Vauvat

Jokaisella vauvalla on omat tarpeensa, persoonallisuutensa sekä ajoituksensa. Haluamme olla mukanasi joka kuukausi tällä mahtavalla seikkailulla, ja niinpä tarjoamme sinulle hyödyllistä tietoa imetyksestä, ruoasta, sairauksista, univaikeuksista, psykomotorisesta kehityksestä ynnä muusta.

Kesä synnytyksen jälkeen

Kesä synnytyksen jälkeen on tilanne, joka häiritsee monia naisia ​​raskauden aikana. Huoli siitä, miten selviytyä kuumista päivistä ja synnytyksen jälkeisestä palautumisesta tuona vuodenaikana, hyökkää kaikkien niiden tuoreiden äitien mieliin, jotka synnyttävät kesäkuukausien aikana.

Viisi tärkeää asiaa, jotka opit äidiksi tulemisen jälkeen

Kuinka monta kertaa olet kuullut naisen sanovan, että hän on oppinut monia uusia asioita äidiksi tulemisen jälkeen? Tämä jännittävä matka on monien sellaisten yllätysten siivittämä, joihin haluaisit todennäköisesti valmistautua etukäteen. Tässä artikkelissa jaamme joitakin asioita, jotka opit tultuasi äidiksi. Vaikka…

Vauvojen pahoinvoinnin ja oksentelun ehkäisy

Vauvojen pahoinvoinnin ja säännöllisen oksentelun ehkäisemisessä ja hoitamisessa on ensisijaisen tärkeää pitää heidät nesteytettynä. Sinun tulee noudattaa lastenlääkärin ohjeita, sillä hän voi määrätä vauvan ikään sopivan hoitokeinon.

Auta vauvaa oppimaan miten ryömitään

Ryömimisen aloittaminen on vauvalle kehitysaskel, jota moni vanhempi odottaa kovasti, sillä se sisältyy ihmisen ensimmäisen elinvuoden lukuisiin taianomaisin ja jännittävään muutoksiin. Vauvan kehitys, johon kuuluu jatkuvasti yhä uudelle tasolle eteneminen, saa vanhemman pakahtumaan ylpeydestä!

Matkustaminen vauvan kanssa pitkiä matkoja

Ajatus pitkien matkojen matkustamisesta vauvan kanssa voi aiheuttaa paljon ahdistusta vanhemmille, eikä mikään ihme: matkustaminen vauvan kanssa ei ole helppoa, oli matkustustapa mikä tahansa. Se ei kuitenkaan ole mahdotonta.

Vauvojen ummetus: syyt ja lievitys

Jos vauva voi huonosti ja itkee, kyseessä voi olla vauvojen ummetus. Tässä artikkelissa kerromme, mitkä ovat yleisimmät syyt ummetukseen vauvoilla ja kuinka ummetuksesta kärsivän vauvan oloa voi helpottaa. Älä jätä lukematta!

Vastasyntyneen asfyksia: mistä hapenpuute johtuu?

On monenlaisia eri tyyppisiä tilanteita, jotka voivat aiheuttaa ongelmia vastasyntyneellä vauvalla. Vaikeuksia voi ilmetä ennen tai jälkeen synnytyksen, kuten myös sen aikana. Vastasyntyneen asfyksia on yksi mahdollisista riskeistä, joten tästäkin tilasta on hyvä olla tietoinen, mikäli olet raskaana.

Vauvan koliikki: 5 luonnollista hoitoa

Vauvan koliikki aiheuttaa suurta huolta monille vanhemmille. Vaikka tämä ongelma ei yleensä kerrokaan vakavasta häiriöstä, pitkä ja voimakas itku on tietysti vanhemmille rasittavaa ja huolestuttavaa.

4 myrkyllistä ja vaarallista ruokaa pienelle vauvalle

Vauvan herkkä vatsa ei pysty suodattamaan tiettyjä ruokia. Aikuisen ruoansulatuskanavan tuottama normaali sulatusprosessi poikkeaa pienen lapsen ruoansulatuksesta sillä tavalla, että useimmat vauvat eivät ole vielä valmiita sulattamaan tiettyjä elintarvikkeita elämänsä ensimmäisten kuukausien aikana. Otetaan siis selvää, mikä on vaarallista ruokaa…

Vastasyntyneiden sairauksia, jotka vaativat leikkausta

Jotkut sairaudet ovat hyvin tavallisia vastasyntyneen elämän ensimmäisinä viikkoina. Valitettavasti mikä tahansa leikkaus on vauvan kohdalla vaikea, sillä vauvat ovat fyysisesti vielä niin heikkoja. Tässä artikkelissa katsomme vastasyntyneiden sairauksia, jotka vaativat kirurgiaa.

Miksi auton turvaistuin ei ole hyvä nukkumispaikka vauvalle

Olet tehnyt kaikkesi saadaksesi vauvan nukahtamaan ja alat olla hieman epätoivoinen. Sitten kun olet kokeillut melkein kaikkea, laitat hänet auton takapenkille turvaistuimeen, istut autoon ja alat ajaa. Heti kun olet ajanut tien päähän, tapahtuu ihme: vauva nukahtaa. Et voi uskoa…

Vauvan hiusten hoito: viisi vinkkiä

Vauvan hiusten hoito kuuluu päivittäisenä osana vauvan puhtaudesta huolehtimiseen heti siitä päivästä lähtien, kun saat hänet ensimmäistä kertaa syliisi. Vauvan hiukset tarvitsevat hellävaraista hoitoa ja siistimistä riippumatta siitä, onko hänellä syntyessään runsaasti tukkaa vai vain vähän untuvaista haiventa.

Ravistellun vauvan oireyhtymä: syyt ja oireet

Ravistellun vauvan oireyhtymällä viitataan vauvan kaltoinkohtelusta johtuvaan pään alueen vammaan, jonka pääasiallisena syynä on vauvan väkivaltainen ravistelu. Ravistellun vauvan oireyhtymä vaikuttaa eniten muutaman kuukauden ikäisiin vauvoihin, mutta sitä voi esiintyä myös pienillä, enintään 3-4 vuoden ikäisillä lapsilla.

Mitkä ovat parhaat vauvahieronnat?

Me kaikki tarvitsemme joskus stressinlievitystä, ja tämä koskee myös vauvoja. Vauvan oloa voi parantaa laadukas hieronta. Mutta tiedätkö, mitkä ovat parhaat vauvahieronnat?

Kuinka rauhoitat vauvan, joka itkee taukoamatta

Lapset itkevät paljon eri syistä. Useimmiten emme ole täysin varmoja miksi. Vanhempien täytyy kuitenkin tietää lapsen itkun syyt, teot ja seuraukset. Tässä artikkelissa tutustumme siihen, kuinka rauhoitat vauvan, joka itkee taukoamatta.

Miksi poikavauvan esinahan tulisi antaa kehittyä luonnollisesti?

Poikavauvan kohdalla monelle vanhemmista nousee mieleen esinahkaa koskevia kysymyksiä: voiko esinahan vetää itse taakse, missä tilanteissa ympärileikkausta tulisi harkita vai pitäisikö esinahan kiinnikkeiden vain antaa kehittyä luonnollisesti? Tänä päivänä poikavauvan esinahan kehittymisestä löytyy useita eri näkemyksiä ja aiheeseen kannattaa tutustua…