Logo image
Logo image

6 tapaa kiinteyttää reisiä tehokkaasti

3 minuuttia
Haluatko kiinteät ja kauniit reidet? Tee seuraavista tottumuksista osa arjen rutiiniasi, ole kärsivällinen, ja jo muutamassa viikossa voit huomata muutoksia siluetissasi.
6 tapaa kiinteyttää reisiä tehokkaasti
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Reidet ovat monen naisen mielestä yksi tärkeimmistä asioista omassa kehossa, mutta usein ne koetaan hyvin ongelmalliseksi alueeksi rasvan kertymisen vuoksi. On kuitenkin mahdollista kiinteyttää reisiä ilman mitään monimutkaisia hoitojakin.

Vaikka reisien hoikistaminen ja kiinteyttäminen olisi suurin toive omaa kehoa koskien, asiaan ryhtyminen koetaan yleensä vaikeaksi.

Liikunta on tietenkin tärkeää, mutta liian usein unohdetaan se, että johdonmukaisen treenin lisäksi tulee tehdä elämäntapamuutoksia, jotka vaikuttavat reisien ulkonäköön positiivisesti.

Vaikka et näkisi tuloksia ihan yhdessä yössä, seuraavilla tavoilla voit kiinteyttää reisiä ja vähentää selluliittia, jota niin helposti muodostuu tälle alueelle.

Nyt siis haluamme kertoa kuudesta perusneuvosta, jotta reisien kiinteytys ja kaunistaminen olisi mahdollista – jos haluat saada aikaan tällaisen muutoksen, nämä asiat ovat välttämättömiä.

1. Liikunta

Some figure

Säännöllinen liikunta ainakin kolme kertaa viikossa on eräs tärkeimmistä tavoista, jotta reisien muokkaaminen onnistuisi.

Jos olet fyysisesti epäaktiivinen, aineenvaihduntasi hidastuu, ja lisäksi rasvan kertyminen lisääntyy. Verenkierron ongelmia alkaa ilmetä, mikä näkyy jaloissa.

Siksi tulisi käyttää ainakin puoli tuntia päivästä liikuntaan, johon kuuluu vahvistavia reisien alueen liikkeitä.

Suositeltuihin liikuntamuotoihin kuuluvat:

 • pyöräily
 • uinti
 • juokseminen tai hölkkääminen
 • kyykyt
 • pilates
 • jooga

Lue aiheesta lisää: Kaksi dieettiä aineenvaihdunnan nopeuttamiseen ja painon pudottamiseen

2. Syö terveellisesti

Jos tavoitteenasi on kiinteyttää reisiä tai mitä tahansa muuta aluetta kehossasi, ruokavalio on liikunnan lailla avainasemassa.

Näin saat kehosi tarvitsemat ravinteet, jotta aineenvaihdunta pääsee vauhtiin ja lihasmassaa tulee lisää.

On aina huono idea ryhtyä jollekin suositulle “ihmedieetille” painon pudottamiseksi – nämä vähentävät kehosta massaa väärällä tavalla.

Varmista, että saat runsaasti seuraavia tekijöitä ravinnostasi:

 • vitamiinit ja mineraalit
 • antioksidantit
 • välttämättömät rasvahapot
 • kuitu
 • hiilihydraatit
 • hyvälaatuinen proteiini

3. Juo enemmän vettä

Some figure

Päivittäinen runsas vedenjuonti tuottaa koko keholle suuret hyödyt monellakin tapaa.

Mitä tulee reisien kiinteyttämiseen, se on välttämätöntä ensinnäkin siksi, että vesi vaikuttaa lihasten terveyteen, mutta myös siksi, että vesi parantaa verenkiertoa ja auttaa pitämään ihon kiinteänä.

Vedessä ei ole kaloreita, ja se auttaa hankkiutumaan eroon liiasta kehon rasvasta. Runsas vedenjuonti auttaa muun muassa seuraavilla tavoilla:

 • Se säätelee tulehdusprosesseja.
 • Se estää liikaa nesteen kertymistä.
 • Se torjuu suonikohjujen muodostumista.
 • Se vähentää raskausarpien ja selluliitin kehittymistä.

4. Käy kylmässä suihkussa

On totta, että kylmä vesi ei voi poistaa rasvakertymiä reisistäsi, mutta tämä tapa kuitenkin parantaa merkittävästi ihon ulkonäköä kiinteyttävän vaikutuksensa ansiosta.

Kylmä vesi toimii ihoa hoitaen seuraavilla tavoilla:

 • Se parantaa verenkiertoa.
 • Se kosteuttaa.
 • Se poistaa jäykkyyttä ja rasitusta kehosta.

Lue aiheesta lisää: 5 verenkiertoa virkistävää harjoitusta

5. Hieronta

Some figure

Hieronta on oheishoito, joka tehostaa ruokavalion ja liikunnan vaikutuksia, kun tavoitteena on painon vähentäminen.

Se stimuloi imusuonten ja verenkierron järjestelmää, mikä on avainasia sen rasvan poistamiseksi, jota on kertynyt reisiin selluliittina.

Lisäksi hieronta on suureksi avuksi nesteen kertymisen vähentämiseksi sekä kudosten tulehtuneisuuden lievittämiseksi.

Jotta saisit siitä parhaat tulokset, tehosta hierontaa eteerisillä öljyillä tai selluliittivoiteilla.

6. Käytä kiinteyttäviä voiteita

Kaupat ovat täynnä kaikenlaisia voiteita, geelejä ja muita kiinteyttäviä tuotteita, joiden luvataan tuottavan näkyviä tuloksia nopeasti.

Moni kuitenkin pettyy, sillä muutaman käyttökerran jälkeen ei taatusti saada merkittäviä muutoksia aikaan reisissä tai muissakaan kehon kohdissa – elämäntyylin muutokset ovat tässä se tärkein asia.

Jos todella haluat saada näistä tuotteista hyötyä, niitä tulee käyttää säännöllisesti sekä aina yhdistettyinä liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon.

Voit ostaa kiinteyttäviä voiteita kaupasta tai sitten valmistaa itse omia voiteita luontaistuotteista.

Jos haluat kaunistaa ja kiinteyttää reisiäsi, tee kaikki nämä muutokset ja ole hiukan kärsivällinen. Tapojasi muuttamalla voit alkaa huomata tuloksia jopa muutamassa viikossa.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.