Logo image
Logo image

Parhaat vinkit päästääksesi irti ihmisestä joka ei rakasta sinua

3 minuuttia
Mikäli et tunne olevasi toisen ihmisen rakastama, on joskus vain parempi päättää suhde, kävellä pois ja päästää irti ennen kuin satutat itseäsi.
Parhaat vinkit päästääksesi irti ihmisestä joka ei rakasta sinua
Kirjoittanut Óscar Dorado
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Elämässä tulee aika jolloin tajuat, että se henkilö johon luotit täysin ei olekaan se jonka luulit hänen olevan. Ja sinä hetkenä päätät, että on aika päättää myrkyllinen ystävyyssuhde tai parisuhde kerralla ja lopullisesti. Sen takia päätimme antaa sinulle parhaat vinkit päästääksesi irti ihmisestä, joka ei rakasta sinua.

Kuten missä tahansa ihmissuhteessa, terveellä ystävyyssuhteella pitäisi olla positiivinen vaikutus. Kyllä, suhteissa käydään luonnollisesti läpi vaikeita aikoja. Jos tällainen vihanpito jatkuu pitkään tai sitä tapahtuu liian usein, tulisi sinun pysähtyä ja miettiä että olisiko parempi päästää irti tuosta ihmisestä, joka ei rakasta sinua.

Se on tietysti helpommin sanottu kuin tehty. Loppujen lopuksi me puhumme ihmisistä joiden kanssa sinulla on ollut pitkä suhde, ihmisistä joiden kanssa jaat monia muistoja. Olet kuitenkin vahva ja kykenet löytämään jonkun, joka arvostaa sinua sellaisena kuin olet ja rakastaa sinua kaikkine virheineen.

Joten jos huomaat että joku ei enää rakasta sinua, jatka lukemista ja opi päästämään irti hänestä!

Parhaat vinkit päästääksesi irti ihmisestä, joka ei rakasta sinua

Tässä joitakin vinkkejä päästääksesi irti ihmisestä, joka ei rakasta sinua. Sinun tulisi pitää nämä vinkit mielessäsi, sillä jokainen käy läpi tällaisia tilanteita:

1. Eri teille lähteminen vaikuttaa sinuun positiivisesti

Kun on kyse ystävistä, on täysin normaalia tuntea että ystävyys tulee kestämään ikuisesti. Mutta kuten romanttiset suhteet, myös ystävyyssuhteet voivat joskus päättyä luonnollisesti, etkä voi tehdä asialle mitään.

Sinun ei tulisi koskaan unohtaa, että tulet menettämään ihmisiä elämäsi aikana.

Some figure

2. Keskity terveisiin ihmissuhteisiisi

Kun päätät lopettaa myrkyllisen ihmissuhteen, tulee sinun nähdä vaivaa keskittyäksesi elämäsi muihin ihmisiin.

Siinä mielessä on usein hyödyllistä keskittyä terveisiin ihmissuhteisiin joita haluat saada, sekä ihmisiin jotka auttavat sinua kasvamaan. Sinun tulisi pitää heistä kiinni kynsin ja hampain, ja viettää aikaa heidän kanssaan niin paljon kuin pystyt.

3. Älä kanna kaunaa

Voi olla vaikeaa hyväksyä huono ystävä. Loppujen lopuksi tämän henkilön oli tarkoitus olla läsnä ja hän petti sinut. Se voi ehdottomasti aiheuttaa katkeruutta sisälläsi, mutta sinun täytyy päästää siitä irti.

Suosittelemme sinua antamaan anteeksi henkilölle joka ei tee omaa osaansa, purkamaan itsesi syyllisyydestä ja siirtymään eteenpäin.

4. Älä odota anteeksipyyntöä

Jos ystäväsi satuttaa sinua niin pahasti että päätät poistaa hänet elämästäsi, ei sinun pitäisi odottaa hänen kuin ihmeen kaupalla pyytävän anteeksi.

Älä uskalla toivoa, että hän myöntäisi mokanneensa tai kohdelleensa sinua huonosti. Se olisi tietenkin hienoa, mutta sinusta saattaa tulla vain katkerampi, mikäli tuota anteeksipyyntöä ei koskaan tule.

“Sellaisen henkilön rakastaminen, joka ei rakasta sinua… on kuin yrittäisi lentää rikkinäisellä siivellä.”

5. Anna asioiden tapahtua itsestään

Sinun ei pitäisi piinata itseäsi, kun näin tapahtuu. Poista heidät vain elämästäsi ja anna itsellesi mahdollisuus siirtyä eteenpäin. Periaatteessa paras asia, jonka voit tehdä itsellesi, on itsesi vakuuttaminen siitä, että ansaitset jotakin parempaa.

Tämä on helpommin sanottu kuin tehty, mutta se on ensimmäinen tärkeä askel paranemisen kannalta.

Some figure

6. Sinun täytyy sallia itsesi tuntea pahaa oloa

On ymmärrettävää, että tuntee olonsa surulliseksi suhteen päättyessä. Itse asiassa on hyvä tuntea tällaisia tunteita ja myös käyttää aikaa sen pohtimiseen, mitä opit tuosta kokemuksesta. Sen tajuaminen, mikä sai sinut tuntemaan pahaa oloa, auttaa sinua välttymään mitättömyyden tunnetta tulevaisuudessa.

On hyvä kunnioittaa mahdollisia kokemiasi kivun tunteita ja sallia itsesi tuntea niitä tunteita sen sijaan että yrittäisit pullottaa ne. Sinun pitäisi myös hyväksyä se osana kokemusta ja antaa itsellesi tarvittavaa aikaa parantua.

7. Huolehdi itsestäsi

Kaikista tärkeintä mitä sinun tarvitsee tehdä, on keskittyä itseesi. Keskity itserakkauden ja kunnioituksen viljelyyn. Muistuta itseäsi siitä, että ansaitset terveen parisuhteen. Irti päästäminen ei ole helppoa, eikä ole epätavallista unohtaa oma fyysinen ja henkinen terveys eron jälkeen.

Huolehdi itsestäsi joka päivä. Lepää paljon ja syö ravinteikkaita ruokia. Sinun täytyy tyydyttää henkilökohtaiset tarpeesi.

8. Kohtaa todellisuus

Sinun täytyy pystyä hyväksymään asiat sellaisena kuin ne ovat siirtyäksesi eteenpäin. Monet ihmiset jäävät epäterveeseen suhteeseen, koska he toivovat että he voivat jotenkin muuttaa tilanteen.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että et voi muuttaa ketään. Varsinkaan jos hän ei ole itse halukas muuttumaan. Jos ihmissuhde ei toimi, on sinulla vapaus päättää se ja siirtyä eteenpäin. Se on oikeastaan omissa käsissäsi.

Lyhyesti sanottuna, oli kyse sitten kumppanistasi tai ystävästäsi, et saa epäröidä päästää irti ihmisestä, joka ei rakasta sinua. Sinun täytyy ennen kaikkea arvostaa itseäsi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Sánchez Aragón, Rozanna., Martínez Cruz, Rebeca. (2014).Causas y Caracterización de las Etapas del Duelo RománticoCauses and Portrayal of Romantic Grief Stages. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2007471914703783

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.