Näin saat täydelliset ripset

Näin saat täydelliset ripset

Viimeisin päivitys: 26 tammikuuta, 2019

Oletko aina haaveillut leffatähtien ja mallien kauniista, kaartuvista ja tuuheista ripsistä? Ripsiin ei tarvitse tuhlata suuria summia rahaa, sillä kauniit ja täydelliset ripset voi saada myös luonnollisesti. Tähän tarvitaan vain muutama työkalu ja meikkikikka – jatka lukemista ja paljastamme sinulle täydellisten ripsien salaisuuden.

Silmäripset kiinnittävät huomion silmiin ja vahvistavat katsetta. Kauniit silmäripset tekevät kokonaisilmeestä sensuellin ja viehättävän, ja etenkin ensitreffeillä tai deitti-iltana on kiva laittaa ripset ojennukseen ja hurmata seuralainen.

Viisi kikkaa saadaksesi täydelliset ripset

Käytä ripsiväriä

Ripsiväri on kaiken A ja O silmämeikistä puhuttaessa. Ripsiväri värjää ripset tyvestä latvaan ja saa ripset näyttämään pidemmiltä ja tuuheammilta. Usein silmäripsien loppuosa on nimittäin hyvin vaalea, eikä se näy kunnolla kuin vasta väriä käytettäessä.

Muista valikoida korkealaatuinen ripsiväri, joka koostuu luonnollisista ainesosista, joiden tarkoitus on hoitaa ja suojata ripsiä. Vedenkestävät ripsivärit ovat hyvä vaihtoehto vuoden ympäri, sillä väri ei leviä kesäkuumalla hikoillessa tai räntäsateessa rämpiessä. Säilytä ripsiväri viileässä ja kosteassa tilassa, esimerkiksi vessan kaapissa, sillä näin ripsiväri säilyy kuivumatta pitkään.

Muista puhdistaa silmäripset ja silmien alue ennen ripsivärin levittämistä: putsaa lika ja meikinjäämät meikinpoistoaineella ja huuhtele lämpimällä vedellä. Anna ripsien kuivua ennen ripsivärin levittämistä, odota hetkinen ja lisää toinen kerros. Älä levitä kahta kerrosta enempää väriä, sillä se voi paakkuuntua ja muuttua suttuisen näköiseksi. Levitä väri huolellisesti etenkin ripsien latvoihin.

luonnolliset ripset

Käytä ripsikiharrinta

Kauniisti kaartuvat ripset avaavat katsetta ja saavat silmät näyttämään suuremmilta. Tämä hurmaava look on lähes jokaisen naisen toivelistalla, eikä sen toteuttamiseen tarvita kuin nopea kiharrus ripsikihartimella. Ripsien kihartimet ovat edullisia ja niiden käyttäminen vaatii vain muutaman sekunnin aikaa. Kokeile lämmittää kihartimen rautaosaa hetkinen joko sormien välissä tai hiustenkuivaajalla ennen käyttöä: lämmin kiharrin kihartaa ripset tehokkaammin ja nopeammin.

Erottele ripset

Ripsiväriä levitettäessä ripset saattavat usein liiskaantua yhteen ja näyttää könttimäisiltä ja tönköiltä. Välttääksesi tämän, suosittelemme harjaamaan ripset. Kokeile kihartaa ripsiä kevyesti painamalla lusikan sisäpinnalla ripsiä ylöspäin, levitä ripsiväri ja viimeistele ripset käymällä ne läpi ripsiharjalla tai käyttämättömällä hammasharjalla.

Käytä ripsiharjaa

Käy ripset läpi ripsiharjalla ennen kuin ripsiväri ehtii kuivua ja näin varmistat, ettei klimppejä ehdi syntyä ja saat ripset osoittamaan juuri siihen suuntaan, kuin haluat. Voit harjata ripset pikaisesti myös ennen värin levittämistä, kunhan muistat käyttää laadukasta ripsiväriä. Nopea ripsien harjaus poistaa katkenneet ja irtoilleet ripset luomista ja estää ripsien varisemisen pitkin päivää, ja näin saat täydelliset ripset.

