Meikki voi olla terveydelle vahingollista

Meikki voi olla terveydelle vahingollista
Karla Henríquez

Reviewed and approved by lääkäri Karla Henríquez.

Last update: 17 syyskuuta, 2022

Suurimmalle osalle naisista meikki on yksi suurimmista kauneuden avuista ja se on suuri apu ihon ja kasvojen ulkonäön parantamisessa. Vuosien ajan kauneusteollisuus on työskennellyt kehittääkseen ja tuottaakseen tuhansia kauneustuotteita jokaisen naisen tarpeisiin.

Tietämättömyys niiden oikeasta käytöstä tai huonot meikkien käyttötottumukset ovat kuitenkin johtaneet iho-ongelmien yleistymiseen. Tästä syystä on erittäin tärkeää olla tietoinen asioista joita tulisi välttää kun käytät näitä tuotteita.

Tässä on muutamia tapoja kuinka meikki ja niiden vääränlainen käyttö voi olla vahingollista ihollesi ja terveydellesi.

1. Kosmetiikan jakaminen

On normaalia jakaa vaatteita ja asusteita ystävien ja perheen kesken. Tämä saa monet naiset uskomaan, että ei ole mitään väärää myös meikkien jakamisessa, mutta ole varovainen!

Huulipunien, silmänrajauskynien, puutereiden ja jopa levityssutien jakaminen kasvattaa mahdollisuutta virustulehduksiin  kuten sidekalvontulehdukseen ja huuliherpekseen.

Tämän lisäksi, mikäli toinen henkilö kärsii esimerkiksi aknesta, sinulla on myös riski saada hänen bakteerejaan ihollesi.

2. Tekoripsien käyttö

irtoripset ja meikki ärsyttävät silmiä

Pitkät, tuuheat irtoripset antavat ilmeikkäämmän ja kauniimman lookin, mikä saa monet naiset kokeilemaan liimattavia irtoripsiä. Niiden käyttö silmäluomillasi voi olla vahingollista, sillä useat näistä tuotteista sisältävät formaldehydiä, joka voi ärsyttää silmiä.

Vääränlainen irtoripsien kiinnitys voi aiheuttaa aitojen ripsien heikentymisen ja niiden katkeilua. Jos kovasti haluat irtoripsiä, ne olisi paras laitattaa ammattilaisella.

3. Meikit naamassa nukkuminen

Monet naiset saapuvat kotiin väsyneinä illalla töiden tai juhlimisen jälkeen, eivätkä edes ajattele meikin poistamista. Suuri virhe! Tämä tapa estää ihoa saamasta tarpeeksi happea korjatakseen itsensä kun keho lepää, mikä voi johtaa ongelmiin seuraavana päivänä.

Kasvot, etenkin piirteet silmien lähellä, usein kärsivät tästä virheestä.

Kosmetiikka tukkii huokosia ja akne voi syntyä tämän seurauksena. Kaiken lisäksi, jotkut tuotteet aiheuttavat silmien ärtyisyyttä sillä ne voivat joutua silmiisi yön aikana huomaamattasi.

Monet meikkimerkit sisältävät öljyjä ja vahoja jotka voivat tukkia rauhaset ja aiheuttaa tulehdusta, kuten sidekalvontulehduksen.

4. Vanhentunut meikki

vanhentunut meikki

Aivan kuten ruokakin, meikit tulevat parasta ennen -päiväyksellä, mikä kertoo sinulle tuotteen elinkaaren ennen kuin ainesosat pilaantuvat ja muuttuvat vahingollisiksi. Päiväyksen jälkeen tuotteen rakenne alkaa todennäköisesti muuttua, eikä sitä tulisi enää käyttää iholla.

Hyvälaatuinen meikki säilyy usein pidempään, mutta sillä on silti parasta ennen -päiväys jota tulisi kunnioittaa. Vanhentuneen tuotteen käyttö voi aiheuttaa ärsytystä tai tulehdusta bakteerien takia.

Sen jälkeen kun parasta ennen -päiväys on mennyt, nämä tuotteet myös usein menettävät miellyttävän tuoksunsa ja niiden koostumus on todennäköisesti muuttunut.

5. Rajauskynän käyttö silmäluomen sisäreunaan

Meikki rajaus

Silmissä, kuten monissa kehonosissa, on luonnollisia bakteereja jotka voivat olla hyviä tai pahoja, riippuen niiden stimulaatiosta ja toiminnasta. Siksi meikki on tärkeää pitää hygieenisenä.

Rajauskynän käyttö silmäluomen sisäpuolella voi tuoda silmään bakteerejajoka kasvattaa riskiäsi tulehdusten ja tukkeutuneiden talirauhasten kehittymiseen. On arvoitu, että 30 % silmänrajauskynän partikkeleista pääsevät silmään kun tuotetta käytetään silmäluomen sisäreunaan.

It might interest you...
8 kauneudenhoitotuotetta, joita ei tulisi jakaa kenenkään kanssa
Askel Terveyteen
Read it in Askel Terveyteen
8 kauneudenhoitotuotetta, joita ei tulisi jakaa kenenkään kanssa

On monta kauneudenhoitotuotetta, joita vain yhden ihmisen tulisi käyttää. Saatat kuitenkin olla tottunut käyttämään niitä yhdessä perheenjäsentesi ...
Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.