Kamomilla: Luonnollinen hoito peräpukamiin

elokuu 19, 2015

Peräpukamat ovat monelle aiheena hieman tabu. Kukaan ei halua puhua mitä on menossa niin intiimillä alueella heidän kehossaan, mutta tosiasia on että sairaus on yleinen ja peräpukamat tuovat mukanaan monia kysymyksiä ja voimakasta kipua joka yleensä ajan myötä lisääntyy. Riittävä hoito auttaa lopettamaan epämukavuuden nopeastikin, joten miksi emme puhu siitä, etsi tietoa ja voi paremmin?

Kamomilla on kasvi joka löytyy helposti puutarhasta, ja se on kuuluisa monista lääkinnällisistä ominaisuuksista, joihin sisältyy peräpukamien vähentäminen ja poistaminen. Tästä artikkelista löydät 4 kamomillaan perustuvaa keinoa joilla voi päästä eroon peräpukamista.

Mitä ovat peräpukamat?

Kun peräaukon ja peräsuolen suonet ovat tulehtuneet, limakalvokudokset jotka sisältävät peräaukkokanavan pintaverisuonia ja valtimoita työntyvät ulos synnyttäen peräpukamia. Normaaleissa olosuhteissa, kolme limakalvokudospehmustetta jotka sijaitsevat kanavan oikeassa sivuseinässä, kanavan vasemmalla puolella sekä keskellä, ovat paikallaan ja ovat osa suolen toiminnan mekanismia.

 

hemorrhoides

On olemassa paljon erilaisia syitä peräpukamien syntyyn ja kun niitä on kerran ollut, on hyvin todennäköistä että vaiva uusiutuu myöhemmin jos emme vältä niitä tekijöitä jotka vaivaa aiheuttavat.

Tekijät, jotka voivat aiheuttaa peräpukamia

 • Ummetus:  Tästä voi tulla krooninen vaiva. Tulehdusta aiheuttaa puristuksissa olevat suonet peräaukkokanavassa.
 • Perintötekijät: Jos sinulla on taipumusta kärsiä peräpukamista.
 • Raskaus: Varsinkin viimeisillä viikoilla ja luonnollisessa synnytyksessä, vatsan paine ja vaivat voivat aiheuttaa tulehdusta.
 • Vanheneminen: Peräsuolen sulkijalihas menettää voimaa.
 • Ripuli: Aiheuttaa ärsytystä.
 • Liikalihavuus: Johtuu vatsan aiheuttamasta paineesta lantionpohjassa.
 • Samassa asennossa kauan oleminen: Seisominen tai istuminen kauan aikaa liikkumatta voi aiheuttaa tulehduksen. Tämä on tyypillistä tietyissä ammateissa:  vahtimestarit, tietotekniikan ammattilaiset, toimistötyöntekijät, taksinkuljettajat jne.
 • Kohonnut verenpaine: Verenpaineen nousu.
 • Laksatiivien väärinkäyttö: Tämä aiheuttaa ärsytystä.
 • Mausteinen, suolainen tai tulinen ruoka: Aiheuttaa tulehduksen suolistossa sekä peräsuolen limakalvoilla.

Miten ratkaiset nämä ongelmat

Nämä ovat juuri ne ongelmat jotka tekevät vaivasta niin vaikean kestää. Joskus kirurgiset toimenpiteet voivat olla tarpeen, mutta yleensä oireita voidaan lievittää luontaistuotteita käyttämällä. Esittelemme neljä erilaista tapaa käyttää kamomillaa, mutta varmista ensin että todellakin kärsit tästä vaivasta:

Peräpukamien oireet

 • Voimakas kipu peräaukon ympärillä.
 • Kirkkaanpunainen veri vessapaperissa vai pöntössä (verenvuodolle voi olla myös muita syitä).
 • Musta uloste (myös eräät lääkkeet kuten vismutti tai elintarvikkeet kuten pinaatti tai mustekala voivat aiheuttaa mustaa ulostetta).
 • Kirvelyn tai pistelyn tunne peräsuolessa.
 • Jatkuva kosteus peräaukon alueella.
 • Tahrat alusvaatteissa.
 • Joskus, vaikkakin harvoin, oireena voi olla pahaa hajua, kaasun karkailua ja äärimmäisessä tapauksessa jopa osittaista tai täydellistä kykenemättömyyttä ulostukseen.

