Logo image
Logo image

Näin saat luonnollisesti säihkyvät silmät

3 minuuttia
Rentouttaaksesi silmien ja koko kasvojen alueen, voit harrastaa kasvojumppaa peilin edessä kaksi minuuttia päivässä. Irvistele ja vääntele naamaa mitä hassuimpiin muotoihin. Lopuksi voit viimeistellä rentoutushetken hieronnalla.
Näin saat luonnollisesti säihkyvät silmät
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Haluathan säihkyvät silmät? Siinä tapauksessa lue eteenpäin, sillä tässä artikkelissa kerromme sinulle miten hoidat silmiä ja silmien ympärysihoa oikein.

Kuivat tai ärsyyntyneet silmät

Kun silmien hehku hiipuu, johtuu se yleensä silmien kuivumisesta tai ärsytyksestä, jota voi hoitaa terveellisellä ruoalla ja vitamiineilla. Jos silmäsi tuntuvat kuivilta ja ärtyneiltä, pidä nämä vinkit mielessä:

 • Syö pellavansiemeniä ja kalaa, kuten lohta ja tonnikalaa. Näistä aineksista saat kosteuttavia rasvahappoja, jotka pitävät huolta ihosta ja silmistä.
 • Syö enemmän avokadoja. Mehevästä avokadosta saat runsaasti terveellistä rasvaa.
 • Kokkaa ruokasi kasvipohjaisilla ja korkealaatuisilla öljyillä, kuten oliiviöljyllä ja kookosöljyllä. Kookosöljy sopii parhaiten korkeissa lämpötiloissa paistamiseen, esimerkiksi pannulla, ja oliiviöljy puolestaan toimii upeasti sellaisenaan salaatinkastikkeissa.
 • Juo tuorepuristettua mehua, suosi etenkin omenaa ja porkkanaa.
 • Juo vähintään 8 lasia vettä päivässä. Näistä kaksi lasillista tulisi nauttia aamulla heti heräämisen jälkeen.
 • Vältä liiallista suolan käyttöä.

 

Some figure

Silmiä voi kosteuttaa myös kotitekoisilla silmätipoilla, jotka valmistetaan gheestä eli kirkastetusta voista. Tiputa pieni tippa kumpaankin silmään aamuisin. Säilytä gheetä ilmatiiviissä, puhtaassa lasiastiassa.

Huolehdi silmänympärysihosta ja häivytä juonteet

Etenkin silmäkulmiin kehittyy usein juonteita ja ryppyjä. Silmänympärysiho on ohutta ja herkkää, ja se liikkuu paljon etenkin hymyiltäessä. Kehno ravinto näkyy silmien alle ilmestyvinä mustina läikkinä tai silmäpusseina. Jos silmien alueen ihoa ei hoida, kehittyy ryppyjä nopeammin ja juonteet syvenevät. Välttämällä epäterveellistä ruokaa ja tupakointia voi pitkittää juonteiden kehittymistä ja pitää säihkyvät silmät pidempään, mutta ihoa voi hoitaa myös erilaisilla öljyillä, jotka pehmentävät ihoa ja hälventävät ryppyjä.

 • Jojoba: Sopii parhaiten sekaiholle.
 • Kookos: Imeytyy leikiten ja tuntuu kevyeltä, ei rasvainen. Sopii etenkin öljyiselle iholle.
 • Ruusunmarha: Uudistaa ikääntyvää, herkkää ihoa.
 • Manteli: Sopii kaikille ihotyypeille.

Hieromalla tehostat pintaverenkiertoa ja saat ihon hehkumaan ja kiinteytymään. Aloita silmienympärysten hieronta kulmakarvojen sisänurkasta. Älä paina liian kovaa, ja käy ihoalue läpi kulmien ulkonurkkaan pyörivin liikkein ja jatka hierontaa alaluomella kohti nenää.

