Logo image
Logo image

9 parasta vinkkiä kaksihaaraisten ehkäisyyn

3 minuuttia
Olet ehkä jo kokeillut kaikkea mahdollista ehkäistäksesi ärsyttävien kaksihaaraisten muodostumista, mutta mikään ei tunnu tepsivän. Älä huoli: on olemassa helppoja, terveellisiä ja halpoja keinoja ehkäistä kaksihaaraiset! Tässä artikkelissa kerromme sinulle miten se onnistuu.
9 parasta vinkkiä kaksihaaraisten ehkäisyyn
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Oletko väsynyt hiusten jatkuvaan tasoittamiseen kaksihaaraisten takia? Olet ehkä jo kokeillut monia eri tuotteita, kuten hoitoaineita, kaksihaaraisia ehkäistäksesi, mutta niistä ei ole vielä ollut apua.

Kaksihaaraisten ehkäisyyn on olemassa myös toimivia luonnollisia keinoja! Lue niistä tämän päivän artikkelistamme ja ehkäise kaksihaaraiset.

Luonnolliset konstit kaksihaaraisten ehkäisyyn

Tämä artikkeli antaa sinulle toimivia vinkkejä kaksihaaraisten luonnolliseen ehkäisyyn, ja hiusten kauniina pitämiseen.

1. Lisää tilkka kasviöljyä hiuksiin

Unohda kemikaaleja sisältävät seerumit ja hoitoaineet, jotka kosteuttavat hiusta vain hetkellisesti.

Suosittelemme vaihtamaan kemialliset tuotteet täysin luonnollisiin, helposti imeytyviin ja ravitseviin kasviöljyihin, jotka voi hieroa hiusten latvoihin ja pituuksiin ja jättää pesemättä pois. Tarvitset vain muutaman tipan pitääksesi hiukset kauniina ja sileinä – samalla pidät kaksihaaraiset poissa! Kokeile kookosta, jojobaa tai oliiviöljyä.

2. Säännöllinen leikkaus kaksihaaraisten ehkäisyyn

Some figure

Kaksihaaraisten ehkäisyyn toimiva keino on säännöllinen latvojen tasaaminen, joka olisi suositeltavaa tehdä noin kolmen kuukauden välein. Saattaa kuulostaa kauhistuttavalta joutua käymään kampaajalla lyhentämässä hiuksia kolmen kuukauden välein, etenkin jos yrität kasvattaa hiuksiasi.

Mutta jos leikkautat vain puoli senttiä kolmen kuukauden välein, et tule edes huomaamaan hiuksista puuttuvaa pituutta. Hiukset jatkavat kasvuaan ja ne näyttävät paksummilta ja elinvoimaisilta. Kun käyt säännöllisesti kampaajalla, sinun ei tarvitse leikkauttaa montaa senttiä kerralla.

3. Suosi luonnollista shampoota

Shampoolla on väliä. Shampoot sisältävät usein sulfaatteja, jotka kuivattavat ja vaurioittavat hiuksia, etenkin niiden latvoja, vaikka huuhtoisit hiukset hyvin shampoopesun jälkeen. Usein hiukset tuntuvat pehmeiltä noin päivän ajan shampoopesusta, mutta sen jälkeen ne muuttuvat kuiviksi ja elottomiksi.

Suosittelemme käyttämään mahdollisimman luonnollisia, sulfaatittomia shampoita, ja käyttämään shampoota pelkästään päänahan pesuun. Älä levitä shampoota suoraan latvoihin, sillä latvat kuivuvat herkästi pesuissa.

4. Käytä hiusnaamioita kuiviin hiuksiin

Jokainen meistä haluaa, että käyttämämme tuotteet todella toimivat, mutta usein kiireen keskellä kunnollinen huolehtiminen on hankalaa. Suihkussa käytettävät hiusnaamiot säästävät aikaa, sillä ne voi huuhtoa pois muutaman minuutin jälkeen. Näin lyhyt hoito ei kuitenkaan riitä tuomaan kuin lyhyitä tuloksia.
Jotta hiusnaamion hoitavat ominaisuudet pääsevät tunkeutumaan syvälle hiukseen, on ne paras levittää kuiviin hiuksiin ja antaa niiden vaikuttaa vähintään 10 minuuttia. Voit jättää naamion hiuksiin siksi aikaa kun hoidat muita askareita, tai antaa sen vaikuttaa yön yli ja pestä hiukset aamulla.

