Logo image
Logo image

6 tapaa polttaa 600 kaloria päivässä

2 minuuttia
Jotta pystyisit pudottamaan painoa, sinun tulee lisätä fyysistä aktiivisuuttasi ja vähentää syötyjen kalorien määrää, eli sinun tulee polttaa enemmän kaloreita kuin syöt. 
6 tapaa polttaa 600 kaloria päivässä
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Useat haluavat pudottaa painoa ja he tietävät, että se vaatii paljon itsekuria ja sitoutumista, erityisesti liittyen ruokavalioon ja liikuntaan. On monia tapoja pudottaa päivittäin vähän painoa näännyttämättä itseäsi tai seuraamatta tiukkaa kuuria jolla voi olla haitallisia seurauksia terveytesi kannalta.

Lue kuinka voit pudottaa jopa 600 kaloria päivässä!

Syötyjen kalorien määrää vähentämällä, samalla kun fyysistä aktiivisuutta lisätään, voit polttaa jopa 600 kaloria päivässä.

Kuinka voit polttaa 600 kaloria päivässä?

600 kalorin polttaminen on helposti saavutettava tavoite, jonka voit saavuttaa minimaalisella päivittäisellä ponnistelulla. On monia eri tapoja saavuttaa tämä tavoite, jopa päivittäisten aktiviteettien lomassa töissä tai kotona.

Voit päästä eroon niistä 600 ylimääräisestä kalorista tekemällä erilaisia harjoituksia ja noudattamalla joitakin suosituksia jotka lisäävät elimistön kykyä polttaa energiaa. Polttamalla 3500 “ylimääräistä” kaloria viikossa pudotat puoli kiloa viikossa noudattamatta mitään tiettyä kuuria.

Some figure

600 ylimääräisen kalorin polttaminen ei ole turhan vaikeaa ja voit saavuttaa sen normaalien aktiviteettiesi lomassa, tai tekemällä helppoja harjoituksia.

Kuinka pudotat 600 kaloria

 • Poltat enemmän kaloreita seisoessasi kuin istuessasi. Joten jos esimerkiksi puhut puhelimessa, nouse seisomaan. Viikkaa vaatteesi seisaaltaan. Tämä saattaa kuulostaa merkityksettömältä, mutta tosiasia on, että poltat näin enemmän kaloreita.
 • Tarvitset tietenkin myös päivittäisen liikuntarutiinin polttaaksesi kaloreita. Mutta parantaaksesi tuloksiasi ja saavuttaaksesi tavoitteesi, sinun tulee nostaa harjoituksen intensiteettiä ja mahdollisesti pidentää suorituksen kestoa. Esimerkiksi jos normaalisti kävelet 30 minuuttia päivässä, juokse nyt sama aika. 100 kalorin sijaan poltat 200. Voit myös vaihdella harjoituksiasi, yhdistä aerobinen liikunta voimaharjoitteluun.
 • Voit harjoitella arkisten askareiden ohessa ja polttaa kaloreita omistamatta paljon aikaa tietylle aktiviteetille. Käytä portaita hissin sijaan. Tee kyykkyjä kun harjaat hampaitasi. Voit tehdä joitakin helppoja liikunta-harjoituksia myös katsoessasi lempiohjelmaasi TV:stä.
 • Aerobisen liikunnan lisäämisen lisäksi, lisää painoharjoittelua, mikä on vaativampaa. Painoharjoittelu auttaa kiinteyttämään kehoasi ja poltat sen myötä enemmän kaloreita.
 • Lopuksi, valitse jokin peli tai muu liikuntaharrastus kodin ulkopuolella, joka auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi polttaa 600 kaloria päivässä. Voit pelata tennistä, jalkapalloa, mennä uimaan tai harrastaa mitä tahansa liikuntaa, mistä nautit.

Perinteisiä harjoituksia rasvanpolttoon

Some figure

Nämä harjoitukset ovat paras tapa polttaa 600 kaloria tai enemmän päivässä. Sinun ei välttämättä tarvitse liittyä kuntosalin jäseneksi saavuttaaksesi tavoitteesi – näiden harjoitteiden teko kotona antaa sinulle tuloksia muutamassa viikossa.

 • Hölkkääminen juoksumatolla polttaa 675 kaloria tunnissa
 • Juoksu juoksumatolla polttaa 986 kaloria tunnissa
 • Hyppynarulla hyppiminen polttaa 730 kaloria tunnissa
 • 20 minuuttia istumaannousuja polttaa 200 kaloria
 • Tunnin kävely voi polttaa jopa 200 kaloria
 • 30 minuuttia pyöräilyä päivässä auttaa sinua polttamaan yli 200 kaloria

Yllä olevat kalorimäärät on keskiarvoja, ja todellinen poltettujen kalorien määrä riippuu henkilöstä; hänen painostaan, liikkumisnopeudesta, jne.

Some figure

Muuta huomioitavaa

Sen lisäksi, että noudatat yllä olevia suosituksia polttaaksesi ylimääräisiä kaloreita päivittäin, sinun tulee noudattaa terveellistä ruokavaliota jossa on paljon hedelmiä, vihanneksia, täysjyvää sekä vettä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Burrup R., Tucker LA., Cheminant JDL., Bailey BW., Strength training and body composition in middle age women. J Sports Med Phys Fitness, 2018. 58 (1-2): 82-91.
 • Wewege M., Berg R., Ward RE., Keech A., The effects of high intensity interval training vs moderate intensity continuous training on body composition in overweight and obese adults: a systematic review and meta analysis. Obes Rev, 2017. 18 (6): 635-646.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.