 

Some figure

Silmien rentoutus

Silmien alueella sijaitsee monia pieniä lihaksia, jotka voivat kärsiä lihasjännityksestä aivan samalla tavalla kuin kehon suuremmatkin lihakset. Etenkin stressaavina aikoina voi kasvojen lihaksia tulla kiristeltyä huomaamattaan. Kasvojen lihakset voi oppia rentouttamaan hellällä hieronnalla. Kasvojumppaa voi myös harrastaa. Kasvojumpassa irvistellään ja tehdään hassuja ilmeitä, jotka kiristävät ja rentouttavat lihaksia. Kokeile näitä:

 • Avaa ja sulje suuta, liikuta alaleukaa puolelta toiselle.
 • Pullista posket täyteen ilmaa ja puhalla tyhjäksi.
 • Nyrpistele nenääsi.
 • Sulje silmät niin tiukasti kuin pystyt ja avaa ne sitten suuren suuriksi.
 • Rypistä otsa suppuun.

Kahden minuutin kasvojumpan jälkeen lihakset tuntuvat rennoilta. Hengitä syvään ja kuvittele, että jokainen sisäänhengitys kulkeutuu jokaiseen kasvolihakseen sitä rentouttaen.

Jos kärsit likinäöstä tai muista näköongelmista, kannattaa sinun käydä tarkistuttamassa näkösi säännöllisesti. Vääränlaisten lasien tai piilolinssien käyttäminen johtaa helposti silmien ja kasvojen lihasten rasittumiseen sekä päänsärkyihin.

Pitkät ja tuuheat ripset

Tuuheat ja kauniit ripset parantavat ilmettä heti, ja sinulla on näin varmasti säihkyvät silmät. Kauniit ripset tekevät silmistä viehättävät ja viekoittelevat, ja ne avaavat katsetta. Ripsien tarkoitus on suojata silmää auringolta, lialta ja roskilta, mutta nykyisin ripset nähdään enemmänkin asusteena, jolla ulkonäköä voi kohentaa.

Pitääksesi ripsistä huolta voit kosteuttaa ja vahvistaa niitä risiiniöljyllä. Levitä öljyä ripsiin joka ilta ennen nukkumaanmenoa vanupuikkoa tai vanhaa ripsiharjaa käyttäen. Levitä tasaisesti ripsiin mutta vältä öljyn joutumista silmään. Huomaat pian, miten paljon tuuheammilta ripsesi näyttävät.

Kulmakarvojen muotoilu

Suurin osa meistä nyppii kulmansa säännöllisesti ja usein kulmien halutaan näyttävän huolitelluilta ja tasaisilta. Kulmakarvojen vahaus ja lankaus on myös nykyisin yleistä. Jos et ole koskaan käynyt ammattilaisella kulmien muotoilussa, suosittelemme tätä kokemusta. Ammattilainen osaa muotoilla kulmasi juuri sinun kasvoihisi sopivaksi ja voit esittää toiveita siitä, miltä toivot kulmien näyttävän – halusitpa sitten luonnollisen tuuheat tai ohueksi nypityt kulmat. Kun kulmat on kerran muotoiltu oikein, on niiden muotoa helpompi ylläpitää myös kotona. Kulmien muotoa ja väriä voi tehostaa kestoväreillä tai kulmakynillä.

Jos sinäkin haluat säihkyvät silmät, noudata näitä helppoja kotiniksejä!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Javadi MA, Feizi S. Dry eye syndrome. Journal of Ophthalmic and Vision Research. 2011.
 • Al Mahmood AM, Al-Swailem SA. Essential fatty acids in the treatment of dry eye syndrome: A myth or reality? Saudi J Ophthalmol. 2014;
 • Demmig-Adams B, Adams RB. Eye nutrition in context: Mechanisms, implementation, and future directions. Nutrients. 2013.
 • Vrcek I, Ozgur O, Nakra T. Infraorbital dark circles: A review of the pathogenesis, evaluation and treatment. In: Journal of Cutaneous and Aesthetic Surgery. 2016.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.