Logo image
Logo image

7 tapaa näyttää hyvältä ilman meikkiä

4 minuuttia
Kauneus ei synny pelkästään meikistä. Voit näyttää kauniilta ja kuulaalta ilman kosmetiikkaakin. Sinun tulee vain pitää huolta ihostasi sisältä ja ulkoa.
7 tapaa näyttää hyvältä ilman meikkiä
Viimeisin päivitys: 21 marraskuuta, 2018

Monet naiset päättävät nykyään olla käyttämättä kosmetiikkaa. Meikin käyttö ei ole pakollista kenellekään, eikä naisten tule kokea näyttävänsä epäviehättäviltä tai epäedustavilta ilman meikkiä ollessaan kotona, treffeillä tai työpaikalla. On syytä muistaa, että samat ulkonäkövaatimukset eivät ulotu miehiin laisinkaan, ja tasa-arvon nimissä meikkaamatta jättäminen on myös vahva kannanotto.

Tässä artikkelissa jaamme muutamia ihonhoitovinkkejä, joilla varmistat, että iho pysyy kauniina, sileänä ja hehkuvana ilman meikkiä. Opettele näkemään itsesi kauniina myös ilman meikkiä, täysin omana itsenäsi.

Kasvojen ulkonäkö voi muuttua paljonkin meikin käytön yhteydessä ja nykyisin harrastetaan mm. varjostusta ja valoa tuovien tuotteiden käyttöä, joilla voidaan korostaa ja häivyttää tiettyjä piirteitä. Monet suosivat myös luonnollisempaa, vähäeleistä meikkiä, jolloin meikin käyttö ei varsinaisesti näy. On kuitenkin tärkeää itseluottamukselle oppia näkemään itsensä kauniina myös täysin ilman pakkelia. Seuraavilla vinkeillä hoidat kasvojen ihoa, ehkäiset epäpuhtauksia ja varmistat että meikittömyys ei tunnu liian radikaalilta.

Pese kasvot huolellisesti

Kun iho on puhdas, se on automaattisesti kaunis ja kuulas. Puhdas iho hehkuu ja näyttää terveeltä. Kasvot tulee puhdistaa joka päivä ennen nukkumaanmenoa, sillä näin poistetaan iholta tali ja lika. Voit käyttää kaupasta saatavia meikinpoistoaineita, mutta on syytä tarkistaa niiden sisältämät ainekset ensin – suurin osa niistä sisältää vahvoja kemikaaleja, jotka voivat kuivattaa ja ärsyttää ihoa.

Pese kasvot sekä aamulla että illalla, sillä tämä ehkäisee rasvoittumista ja finnien muodostumista. Kun noudatat puhdistusrutiinia kuuliaisesti, alat pian huomata eron entiseen: iho näyttää sileämmältä, eikä epäpuhtauksia synny yhtä paljon.

Jos kärsit aknesta tai muista epäpuhtauksia synnyttävistä ihovaivoista, on puhdistaminen erityisen tärkeää. Finnien peittämisen halu meikillä voi olla suuri, mutta ikävä kyllä raskas meikki voi pahentaa ihon kuntoa.

Kuori ja uudista ihoa

Some figure

Pelkkä ihon säännöllinen pesu ei riitä, sillä iho kaipaa myös kuorintaa. Kuorinta poistaa kuolleen ihosolukon, talin ja lian, ja silottaa ihoa hetkessä. Varo hankaamasta ihoa liian kovakouraisesti, sillä tämä johtaa nopeasti ihon punoitukseen ja ärsytykseen. Jos et halua käyttää kemiallisia kuorinta-aineita, kokeile sokeria: sekoita tippa sokeria kosteusvoiteeseen ja hiero iholle.

Kasvoveden käyttö on tärkeää, sillä se palauttaa ihon pH-arvon normaalille tasolle ja vie mukanaan talin ja lian viimeisetkin rippeet. Samalla se sulkee ihohuokoset ja ehkäisee epäpuhtauksien kehittymistä.

Muista aina valita juuri omalle ihotyypillesi soveltuvat hoidot.

