Logo image
Logo image

Parhaat kuntosalilaitteet kalorienpolttoon

3 minuuttia
Tässä artikkelissa esittelemme sopivimmat kuntosalilaitteet kalorien polttamiseksi tehokkaasti.
Parhaat kuntosalilaitteet kalorienpolttoon
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Kirjoittanut Yamila Papa Pintor
Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Oletko koskaan miettinyt, mitkä kuntosalilaitteet ovat ne kaikkein hyödyllisimmät? Saleilla on kyllä suuret määrät erilaisia laitteita kehon muokkaamiseksi, mutta ne kaikki eivät ole kuitenkaan yhtä tehokkaita, mitä tulee kalorien kuluttamiseen ja painon vähentämiseen.

Tulee kuitenkin muistaa, että laitteet yksinään eivät voi pudottaa painoasi. Tulosten aikaansaamiseksi on siis tarpeen pitää myös elämäntavat terveellisinä, mikä pitää sisällään hyvän ruokavalion.

Parhaat kuntosalilaitteet painonpudotukseen

Kuntosalilaitteet ovat tehokkaita silloin kun niitä käytetään oikein. Vaikka kaikkein tavallisimmat näistä koneista ovatkin juoksumatto ja kuntopyörä, on myös muita vaihtoehtoja jotka ovat hyviä apuja tavoitteiden saavuttamisessa.

Kuntosalilaitteet voidaan mukauttaa erilaisiin rutiineihin, mutta kaikki eivät kuitenkaan tuota samoja tuloksia.

Jotkut kuntosalilaitteet ovat toisia hyödyllisempiä. Kaikki riippuu siitä tavoitteesta, jonka olet itsellesi asettanut. Tulee myös muistaa se, että mitä suurempi on työn määrä kuntosalilla, sitä enemmän rasvaa voit polttaa.

Älä kiinnitä huomiota laitteen ruutuun, jossa näet kaloreiden palamisen tahdin. Tämä on vain arvio. Kaikkein tärkeintä on se, että keskityt treenin laatuun.

On suositeltavaa aloittaa aina alhaisen tai keskitason intensiteetin rutiinilla ja sitten lisätä sitä (nopeutta, painoa, kaltevuutta ja niin edelleen).

Kuntosalilaitteet rasvanpolttoon

Some figure

1. Kuntopyörät

Kaikkein suosituin ja hyödyllisin kuntosalin laitteista on epäilemättä juuri kuntopyörä. Arvioidaan, että se voi auttaa polttamaan 500-900 kaloria tunnissa.

Tämä laite tuottaa hyvin vähäisen rasituksen nivelissä, eikä se myöskään vaadi mitään tekniikkaa, eikä ollenkaan opettelua etukäteen. Sinun tarvitseekin vain istua ja alkaa polkea.

Istuin tulee säätää siten, että polvet taipuvat 90 asteen kulmaan.

Jopa sellaisten ihmisten jotka nostavat painoja, suositellaan harjoittavan ainakin 15 minuutin ajan kuntopyörällä polkemista, jotta rasvaa voitaisiin vähentää.

Huono puoli tämän laitteen käytössä on se, että kyseessä voi olla hiukan tylsä treenausmuoto, jos olet helposti tylsistyvää tyyppiä. Voit siis käyttää polkemiseen kuluttamasi ajan musiikin kuunteluun, tai voit katsoa vaikkapa jakson verran suosikkisarjaasi samalla kuin olet pyörän selässä.

Kun viikot vierivät, voit säätää painoa, nousta istuimelta tai jopa kallistaa yläruumiisi eteenpäin. Jos tylsistyt, voit valita myös spinning-tunnit.

2. Juoksumatto

Tämä laite mahdollistaa 450-650 kalorin polttamisen tunnissa. Kyseessä on ehdottomasti yksi kaikkein suosituimmista kuntosalilaitteista, ja ennen sen käyttöä tulee ohjelmoida laitteeseen treenin loppuaika.

Juoksumatolla voit sekä kävellä, hölkätä että juosta, mutta lisäksi voit myös simuloida kisan vaiheita (ylös- ja alasmenot, kiihdytykset jne.). Tämä on sen ansiota että laitteissa on ohjelmoinnit, joilla voidaan vaihtaa nopeutta ja kaltevuutta.

