Logo image
Logo image

9 vinkkiä hiusten pesuvälin harventamiseen

2 minuuttia
Rasvainen tukka on epämiellyttävä, ja sitä tekee mieli pestä useammin. Tämä ei kuitenkaan saa sitä pysymään puhtaana sen pidempään. Tästä artikkelista löydät vinkkejä hiusten pesuvälin harventamiseen.
9 vinkkiä hiusten pesuvälin harventamiseen
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Likaiset hiukset tekevät olon epävarmaksi, sillä hiukset ovat yksi niistä asioista jotka huomataan yleensä ensimmäisenä.

Pidennä hiusten pesuväli näillä vinkeillä

Hiuksia ei kuitenkaan tarvitse pestä niin useasti kuin luulet; rasvoittumista voi helposti vähentää. Jatka lukemista, sillä kerromme seuraavaksi vinkkejä kuinka harventaa hiusten pesuväli.

1. Pese hiukset keitetyllä tai suodatetulla vedellä

Some figure

Ensimmäinen asia hiusten rasvoittumisen vähentämiseksi on huuhdella ne keitetyllä tai suodatetulla vedellä, jonka lämpötila on noin 38 °C.

2. Älä käytä hiustenhoitotuotteita liikaa

Jotkut hiustenhoitoon tai hiustenlaittoon tarkoitetut tuotteet, kuten keratiini tai kuivashampoo, hiuslakka ja -geeli, voivat tehdä hiuksista nopeasti huomattavan likaisen näköiset.

Jos haluat harventaa pesuväliä, käytä vain pieni määrä näitä tuotteita enintään kerran tai kaksi kertaa viikossa.

3. Harjaa vähemmän ja käytä kampaa

Some figure

Toisin kuin moni luulee, jatkuva hiusten harjaaminen ei tee niistä puhtaamman ja kiiltävämmän näköisiä. Itse asiassa mitä enemmän hiuksia koskettelee, sitä nopeammin ne likaantuvat.

Hiuksia tulisikin harjata enintään kaksi tai kolme kertaa päivässä, mieluiten kammalla harjan sijaan. Tämä vähentää kaksihaaraisia, ja tukka näyttää kiiltävämmältä ja terveemmältä.

4. Muotoiluvaahdon käyttäminen

Hiuslakan tai -geelin sijaan hiuksissa kannattaa käyttää mieluummin muotovaahtoa, joka ei tee hiuksista niin helposti likaisia.

5. Sulfaatiton shampoo

Some figure

Natriumlauryylisulfaatti on myrkytön shampoisiin lisättävä aine. Sen tiedetään aiheuttavan päänahan kuivumista ja hiusten rasvoittumista joillakin ihmisillä. Jos näin on sinun kohdallasi, valitse shampoo joka ei sisällä tätä ainetta, ja käytä myös sulfaatittomia hiusnaamioita tai -öljyjä.

Voit myös valmistaa omat hiusnaamiot tai pesuaineet kotona erilaisista luonnollisista ainesosista.

6. Pidennä hiustenpesuväli vähentämällä muotoilurautojen käyttöä

Liika hiustenkuivaajien tai muotoilurautojen käyttö vaurioittaa hiuksia ja tekee niistä nopeammin rasvaisen näköiset. Tämän välttämiseksi vähennä hiustenkuivaajien ja muotoilurautojen lämpötilaa 150180 asteeseen.

7. Valmista kuorintahoito päänahalle

Silloin tällöin tehtävä päänahan kuorinta poistaa kuolleet ihosolut ja epäpuhtaudet sekä vahvistaa hiustuppia. Tämä saa hiukset kasvamaan vahvempina ja terveempinä.

8. Vaihda tyynyliina useammin

Yksi syy hiusten nopeaan rasvoittumiseen on saman tyynyliinan käyttäminen useita öitä peräjälkeen. Tyynyliina imee hiuksista rasvaa ja muotoilutuotteita, kuten myös ihon talia, ja voi näin ollen täyttyä bakteereista ja epäpuhtauksista. Onkin oleellista vaihtaa tyynyliina vähintään kerran viikossa.

9. Suojaa hiukset kylmältä ja auringolta

Some figure

On tärkeää suojata hiukset talven kylmyydeltä ja kesän kuumuudelta. Nämä lämpötilaolosuhteet vilkastavat päänahan talin tuotantoa ja saavat hiusten tyven rasvoittumaan herkästi.

Käytä siis hattua tai lippalakkia kesällä hiusten suojaamiseksi korkeilta lämpötiloilta, ja pipoa talvisin suojataksesi niitä pakkaselta. Tämä helppo konsti auttaa pitämään hiukset terveinä ja kiiltävinä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.