Tanssi ja kävely voivat estää Alzheimeria

Monotonia on pahin vihollinen aivojen yhteyksien kannalta, joten estääksesi Alzheimerin tautia, on tärkeää pysyä aktiivisena ja harrastaa esimerkiksi tanssia ja kävelyä.

Tanssi ja kävely ovat kaksi mahtavaa tapaa harjoittaa aivoja. Nämä liikuntamuodot lisäävät vapauden ja rentoutuksen tunnetta, ja lisäksi ne ovat loistavia fyysisiä harjoitteita, joilla on suora yhteys ihmisen terveyteen. Lisäksi ne antavat suojaa Alzheimerin tautia vastaan.

Journal of Alzheimer’s Disease -julkaisun mukaan minkä tahansa tyyppinen fyysinen aktiivisuus, joka yhdistää fyysisen toiminnan nautintoon, tekee aivoistasi kyvykkäämmät hermostoja rappeuttavien sairauksien torjuntaa ajatellen.

Siksi olisikin tärkeää esimerkiksi harrastaa puutarhanhoitoa tai pihan kunnostamista, tai esimerkiksi tanssia, kävelyä, pyöräilyä tai mitä tahansa sellaista aktiivisuutta, joka saa sydämesi iloiseksi ja samalla vartalosi liikkumaan. Näin voit vähentää riskiäsi saada Alzheimerin tauti jopa 50 prosentilla.

Tämä on vaivan arvoinen asia. Seuraavassa kerromme tarkemmin tästä hyvin tärkeästä asiasta, joten jatka lukemista!

Tanssi ja kävely lisäävät aivojen kyvykkyyttä ja aktiivisuutta

Olemme aikaisemmissa artikkeleissamme puhuneet paljon jokapäiväisen kävelyn hyödyistä, jos sitä tehdään ainakin 20-30 minuuttia. Tämä on hyvä tapa parantaa sydämen ja verisuonten terveyttä sekä torjua stressiä.

Eräs asia, jota et ehkä silti vielä tiedä, on se, että niinkin yksinkertaisten asioiden kuin tanssin, kävelyn ja päivittäisen kasvienhoidon harrastaminen voi vähentää olennaisesti riskiä saada hermostoja rappeuttavia sairauksia, kuten Alzheimerin tautia.

Aikaisemmin mainitsemamme tutkimuksen perusteella (tämä tutkimus tehtiin useiden lääkärien toimesta University of California -yliopistossa Los Angelesissa), ja siihen osallistuneen lääkäri Cyrus A. Rajin mukaan, fyysisen aktiivisuuden ja tunnetason nautinnon välinen yhteys voi lisätä neuronien yhteyksien määrää. Siten se voi tehdä ihmisestä kyvykkäämmän usean tyyppisen dementian torjumista ajatellen.

Naiset tanssivat

Alzheimerin tautiin ei ole olemassa hoitoa, mutta sitä voidaan ehkäistä

Me lähes kaikki tunnemme tai tiedämme jonkun, jolla on jo diagnosoitu Alzheimerin tauti. Vain harva tauti on niin surullinen kuin sellainen, jossa rakas ihminen menettää identiteettinsä ja muistonsa, ja hitaasti ajautuu sellaiseen rappeutuneeseen tilaan, joka lopulta johtaa hänen kuolemaansa.

  • Tällä hetkellä Alzheimerin tautiin ei ole olemassa hoitoa. Kyseessä on vaikea taistelu, joka aiheuttaa kärsimystä sekä potilaalle että hänen perheelleen ja läheisilleen. Tunnetasolla ongelma on entistä vaikeampi sitten, kun diagnoosi Alzheimerin taudista saadaan.
  • Vaikka ei olekaan olemassa hoitoa tähän tautiin, sitä voidaan estää. Voit siis taistella vähentääksesi omia mahdollisuuksiasi saada se myöhemmällä iällä.
  • Tämä toteutuu, jos esimerkiksi totutat itsesi kävelyyn jokainen päivä, tai jos käyt tanssitunneilla tai olet aktiivinen ulkosalla. Näin vähennät riskiäsi saada Alzheimerin tauti jopa 50 %:lla.
  • Aivan kuten tutkimus osoittaa, ne ihmiset, joilla on istuma-asentoon painottuva elämäntyyli ja vain vähän tunnetason virikkeitä, omaavat vähemmän aivotilavuutta. He ovat vähemmän ketteriä, ja heidän aivojensa neuronien yhteydet ovat vähäisemmät.