Nyt kun tiedät oireet, sinun tulisi tietää että peräpukamat harvoin menevät ohi alle viikossa, mutta epämukavuutta ja kipua voidaan onneksi lievittää nopeasti kamomillan avulla.

Kamomilla: Luonnollinen hoito peräpukamiin

kamomillateetä

Kamomillalla on hallussaan useita parantavia ominaisuuksia. Se muun muassa rauhoittaa hermoja, piristää, auttaa ruuansulatukseen, sekä on hyvä reuma -ja tulehduslääke. Kamomilla on erittäin tehokas lievittämään peräpukamien kipuja, joten tässä 4 tapaa käyttää kamomillaa, valitse mieleisesi ja voi paremmin!

Apu # 1: Kamomilla ja ruusut

Tämä voide on erittäin tehokas, se vähentää ja jopa hävittää peräpukamia. Laita purkkiin 250ml vehnänalkioöljyä, 10 grammaa jauhettua kamomillaa ja kahden ruusun terälehdet. Keitä niitä miedolla lämmöllä tunnin ajan. Käytä juustoliinan läpi ja sekoita seokseen 20 grammaa mehiläisvahaa ja 20 grammaa lanoliinia. Tätä voidetta on säilytettävä steriloidussa astiassa (keitä kuumassa vedessä) kunnes se jäähtyy.  Kun seos on kiinteää, sitä tulisi levittää pukamille päivittäin kunnes kipu häviää.

Apu # 2: Kamomillaöljy

Osta pullo kamomillaöljyä ja levitä sitä pukamille kunnes oireet helpottavat.

Apu # 3: Kamomillauute

Tämä on loistavaa kivulle. Tämä hoito lievittää ja virkistää peräpukamia. Istu siis kylpemään tämän kamomillauutteen kanssa. Voit valmistella uutteen lisäämällä kourallisen kukkia kolmeen litraan kiehuvaa vettä ja antamalla sen asettua noin 10 minuuttia. Tämä seos suodatetaan ja sekoitetaan lämpimään veteen. Kylvyn tulisi kestää 15 minuuttia; toista päivittäin kunnes olosi tuntuu paremmalta.

Apu # 3: Kamomillatee

Tämä hoito vähentää peräaukon tulehdusta, pysäyttää pienet verenvuodot ja auttaa arpiin. Valmistele tämä hoito, keitä kourallinen kamomillan lehtiä litrassa vettä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja käytä peräpukamien puhdistukseen niin kauan kuin on tarpeen.

Peräpukamien ennaltaehkäisy

Vaikka peräpukamat voivat joskus esiintyä ilman ennakkovaroituksia, on olemassa joitakin toimenpiteitä joilla voidaan välttää peräsuolen ja peräaukon tulehduksia.

 • Vältä liiallista istumista. Liiku vähintään kolme kertaa viikossa vähintään puoli tuntia (kävely tai juoksu), jotta verenkierto paranee.
 • Tehosta ruokavaliotasi hedelmillä, vihanneksilla ja kokojyvätuotteilla jotka auttavat välttämään ummetusta.
 • Älä syö mitään kovin mausteista tai rasvaista ruokaa.
 • Älä käytä alkoholia.
 • Laihduta, jos sinulla on ylimääräisiä kiloja.
 • Juo runsaasti vettä: se tekee hyvää verenkierrolle.

Jos noudatat näitä ohjeita, elät tervettä elämää ilman peräpukamia!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UUTISIA VERKOSSA