Logo image
Logo image

Tanssin tuomia hyötyjä keholle ja koko elämälle

2 minuuttia
Tiesitkö, että tanssiminen parantaa verenkiertoa ja poistaa kertyneitä nesteitä ja myrkkyjä kehosta? Tanssia voi yksin tai seurassa, hyödyt saat joka tapauksessa!
Tanssin tuomia hyötyjä keholle ja koko elämälle
Viimeisin päivitys: 19 helmikuuta, 2022

Käymme tässä artikkelissa läpi tanssin tuomia hyötyjä sekä keholle että elämänlaadulle. Tanssi auttaa pysymään kunnossa, tuo paremman mielen ja vahvistaa lihaksia ja tuo joustavuutta, vai muutaman mainitaksemme.

Kautta aikojen tanssi on ollut yksi vapaa-ajan suosituimmista liikuntamuodoista ympäri maailman.

Tanssiminen on hauskaa ja terveellistä ja tanssia voi mihin vain musiikkiin, soveltaen eri liikkeitä, milloin vain.

Tanssin tuomat hyödyt

Tanssiminen parantaa fyysistä kuntoa ja vahvistaa kroppaamme. Näitä tanssin tuomia hyötyjä on hyvä muistaa silloin kun laiskuus iskee, eikä tekisi tekisi mieli lähteä ulos tanssimaan.

1. Parantaa fyysistä kuntoa

Some figure

Tanssilajeja on monia, joista voi valita mieleisensä. Eräät tanssilajit on erityisesti tarkoitettu parantamaan kuntoa, ja niitä on usein tarjolla kuntosaleilla. Niissä yhdistetään liikkeitä jotka muokkaavat vartaloa aerobisen liikunnan kanssa.

Tällä yhdistelmällä lisätään fyysistä suorituskykyä, voimaa, joustavuutta ja lihaksia parantaen koko vartaloa. Tanssin avulla lihakset pysyvät vetreinä tehden meistä liikkuvaisia ja aktiivisia ihmisiä.

Istumatyö ja vähän liikkuva elämäntapa aiheuttaa liikalihavuutta joten muista, että tanssilla voi tasapainottaa omaa kehon liikkumisen tarvetta lisäten elinvoimaisuutta, energiaa ja positiivisuutta.

2. Auttaa pudottamaan painoa

Elimistö polttaa kaloreita tanssiessa. Säännöllinen tanssiharrastus voi auttaa painon pudottamisessa, ja samalla saa pitää hauskaa. Siten tanssiminen onkin oikein mukava ja terveellinen tapa päästä eroon liikakiloista.

  • Eräät tanssilajit kuluttavat lyhyessä ajassa paljon energiaa ja siten paljon kaloreita.
  • Tunnetuimmat lajit ovat zumba, samba, vatsatanssi ja muut latinalaiset tanssit.

3. Poistaa nesteitä ja myrkkyjä

Some figure

Kunnon tanssitunti tuo hien pintaan. Ihmisen keho poistaa myrkkyjä ja ylimääräistä nestettä hikoilemalla, mikä on elintärkeää.

Samasta syystä onkin hyvä pysyä hyvin nesteytettynä. Jokaisen tanssituokion aikana keho hikoilee ja menettää nesteitä. Juomalla riittävästi vettä pysyt virkeänä ja nesteytät sisäelimiä ja niveliä.

Elimistö pystyy näin poistamaan kerääntyneitä myrkkyjä, jotka kertyneinä ajan mittaan voivat aiheuttaa sairauksia.

4. Virkistää verenkiertoa

Jos sinulla on verenkierto-ongelmia kuten painon tunnetta jaloissa, suonikohjuja tai turvotusta, tulisi istuminen ja liikkumattomuus vähentää mahdollisimman olemattomiin. Jaloillaan seisominen pitkän aikaa ei sekään ole terveellistä. Joten paras vaihtoehto on tanssia!

  • Tanssi virkistää ja tehostaa koko vartalon verenkiertoa. Musiikin rytmi saa joka lihaksen liikkeelle jaloista päähän.
  • Löydä itsellesi oma suosikkilajisi, joka sopii iällesi ja fyysiselle kunnollesi.

Käy vilkaisemassa: Tanssi ja kävely voivat estää Alzheimeria

5. Parantaa ihmissuhteita

Some figure

Jotkut pitävät yksin tanssimisesta ja tanssivat itsekseen kotona. Mutta muiden kanssa tanssiminen tuo aivan uusia ulottuvuuksia, sillä silloin voit viettää aikaa toisten ihmisten kanssa ja sosiaalinen elämä paranee.

  • Varaa paikka tanssitunnille ja saatat tavata uusia kiinnostavia ihmisiä joiden kanssa jaat tanssin tuomat ilot ja laajennat ystäväpiiriäsi.
  • Tanssi tuo mahdollisuuden uusiin ihmiskontakteihin joilla on sama mielenkiinnon kohde ja voit luoda uusia ihmissuhteita: hyviä ystäviä tai jopa romanttisia suhteita.

6. Parantaa itsetuntoa

Tanssissa on niin paljon hyviä puolia, eikä pelkästään fyysisen kunnon kohoaminen. Sen ansiosta pysymme hyvässä kunnossa, ehkäisemme sairauksia ja sillä on positiivinen vaikutus mieleen.

Jos sinulla on tapana olla kotona yksin, silloin sinulla on hyvä mahdollisuus tanssia.

  • Tanssiminen auttaa ratkaisemaan ongelmia, auttaa yksinäisyyteen ja jopa suruun ja häpeään. Tanssiminen on kuin terapiaa ja se vähentää stressiä, eristäytymistä ja murheita.
  • Vaikka aloittaminen voi tuntua vaikealta, kokeile kerran ja huomaat mielesi piristyneen kummasti.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.