarkoitettu levolle ja läheisyydelle, eikä sillä tulisi olla mitään muuta tehtävää. Makuuhuonetta ei suositella käytettäväksi minkäänlaisten töiden tekemiseen, sillä tämä saattaa järkyttää tilan tasapainoa.

Alla olemme korostaneet tärkeimpiä tekijöitä terveen makuuhuoneen kannalta feng shuin mukaan:

  • Valitse luonnollisia kankaita ja materiaaleja, sekä hempeitä tai pastellivärejä. Voit käyttää jonkin verran kirkkaampia värejä, kuten punaista, mutta rajoita niiden määrää.
  • Toinen tärkeä tekijä makuuhuoneessa on sängyn suunta: sängyn päänpuoleisen päädyn tulisi osoittaa pohjoiseen tai itään.
  • Vältä peilejä, joista sänky heijastuu.
  • Vaikka tavaroiden säilyttäminen sängyn alla saattaa vaikuttaa kätevältä, sen tekeminen (tai esineiden pitäminen sängynpäädyn päällä) voi hankaloittaa yöunia.