Pidä huolta ripsistäsi

Vaikka et käyttäisikään meikkiä joka päivä, muista kuitenkin huoltaa ripset säännöllisesti. Putsaa myös ripset päivän päätteeksi, vaikka niissä ei ripsiväriä olisikaan, ja levitä kosteusvoidetta sipaus myös ripsille. Älä koskaan mene nukkumaan meikit silmissä, vaan poista ripsiväri huolellisesti vanulappujen ja puikkojen kanssa. Voit myös levittää hoitavaa öljyä ripsille, joka ravitsee ripsiä ja tekee niistä vahvemmat ja tuuheammat.

Luonnolliset keinot ripsistä huolehtimiseen

Nämä kotitekoiset hoitokeinot auttavat sinua saamaan vahvat ja täydelliset ripset.

Öljyhoidot

Sekoita keskenään sama määrä risiiniöljyä, manteliöljyä, avokadoöljyä ja oliiviöljyä pienessä kulhossa. Käytä meikin poistamiseen uittamalla vanulappua seoksessa ja pyyhkimällä kasvot puhtaiksi. Hieraise tippa seosta ripsien tyveen ja anna sen vaikuttaa yön yli. Huuhtele kasvot aamulla.

Risiiniöljy ja rommi

Sekoita kolme ruokalusikallista risiiniöljyä yhteen ruokalusikalliseen vaaleaa rommia. Levitä ripsien latvoihin varovasti, älä anna seoksen päästä silmään. Anna vaikuttaa yön yli.

Kamomilla

Käytä tähän kamomillaa irtoteen muodossa, älä teepussien. Ripottele hyppysellinen kuivattua kamomillaa kupilliseen kiehuvaa vettä, anna uuttua rauhassa, siivilöi ja kun tee on jäähtynyt, uita kahta vanulappua teessä ja asettele silmäluomille ja ripsille joka ilta.

Oliiviöljy

Oliiviöljy sopii kauneudenhoitoon loistavasti, sitä voi käyttää suoraan iholle meikinpoistoon, kuivien ja koppuraisten kantapäiden hoitoon ja vahingoittuneiden hiusten elävöittämiseen. Levitä pari tippaa öljyä silmäripsille joka ilta ennen nukkumaanmenoa joko vanulapulla tai sormilla. Levitä öljy juuresta latvaan, mutta varo öljyn joutumista suoraan silmään. Anna öljyn imeytyä yön yli ja puhdista ripset aamulla. Huomaat pian, miten pehmeiksi ja kiiltäviksi ripsesi muuttuvat.

kauniit ripset

 

Muut vinkit kauniisiin ripsiin

  • Älä kiharra ripsiä ripsivärin levittämisen jälkeen, vaan kiharra ne aina ennen ripsivärin lisäämistä. Ripset katkeilevat helposti, jos ne kihartaa ripsivärin levittämisen jälkeen.
  • Jos käytät ripsikiharrinta, älä paina kiharrinosia yhteen liian kovaa, sillä tämä voi johtaa ripsien katkeiluun ja heikkenemiseen.
  • Kiharra ripset aina kolmessa osassa: juuresta, keskivaiheilta ja latvoista. Paina ripset hellästi kihartimen väliin muutamaksi sekunniksi ja vapauta. Tällainen kiharrus saa kaaren näyttämään luonnolliselta.
  • Levitä öljyhoito (oliiviöljy, manteliöljy, risiiniöljy) ripsiin korkeintaan kaksi kertaa viikossa pitääksesi ne kauniina ja kosteutettuina. Jos öljy sotkee ja koet sen käyttämisen hankalana, voit sipaista ripsille öljyn sijaan vaseliinia.
  • Lämpeneviä ripsikihartimia tulisi käyttää varoen, aivan kuten muotoilurautojakin. Kuuma esine silmän lähellä voi olla vaarallinen ja ellet ole tarkkana, voit käristää ripsiä irti tai polttaa ihoa. Suosittelemmekin käyttämään perinteisiä metallisia kihartimia, joita voi lämmittää hiustenkuivaajalla.
  • Ennen ripsivärin levittämistä voit käyttää ripsiväriä pohjustavia tuotteita, jotka erottelevat ripset, antavat niille tuuheutta, vahvistavat kaartuvaa muotoa, ja ehkäisevät könttien muodostumista ripsiväriä levitettäessä. Jotkin pohjustustuotteet auttavat väriä myös pysymään paikoillaan pidempään.
  • Ripsien kasvua kiihdyttäviä ruokia ovat etenkin appelsiinit, porkkanat ja hunaja, joten lisää niitä runsain määrin ruokavalioosi, jos haluat vahvat ja täydelliset ripset.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.