Logo image
Logo image

19 vinkkiä kylpyhuoneen tilan lisäämiseksi

3 minuuttia
Jos haluat säästää tilaa kylpyhuoneessasi tai et saa kaikkia tavaroitasi mahtumaan sinne, kannattaa hyödyntää seinätilaa ja yllättäviäkin
19 vinkkiä kylpyhuoneen tilan lisäämiseksi
Kirjoittanut Katherine Flórez
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Säilytys on monelle päänvaiva, tai lähinnä säilytystila. Monissa vanhemmissa taloissa on pienet kylpyhuoneet, sillä suunnittelijat ovat pitäneet tärkeämpinä ja antaneet enemmän tilaa esimerkiksi makuuhuoneelle ja olohuoneelle. Vaikka kylpyhuone onkin siten usein vain hyvin pieni alue, siitä voi tehdä kotoisamman lisäämällä sinne muutamia miellyttäviä sisustuselementtejä ja koristeita.

Ongelmana on kuitenkin se, että usein kylpyhuone on vaikeasti järjestettävissä oleva tila. Siten se onkin monen kohdalla erilaisten tuotteiden ja apuvälineiden peitossa, kuten myös vessapaperin, pyyhkeiden ja muiden usein käytössä olevien tavaroiden. Säilytys on vaikeaa kaikelle tarpeelliselle.

Se, mitä moni ei ehkä tule ajatelleeksi, on kylpyhuoneen hyödyntäminen ja organisointi uudella tavalla. On nimittäin olemassa monia mahtavia tapoja säästää tilaa tässä huoneessa siten, että voit pitää tavarat kätevästi poissa tieltä ja esteettisesti miellyttävämmin organisoituina.

Jos et ole vielä pohtinut asiaa, tämänkertainen artikkelimme voi olla sinulle suureksi hyödyksi, sillä saat tästä kiinnostavia ideoita kylpyhuoneesi järjestämiseksi siten, että tavaroiden säilytys ja tilan käyttö maksimoitaisiin.  Näin se on myös miellyttävämpää katseltavaa.

Oletko siis valmis aloittamaan pienen kotiprojektin? Jatka lukemista!

1. Kierrätä PVC-putkesi

Some figure

Kyllä, luit oikein – puhumme tässä tavallisista PVC-putkista, joita sinulla on saattanut jäädä jäljelle muista kodin projekteista. Niitä voi kätevästi käyttää telineinä esimerkiksi hiusharhoille, hiustenkuivaajille sekä muille välineille ja tavaroille, jotka usein tekevät säilytyksestä monimutkaista. Yhtä äkkiä säilytys muuttuu mukavaksi.

2. Osta kapeita kalusteita

Some figure

Nurkkaan tai seinään sijoitetun hyllykön käyttö on erinomainen tapa hyödyntää monia kapeita kohtia kylpyhuoneessasi. Voit siten säilyttää pyyhkeitä, vessapaperia ja monia muita tarpeellisia asioita, ja säilytys käy helposti ja käytännöllisesti.

3. Ripusta koreja seinille

Some figure

Jos sinulla on sisustuskoreja, joita et käytä, kiinnitä ne kylpyhuoneesi seinille, jotta voisit helposti säilyttää voiteesi, harjasi ja muut pienet tavarat. Näin voit kätevällä tavalla säästää paljon tilaa sekä pitää tavarat järjestyksessä.

4. Rakenna hyllykkö

Some figure

Puinen hyllykkö voi antaa seinillesi elegantin ilmeen, ja se mahdollistaa kosmetiikkatavaroiden helpon säilytyksen ja järjestyksen.

5. Käytä ovet hyödyksi

Some figure

Kylpyhuoneen kaappien ovet ovat täydellinen tila sitä varten, että siellä säilytetään tavaroita. Voit laittaa sinne esimerkiksi hiustenkuivaajan ja kihartimen.

6. Pyyhkeet naulakkoon, joka on myös hylly

Some figure

Voisitko kokeilla pyyhkeidesi ja kosmetiikkasi säilyttämistä naulakossa, joka toimii myös hyllynä? Löytäisit näin suuresti uutta tilaa.