Juoksumatto tuottaa kuitenkin suuren rasituksen niveliin (etupäässä polviin), joten sitä kannattaa käyttää säästeliäästi.

3. Stepperi

Some figure

Stepperi on myös yksi sellainen laite, joka on ihanteellinen kaloreiden polttamiseksi. Kun käytät sitä, voit polttaa noin 400 kaloria tunnissa askeltaessasi.

Laitteessa on ohjelmia, kuten myös juoksumatossa, ja sen avulla voit harjoittaa sykettä nostavaa liikuntaa pudottaaksesi painoa. Laite koostuu kahdesta tasosta joille jalat asetetaan ja jotka ovat kuin portaat.

Treenin intensiteettiä voidaan säätää, jotta olisi vaikeampaa nostaa ja laskea jalkoja. Muutamassa minuutissa jalat tulevat väsymään, sillä ne tekevät paljon töitä.

Tämä laite on suositeltava pääasiassa kokeneemmille juoksijoille, jotka haluavat parantaa tekniikkaansa kisoja varten.

4. Elliptinen laite

Tämän koneen avulla pystyt polttamaan 300-600 kaloria tunnissa. Se on yhdistelmä useita laitteita: pyörää, stepperiä ja juoksumattoa.

Liike, joka tässä tehdään on ellipsin muotoinen, mistä tulee laitteen nimikin. Tätä ei suositella henkilöille joilla on ongelmia polvien kanssa, sillä rasitus on suuri.

Lisäksi tarvitaan hiukan kokemusta, jotta liike saataisiin tehtyä kunnolla (kädet ja jalat samaan aikaan). On suositeltavaa pitää vatsa tiukkana, jotta sitäkin voitaisiin vahvistaa, kuten myös selkä suorana kivun välttämiseksi.

5. Hydraulinen soutulaite

Some figure

Kalorimäärä, joka tämän laitteen avulla voidaan tunnissa polttaa, on 300-700 yksikköä, sillä näin pystyt harjoittamaan sekä ylä- että alavartaloasi, ja pystyt myös vahvistamaan vatsalihaksiasi.

Tämä kone simuloi soutuliikettä, jota tehdään kanootissa tai kajakissa. Ensin vedetään tangot itseä kohti ja sitten tulee työntää taaksepäin. Otteen tulee tässä olla vahva.

On tärkeää, että laitteen kanssa ollaan varovaisia polvien ja hartioiden osalta. Lisäksi selkä tulee pitää suorana liikuttaessa.

Jotkut hydrauliset soutulaitteet käsittävät ohjelmia tai pelejä (sillä muuten tämä aktiviteetti voi olla melko tylsää), ja jos teet liikkeitä kohtuullisella tai kovalla tasolla, voit polttaa enemmän kaloreita kuin juoksumaton kanssa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Zhou, B., Sundholm, M., Cheng, J., Cruz, H., & Lukowicz, P. (2017). Measuring muscle activities during gym exercises with textile pressure mapping sensors. Pervasive and Mobile Computing. https://doi.org/10.1016/j.pmcj.2016.08.015
  • Brown, B., Chetty, M., Grimes, A., & Harmon, E. (2006). Reflecting on health. https://doi.org/10.1145/1125451.1125794
  • Quintiliani, L. M., Bishop, H. L., Greaney, M. L., & Whiteley, J. A. (2012). Factors across home, work, and school domains influence nutrition and physical activity behaviors of nontraditional college students. Nutrition Research. https://doi.org/10.1016/j.nutres.2012.09.008
  • EJERCICIO AERÓBICO O ANAERÓBICO, ¿CUÁL ES EL MEJOR PARA TU SALUD? Fundación Española del Corazón. https://fundaciondelcorazon.com/corazon-facil/blog-impulso-vital/2654-ejercicio-aerobico-o-anaerobico-icual-mejor-para-tu-salud.html
  • Rodríguez, A. (2012). El dispositivo, el gimnasio y el cuerpo entrenado: Reflexiones a la luz de algunos de los aportes de Michel Foucault. VII Jornadas de Sociología de la UNLP, 5 al 7 de diciembre de 2012, La Plata, Argentina. Argentina en el escenario latinoamericano actual : Debates desde las ciencias sociales. EN: Actas. La Plata: UNLP-FAHCE. Disponible en: http://www.memoria.fahce.unlp.edu.ar/trab_eventos/ev.2228/ev.2228.pdf

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.