Kuinka ehkäistä huuliherpes

kesäkuu 14, 2015

Herpes labialis, joka tunnetaan myös nimellä huuliherpes on melko yleinen sairaus, joka kehittyy 1-tyypin herpes simplex -viruksesta. Se voi levitä tätä sairautta kantavasta henkilöstä toiseen. On olemassa myös herpes labialis -tapauksia, jotka leviävät suuseksin kautta ja joiden aiheuttajana on 2-tyypin herpes simplex -virus.

Sairauden oireet

Kun oireet alkavat, virus saa ihon näyttämään punaiselta ja pistelevältä. Lopulta se tuottaa pieniä haavaumia, ja joissakin tapauksissa ne kutisevat tai aiheuttavat muuta epämukavuutta tai kipua kyseiselle alueelle. Monet ihmiset kärsivät tämän sairauden ilmenemisestä säännöllisesti, vaikkakin joskus sairaus saattaa olla latenttina ja ilmestyä uudelleen usean vuoden jälkeen.

Miltä huuliherpes tuntuu?

Ensimmäinen asia, joka tuntuu huuliherpeksen yhteydessä, on kova kipu suussa ja myös huulissa. Tämä voi myös aiheuttaa kuumetta ja kurkkukipua, johon liittyy tulehdus gangliossa kaulan ympärillä. Kun rakkulat ovat jo ilmestyneet jollekin alueelle suussa, haavaumat yleensä aukeavat ja vapauttavat läpinäkyvää nestettä, joka muodostaa ruven ja joka sitten häviää muutaman viikon kuluttua.

Herpes labialis voi saada alkunsa flunssasta, kuumetaudeista, kuukautisista, tunnetilan häiriöistä, auringosta, vaikeasta kylmettymisestä, uupumuksesta ja stressistä.

Turvalliset annokset ja tärkeät suositukset

Valkosipuli

  • On parasta välttää koskemasta mitään kehon nesteitä, jotka voivat olla erittäin tartuntaa levittäviä, kuten sellaisen henkilön suutelemista, jolla on infektio tai jonkun toisen ruokailuvälineillä syömistä. Vältä myös juomasta samasta kupista tai syömästä samalta lautaselta.
  • Käytä hyvää huulisuojaa, mikä on hyvä vaihtoehto välttää auringon aiheuttamaa huuliherpestä.
  • Rauta ja sinkki ovat kaksi erittäin tärkeää vitamiinia ihonhoidossa, minkä vuoksi sinun tulisi ravita itseäsi tasapainoisella ruokavaliolla, joka perustuu näihin komponentteihin. Muut vitamiinit, kuten A, B, C ja E ovat myös hyviä.
  • Valkosipuli on melko antiseptinen ruoka, joten syö sitä aamulla ennen aamupalaa. Varmista, että se on tuoretta, jolloin se vahvistaa immuunisysteemiä ja on myös hyvä bakteereja tappava aine suussa. Jos et voi syödä valkosipulia ennen aamiaista, ota valkosipulikapseleita. Tämä on hyvä ja luonnollinen valmiste.

Nämä ovat muutamia pääasiallisia hoitokeinoja, joiden avulla voit välttää herpeksen ilmaantumisen. Muista aina käyttää jonkinlaista huulten kosteuttajaa. Käytä myös kondomeja kun harrastat seksiä partnerisi kanssa välttyäksesi 2-tyypin herpes simplex -virukselta.

 

UUTISIA VERKOSSA