15 luovaa vinkkiä kodinhoidon helpottamiseksi

huhtikuu 11, 2017
Jotta kotitöitä voitaisiin helpottaa oleellisesti, tarvitaan ainoastaan hiukan mielikuvitusta. Voit hyödyntää jokapäiväisiä kodin tavaroitasi paljon enemmän kuin luulet.

Vaikka kuinka paljon yrität säästää aikaa päivittäisten kotitöiden tekemisessä, kaikkien paikkojen siivoaminen ja järjestäminen vie lähes aina kokonaisen päivän.

Huoneiden siivoaminen, tavaroiden järjestely, keittiössä puuhaaminen ja muut kodin työt tekevät elämästä monimutkaisempaa monta kertaa viikossa.

Tämä johtuu kuitenkin usein siitä, että meiltä puuttuu luovuutta tai tietoa, ja käytämmekin paljon energiaa sellaisten asioiden tekemiseen, jotka eivät itse asiassa ole tarpeellisia. Kun sitten saamme nämä työt päätökseen, ei meitä enää huvita tehdä mitään muuta.

Ensi silmäyksellä jotkut seuraavista ideoista saattavat vaikuttaa naurettavilta. Ne ovat kuitenkin vastauksia moneen sellaiseen pulmaan, joita ilmenee kotona tämän tästä.

Tässä artikkelissa haluamme siis kertoa 15 tavasta, joilla voit helpottaa kodin töitä oleellisesti – kokeile näitä heti seuraavan kerran, kun olet ryhtymässä huoltamaan huusholliasi!

Kuinka kodinhoidosta voidaan tehdä helpompaa luovuuden ja kekseliäisyyden avulla? Jatka lukemista!

1. Käännä leivänpaahdin sivuittain

chores2

Haluatko paahtoleipää juustolla? Et tarvitse tähän uunia, sillä voit kääntää leivänpaahtimen sivulleen ja liu’uttaa sisälle leivän, jolla on juustosiivu.

Saat näin nopean, herkullisen ja hyvin yksinkertaisesti valmistettavan välipalan.

2. Maissintähkien puhdistus

Näin helppoa maissintähkien puhdistus ei koskaan ole ollut! Ota vain hammasharja ja poista sillä maissin suortuvat.

Lue tämäkin: 7 tapaa puhdistaa silitysrauta luonnollisesti

3. Itsepintaisten tahrojen irrottaminen

chores3

Sitruunamehu on yksi parhaista aineksista, mikäli haluat poistaa vaikeasti irtoavia tahroja vaatteista ja muilta pinnoilta.

Purista mehu sitruunasta ja hiero nesteellä niitä kohtia, joilla on tahroja. Käytä tähän harjaa. Anna vaikuttaa 20 minuutin ajan ja poista sitten neste lämpimällä vedellä.

4. Magneetti kylpyhuoneessa

chores4

Ovatko kylpyhuoneen erilaiset esineet usein hukassa? Etkö enää jaksa etsiä pinsettejä, kynsiviiloja ja muita pieniä tavaroita? Laita magneetteja kaappisi taakse ja pystyt näin pitämään metalliset esineesi järjestyksessä ja helposti löytyvinä.

5. Alumiinifolio ovenkahvoissa

Ovien maalaus, kuten myös ikkunoiden maalaus, on hiukan monimutkaista, jos siitä ei ole juurikaan kokemusta. Lähes aina ovennupit päätyvät myös maalatuiksi, ja nämä huolimattomuustahrat ovat vaikeita poistaa.

Paras niksi tässä tavallisessa mutta ärsyttävässä pulmassa on pienen alumiinifoliopalan käyttö. Kun olet lopettanut maalaamisen, voit nähdä, että tulos on loistava!

6. Pannujen kiillotus

chores5

Kun huomaat, että kattilasi ja pannusi ovat sameita ja likaisia, ota avuksesi pala raakaa perunaa. Laita sille suolaa ja hiero pintoja kunnolla.

Tuloksena ovat kiiltävät pannut ja kattilat, joissa ei ole yhtään rasvaa.

7.  Langan pujottaminen neulansilmään

Tämä on joskus epätoivoinen yritys. Seuraavan kerran kun lankaa ei millään meinaa saada menemään lävitse neulansilmästä, ota hiukan hiuslakkaa ja laita sitä langan päähän. Saat homman hoidettua sekunnissa!

8.  Liian kova voi

chores6

Tarvitsetko voita, mutta se on liian kovaa käytettäväksi? Ota käteesi raastinrauta, ja voit käyttää voin vaivattomasti.

9. Pienten tilojen imurointi

Jos laitat vanhan kannen kastikeputkilosta imurin päähän, pystyt helposti puhdistamaan ne pienet alueet, joihin et muuten pääse käsiksi.

10. Naulan pitäminen paikoillaan

clothespin

Näin sinun ei koskaan enää tarvitse kokea sormessasi sitä kipua, joka syntyy paikoiltaan liikkuvan naulan vasaroinnista. Kun käytät tässä pyykkipoikaa apunasi, voit pitää naulan paikoillaan, kun lyöt sitä seinään.

11. Tulitikkurasia ompelun apuna

Pieni tulitikkurasia on kätevä apu neulojen, langan ja muiden ompeluun liittyvien sellaisten tavaroiden säilytyksessä, joita tarvitaan aina silloin tällöin.

12. Johtojen pitäminen järjestyksessä

chores7

Tähän sopivat niinkin yksinkertaiset esineet kuin vessapaperirullat. Niiden avulla voit pitää hyvässä järjestyksessä muun muassa tietokoneen johdot.

13. Hanojen puhdistus

Aina kun huomaat, että keittiön ja kylpyhuoneen hanat alkavat näyttää sameilta, ota avuksesi muovipussi, jossa on etikkaa. Laita hanat pussiin, ja anna niiden olla siellä yön yli.

Seuraavana päivänä ota hanat sitten pois, kiillota ne, ja tulet näkemään, että pinnat näyttävät aivan kuin uusilta.

14. Muovipussien järjestäminen

chores8

Sen sijaan että käyttäisit pussien säilytykseen yhtä muovipussia, voit pitää ne puhtaina ja hyvässä järjestyksessä nenäliinalaatikossa.

Varmista, että pussit ovat kuivia ja viikattuja, ja laita ne sitten laatikkoon, jota voit helposti käyttää jakelulaitteena.

Lue aiheesta lisää: 6 epäterveellistä kodin tavaraa joista sinun tulisi tietää

15.  Kuulokkeiden pitäminen tallessa

Tähän kelpaa hyvin lankakerä, josta olet jo käyttänyt kaiken langan. Kääri kuulokkeesi kerän ympärille sen sijasta, että joutuisit selvittelemään laukussasi pyöriviä johtoja jatkuvasti.

Nämä vinkit ovat suuresti arkea helpottavia, joten miksipä et kokeilisi  niitä säästääksesi runsaasti aikaa ja energiaa?

Onko sinulla itselläsi antaa muita vastaavia, tehokkaita niksejä, jotka tekevät elämästä kotona helpompaa? Jaa ne kanssamme!

 

UUTISIA VERKOSSA