7. Amme voi olla myös säilytystila

Some figure

Jos olet suunnittelemassa kylpyhuonettasi tai aiot uusia tilasi, kokeile hyödyntää ammetta säilytyksessä, sillä siihen voi rakentaa piilotetun osion, johon saat kätevästi säilöön kaikki irtotavarasi.

8. Monien tasojen käyttö

Some figure

Monet astiat, joita käytetään normaalisti vaikka kakkujen tai muffinien esillepanoon, voivat toimia erinomaisina säilytysratkaisuina pienille tavaroille.

9. Lasipurkit tuovat järjestystä

Some figure

Pidätkö kierrätyksestä? Kerää tarpeettomat lasipurkkisi yhteen ja nikkaroi itsellesi viehättävä säilytysjärjestelmä kylpyhuoneeseesi.

10. Käytä magneettiliuskoja

Some figure

Jotta voisit estää pienten pinniesi ja muiden metallisten tavaroiden hukkumisen, käytä magneettiliuskaa jonkin hyllyn sisäpinnalla, jotta voisit pitää nämä esineet helposti hallinnassa.

11. Vessanpöntön päälle hyllyjä

Some figure

Kaunis hyllykkö, joka kehystää vessanpönttöä, on mahtava tapa säilyttää esimerkiksi puhdistusaineet, pyyhkeet, kankaat ja monet muut kylpyhuoneen tavarat.

12. Klipsit suihkutuotteille

Some figure

Jos sinulla ei ole hyllykköä suihkusi tai ammeesi vieressä, kokeile sen sijaan käteviä klipsejä, joilla voit kiinnittää helposti saatavilla oleviksi monenlaiset putkilot ja välineet.

13. Koukut peilissä

Voit helposti löytää koukkuja, jotka voidaan kiinnittää kylpyhuoneen peiliin tai muuhun vastavaan pintaan. Ne ovat kätevä ratkaisu harjoille, kammoille ja muille kauneudenhoidon tuotteille.

14. Ripusta hyllytasoja oviin

Some figure

Näin voit säilyttää esimerkiksi puhdistusaineita, sieniä ja mitä tahansa muuta sellaista, jonka haluat pysyvän järjestyksessä ja näkymättömissä. Ripusta siis kaappiesi sisäpuolelle hyllykköjä, joihin mahtuu paljon tavaraa.

15. Magneettilevy

Some figure

Jos ostat magneettilevyä ja kiinnität esimerkiksi meikkituotteisiisi pienet magneettinapit, voit pitää kauneudenhoidon tavarasi siististi esillä ja helposti saatavilla käyttöä varten.

16. Kääri pyyhkeet rullalle

Some figure

Sen sijaan, että vain taittelisit pyyhkeesi, kokeile niiden rullaamista. Näin voit laittaa ne koriin tai hyllylle esille, ja voit luoda miellyttävän ilmapiirin, jossa on hivenen verran ylellisyyttä.

17. Laatikosto peilin alla

Some figure

Kylpyhuoneesi tiskialtaan alla oleva tila on oivallinen paikka hyllykölle tai jaetulle hyllylevylle.

Voit säilyttää tällä tavalla lukuisia sellaisia tuotteita, joita käytät päivittäin ja joiden haluat olevan helposti saatavilla.

18. Pyyhetelineet ovessa

Some figure

Jos lisäät muutaman telineen kylpyhuoneesi oveen sen sisäpuolelle, saat täydellisen säilytystilan pyyhkeille, kylpytakeille ja muille tekstiileille.

19. Sisäänrakennetut laatikot

Some figure

Kaikki seinien takana oleva tila voidaan käyttää pienten ja monikäyttöisten laatikoiden asentamiseen.

Onko sinulla muita hyviä ideoita, jotta kylpyhuoneen usein hyvin rajallisen tilan voisi käyttää tehokkaammin ja miellyttävämmin? Kerro niistä muillekin, ja koita esittelemiemme hyvien vinkkien toteuttamista omassa kodissasi!

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.