Käytä luonnollisia aineksia

Some figure

Meikki voi ärsyttää ihoa: esimerkiksi ripsivärin poisto vaatii usein hankaamista ja hinkkaamista, joka voi vaurioittaa silmänympärysten herkkää ihoa ja silmäripsiä. Silmäripset suojaavat silmiä roskilta, joten niiden kunnosta kannattaa pitää huolta.

Voit käyttää ripsissä ripsivärin sijaan vaseliinia, sillä se muotoilee ja tuo volyymia ripsiin. Toinen luonnollinen kauneudenhoitotuote on kookosöljy, jota voi käyttää ihon kosteuttamiseen ja ravitsemiseen. Se suojaa myös UV-säteiltä ja sopii erityisen hyvin kuivien, rohtuneiden huulien pehmittämiseen.

Muista käyttää aurinkosuojaa

Monet kaipaavat “tervettä” rusketusta, ja osa kokee että iho näyttää kauniimmalta kevyesti päivettyneenä. Auringon vaurioittama iho ei ole kuitenkaan koskaan kaunis, joten muista aina suojata ihosi UV-säteiltä.

Aurinkosuojaa tulee käyttää myös talvisin ja pilvisellä säällä, sillä säteiden vaikutus on vahva. Suosi vähintään suojakertoimella 30 varustettua aurinkovoidetta etenkin kasvoilla, kaulalla ja käsillä, sillä nämä altistuvat auringolle usein eniten. Tarkista, sisältääkö kasvovoiteesi jo valmiiksi aurinkosuojaa, sillä nykyisin sitä lisätään moniin tuotteisiin. 

Älä koskettele kasvojasi

Some figure

Monilla ihmisillä on tapana kosketella kasvojaan alitajuisesti. Tätä tulee tehtyä etenkin hermostuneena, tylsistyneenä tai kuumalla säällä.

Tämä edesauttaa kuitenkin talin erittymistä ja bakteerien kertymistä, ja voi johtaa epäpuhtauksiin. Älä raavi tai puristele finnejä, sillä tämä vaurioittaa ihoa ja haurastuttaa sen elastisuutta.

Nuku ja syö hyvin

Riittävä uni on yksi tärkeimmistä ihon terveyteen vaikuttavista seikoista, sillä kunnolliset unet pitävät ihon kuulaana ja kauniina. Mustat silmänaluset pysyvät loitolla, eivätkä kasvot ole turvonneet. Suositusten mukaan tulisi nukkua 8 tuntia yössä.

Nukkumisen lisäksi sinun tulee keskittyä siihen mitä syöt. Ihoa hoidetaan myös sisältäpäin ja nauttimasi ruoka-aineet voivat joko parantaa ihon terveyttä tai heikentää sitä. Nauti vähintään kaksi litraa eli noin 8 lasillista vettä päivässä, syö runsaasti kasviksia ja hedelmiä ja vältä sokeria. Varmista, että saat riittävästi vitamiineja etenkin talvisin, sillä kylminä kausina iho tarvitsee erityistä huolenpitoa.

Nypi kulmakarvat

Some figure

Huolitellut kulmakarvat nostattavat ilmettä luonnollisesti, ilman meikkiä. Kun kulmat ovat kunnossa, ei sinun tarvitse käyttää meikkiä ollenkaan ja silmäsi saavat loistaa.

Suosi kulmien luonnollista muotoa nypitpä kulmasi itse tai ammattilaisen toimesta. Jos et halua nyppiä kulmiasi, voit pitää karvat ojennuksessa tilkalla vaseliinia tai hiusgeeliä.

Luonnollinen kauneus ilman meikkiä

  • Pese hiukset joka toinen päivä: tämä ehkäisee hiuspohjan rasvoittumista
  • Käytä ripsikiharrinta
  • Käytä silmätippoja tarvittaessa
  • Pidä hyvää huolta suun hygieniasta: lankaa ja harjaa hampaat joka päivä kaksi kertaa, ja vältä reikiintymistä aiheuttavia sokereita

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.