Poista ihokarvat luonnollisesti

Karvojen poisto lankauksella on tehokas tapa ja se pitää karvat poissa jopa 6 viikkoa. Lankauksen opettelu vaatii harjoitusta.

Tiesitkö, että on olemassa monia hellävaraisia keinoja poistaa ihokarvat luonnollisia aineita käyttäen? Samalla säästät pitkän pennin. Poistamalla karvat juurineen pidät ihon sileänä viikosta toiseen ja karva kasvaa takaisin pehmeämpänä. Poistamalla ihokarvat säännöllisesti hidastat myös niiden kasvua, ja pitkällä aikavälillä karvoitus vähenee.

Tässä artikkelissa annamme sinulle parhaat niksit ihokarvojen poistoon kotioloissa. Voit kokeilla sokerista ja sitruunasta valmistettua massaa, silkki -tai puuvillalankaa taikka kurkumaa, joka heikentää karvoja vähitellen.

Sokeri ja sitruuna

Sokerointi on noussut nopeasti monien suosikkimenetelmäksi karvojen poistossa. Sokerointi on hellävarainen ja yllättävän kivuton prosessi, joka poistaa karvat juurineen samaan tapaan kuin vaha. Sokerimassaan tarvitaan vain sokeria ja sitruunamehua, joten se sopii herkälle ja allergisellekin iholle. Sokerimassaa käytetään samalla tapaa kuin kuumavahaa, mutta toisin kuin vaha, sokerimassa on helppo valmistaa itse eikä se maksa paljoakaan.

Sokerointia on käytetty jo muinaisen Egyptin aikaan ja Lähi-Idässä, länteen sokerointi on levinnyt vasta hiljattain. Valmista sokerointimassaa voi ostaa monista kauneudenhoitoalan liikkeistä ja nettikaupoista, mutta sen voi tehdä helposti myös kotona.

Ainekset:

  • 400 grammaa sokeria
  • yhden sitruunan mehu
  • Tilkka vettä mikäli sitruunan mehu ei riitä

Näin valmistat sokerimassan:

  • Leikkaa sitruuna kahtia ja purista mehu keskikokoiseen kattilaan. Kaada sekaan sokeri. Nestettä tulisi olla sen verran, että se peittää sokerin kokonaan. Lisää vettä, jos sitruunamehua ei ole tarpeeksi.
  • Lämmitä seosta hiljakseen ja sekoita puulusikalla, kunnes sokeri on sulanut kokonaan. Tarkista lämpömittarin avulla, että seos saavuttaa 115 asteen lämpötilan.
  • Kun seos alkaa kiehua, alenna lämpöä ja anna seoksen muuttua paksummaksi ja tahmeaksi, mutta silti helposti sekoitettavaksi. Seoksen värin tulisi muuttua hunajaisen kellertäväksi, mutta ei rusehtavaksi. Jos seos ehtii saada ruskean värin pintaansa, on se ehtinyt kärähtää ja sinun tulisi valmistaa uusi satsi. Seoksen ei tulisi koskaan kiehua korkealla lämmöllä minuuttia pidempään.
  • Poista kattila lämmöltä ja anna jäähtyä.

Kun seos on ehtinyt jäähtymään, mutta on vielä lämmintä, kaavi massa käsiisi palloksi. Voit suojata kätesi kumihanskoilla, mikäli massa tarrautuu niihin kiinni. Levitä massa tasaisesti pienelle alueelle siihen kohtaan, josta haluat karvat poistaa. Älä anna massan jähmettyä, vaan nykäise massa nopeasti irti karvojen ksavusuuntaan.

Jos massa tuntuu tarttuvan ihoon, voit levittää iholle kerroksen talkkia, jolloin sokeri tarttuu vain poistettaviin karvoihin, eikä ihoon. Muista myös puhdistaa ja kuivata iho hyvin ennen sokerointia.

Kun olet saanut sokeroinnin päätökseen, voit levittää iholle kosteusvoidetta tai aloe vera -geeliä ihoa rauhoittamaan. Jos sokerimassasta on jäänyt iholle jäämiä, ne saa helposti pestyä pois lämpimällä vedellä.

sokerointi

Lankaus silkki- tai puuvillalangalla

Olet saattanut kuulla lankauksesta aiemminkin tai kenties olet käynyt lankauttamassa kulmakarvasi. Langan käyttäminen vaatii taitoa ja tiettyä tekniikkaa, mutta harjoittelemalla sen voi oppia myös itse. Tämä on kaikista karvanpoistomenetelmistä edullisin, sillä siihen ei tosiaan vaadita muuta kuin langanpätkä. Lankaus on peräisin Intiasta ja Egyptistä ja se on vähitellen levinnyt myös länteen. Lankauksella saa kulmista kauniin virtaviivaiset ja siistit.

Kulmat kannattaa käydä lankauttamassa ammattilaisella, jotta näet miten se toimii käytännössä. Lankaus on nopeaa ja helppoa, kunhan sen oppii.

Lankauksessa käytetään joko puuvilla- tai silkkilankaa, joka taitetaan ja kierretään, niin, että se nyppii karvat juurineen irti yhdellä liikkeellä. Lankaus ei vahingoita eikä ärsytä ihoa.

Etsi netistä ohjeistusvideoita lankaamiseen ja seuraa ohjeita tarkasti. Harjoitus tekee mestarin, joten pysy kärsivällisenä.

Lankauksella karvat pysyvät poissa jopa kuusi viikkoa, ja iho näyttää sileältä. Kun poistat karvat lankaamalla, muuttuvat takaisin kasvavat karvat heikommiksi, eivätkä ne ole niin näkyviä ja ne on helpompi poistaa. Lankaus sopii hyvin kasvojen alueella käytettäväksi hellävaraisuutensa takia.

lankarulla

Naamio kurkumasta

Karvojen poistamisen jälkeen voit kokeilla tätä maustekurkumasta valmistettua naamiota kasvoille tai muille kehonosille. Kurkuma tekee hyvää iholle ja heikentää myös ihokarvoja, joten se sopii loistavasti käytettäväksi heti karvanpoiston jälkeen.

Sekoita maustekurkumaa tilkkaan vettä, niin että saa tasaisen ja tiiviin seoksen. Levitä karvojenpoistokohtaan ja anna imeytyä 20 minuuttia. Pese pois lämpimällä vedellä.

kurkuma