5. Harjaa hiukset sopivalla harjalla

Some figure

Hyvän harjan valinta on tärkeää kaksihaaraisten ehkäisemisessä. Sinun ei tarvitse käyttää kymmeniä euroja ammattitason harjoihin, vaan yksinkertainen puinen harja, jossa on luonnolliset harjakset soveltuu ihanteellisesti hiusten harjaamiseen.

Tällaiset kammat eivät vahingoita hiuksia tai aiheuta hiusten sähköisyyttä, toisin kuin synteettisistä materiaaleista valmistetut tai muoviset kammat ja harjat.

Harjaa hiukset joka ilta ennen nukkumaanmenoa, sillä täten levität päänahan luontaisia öljyjä kaikkialle hiuksiin niitä raviten.

6. Vältä hiustenkuivaajia ja suoristajia

Some figure

Olet varmasti tietoinen siitä, miten haitallisia hiusten muotoiluvälineet voivat olla. Hiustenkuivaajat ja muotoiluraudat käyttävät lämpöä, joka kuivattaa ja haurastuttaa hiuksia. Hiukset katkeilevat helpommin ja kaksihaaraisia syntyy enemmän.

Vältä näitä välineitä aina kun mahdollista, ja muista suojata hiukset lämpötuotteilla ennen niiden käyttöä. On suositeltavaa käyttää keraamisia suoristusrautoja, sillä nämä eivät vaurioita hiuksia yhtä voimakkaasti.

7. Nauti monipuolista ravintoa

Joskus kaksihaaraiset johtuvat vitamiinien, mineraalien, proteiinien tai rasvahappojen puutteista. Kun elimistö ei saa tarvitsemiaan ravintoaineita, se varastaa ne hiuksilta.

Nauti seuraavia ruoka-aineita päivittäin:

  • Raa’at hedelmät ja vihannekset
  • Pähkinät ja siemenet
  • Avokadot
  • Kasvikset
  • Rasvainen kala
  • Täysjyvä

8. Juo vettä

Some figure

Kaksihaaraiset liittyvät läheisesti myös elimistön kuivumiseen. Hiuksemme kaipaavat kosteutusta aivan kuten kehommekin. Suosittelemme nauttimaan vähintään 8 lasillista vettä päivässä, sillä tämä kosteuttaa hiuksia sisältäpäin.

Voit nauttia muutaman lasillisen vettä tyhjään mahaan heti aamulla herättyäsi, sillä tämä tehostaa elimistön nesteytystä aamusta alkaen.

9. Hiero päänahkaa

Päivittäin suoritettu päänahan hieronta rentouttaa, auttaa aktivoimaan verenkiertoa ja helpottaa ravintoaineiden imeytymistä, jotka ravitsevat hiuksia juuresta latvaan.

Suorita hieronta kerran päivässä sormenpäitä käyttäen. Voit pyytää myös läheistä ihmistä hieromaan, tämä auttaa sinua nauttimaan hierontahetkestä enemmän.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Sinclair, R. D. (2007). Healthy hair: What is it? In Journal of Investigative Dermatology Symposium Proceedings. https://doi.org/10.1038/sj.jidsymp.5650046

Tridico, S. R., Rigby, P., Kirkbride, K. P., Haile, J., & Bunce, M. (2014). Megafaunal split ends: Microscopical characterisation of hair structure and function in extinct woolly mammoth and woolly rhino. Quaternary Science Reviews. https://doi.org/10.1016/j.quascirev.2013.10.032

Haake, H.-M., Marten, S., Seipel, W., & Eisfeld, W. (2010). Hair breakage—How to measure and counteract. International Journal of Cosmetic Science. https://doi.org/10.1111/j.1468-2494.2010.00534_6.x


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.