Liikunta ja sellaiset aktiviteetit, jotka ovat positiivisia, stimuloivia ja hauskoja, lisäävät aivojen harmaata massaa, ja siten näiden liikuntamuotojen onkin todettu todella olevan tehokkaita hyvinvoinnin kannalta. Näin et ainoastaan vahvista aivojasi, vaan lisäksi estät hermostoja rappeuttavia sairauksia.

Kävely ehkäisee Alzheimerin tautia

Kävele, tanssi, naura ja opi joka ikinen päivä – estät siten Alzheimerin tautia

Fyysiset aktiviteetit, kuten tanssi ja kävely, antavat aivoille happea, parantavat verenkiertoa, kuljettavat ravinteita sekä tarjoavat täydellisiä rentoutuksen hetkiä, jotka tuovat uusia stimulaation aiheita. Näin kiinnostuksesi herää ja pääset irti rutiinistasi.

  • Muista, että yksi aivojen pahimmista vihollisista on juuri rutiini. Monotonisuus ja toistuvat aktiviteetit saavat sinut päätymään eräänlaiseen masennukseen, ja tästä johtuvat mielialan vaihtelut vaikuttavat aivojen kemiaan.
  • Aivot tulevat hitaimmiksi, ja niistä tulee rutiinien myötä suuremmissa määrin automaattiset. Tällöin alat huomaamaan muistin heikentymistä, ja saurauksena on myös neuronien synapsien lisääntyminen.
  • Sellaiset aktiviteetit, jotka pakottavat kehon liikkumaan, kuten tanssi ja kävely, tarjoavat sinulle uusia stimulaationaiheita, jotka luovat kiinnostusta ja tunteita. Voitaisiin sanoa, että näin annat eräänlaista polttoainetta aivoillesi.

Lopuksi voisimme tiivistää asian siten, että aivan kuten lääkäri Cyrus Rajikin toteaa, tällä hetkellä ei vielä ole olemassa sellaista lääkettä, joka voisi poistaa Alzheimerin vaikutuksen sen jo tapahduttua. Siten ainoa tapa taistella tätä sairautta vastaan on yrittää ehkäistä sitä.

Ehkäise Alzheimerin tautia tanssimalla

Tämän tehdäksesi sinun tarvitsee olla tietoinen ainoastaan muutamasta asiasta: aivot ovat lihas, ja siten niitä tulisi harjoittaa, jos haluat pitää ne kunnossa.

Jos annat jokaisen päivän olla samanlainen kuin edellisen, ja jos aina istut sohvalla sekä rajoitat elämäsi TV:n ääreen, sosiaalisten suhteidesi ollessa kapeat, aivojesi solut alkavat hitaasti lopettaa yhteydessä olemisen toisiinsa. Ne lopettavat aktiivisuutensa.

Jos sen sijaan herätät kiinnostuksesi, ja jos laitat itsesi tilanteeseen, jossa haasteena on vaikkapa puolen tunnin kävelyn sijasta tunnin kävely (tai jos laitat vaikkapa musiikin soimaan ja tanssit, tai mikä vieläkin parempaa, opettelet zumbaa ystävien kanssa), aivosi tulevat tästä vahvemmiksi ja pysyvät ketterämpinä.

Älä unohda tätä, sillä aivojen terveys on vaivan arvoinen asia.

UUTISIA VERKOSSA